Box Office Hrvatska: Super Mario i trećeg vikenda na vrhu, filmski demoni iza njega

Ovog vikenda Super Mario i dalje dominira kino blagajnama, a horor filmovi su osim animirane avanture  bili najgledaniji ovog vikenda.

Kako ovog vikenda nije izašao neki od većih obiteljskih naslova koji bi privukli publiku svih uzrasta kao što su Super Mario Bros. Film (The Super Mario Bros. Movie), Dnevnik Pauline P. ili Avatar: Put vode (Avatar: The Way of Water), to se vidjelo i po ukupnom box officeu.

Ovog vikenda kina je posjetilo 38.383 gledatelja, što je za 51,7% manje nego vikenda ranije, a ukupan box office je iznosio 203.150 € što je pak 54,7% manje.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Najgledaniji filmovi vikenda

     Prvo mjesto najgledanijih i trećeg vikenda pripada animiranom hitu Super Mario Bros. Film s 11.170 gledatelja i 55.194 € box office zarade. S globalnim box office rezultatom od preko 870 milijuna dolara u manje od mjesec dana u kinima, gotovo sigurno će postati prvi film izašao ove godine da dostigne zaradu na globalnom box officeu od milijardu dolara. Osim što je film globalni kino hit, pjesma Peaches iz filma koju je otpjevao Jack Black kao Bowser je postala popularna a mogla bi završiti na ovogodišnjim Oscarima, što bi bio odličan šou. Jer tko ne želi vidjeti Jacka Blacka kako u svom stilu luduje pjevajući na takvoj ceremoniji?

     Na drugom mjestu gledanosti je horor Zla smrt: Buđenje (Evil Dead Rise) koji je 5.791 gledatelja odveo na krvavi pohod kino dvoranama kojeg neće tako skoro zaboraviti. Svog prvog vikenda sijući strah Zla smrt: Buđenje zaradio je 32.882 €, dok je globalna brojka preko 40 milijuna dolara zarade. Fanovi originalnih filmova su i više nego zadovoljni što mogu pogledati novu verziju omiljenog krvoprolića na velikom ekranu a ne samo na streaming platformi. Jer iako je prvotno trebao zaobići kina i izaći direktno na streaming, studio je uvidio koliko film ima potencijala i dao mu zasluženi kino tretman. Definitivno nije podbacio, a nastavci su već najavljeni.

     Super Mario Bros. Film
     Super Mario Bros. Film (Foto: Universal Studios)

     Horor, sportska drama i obiteljska komedija

     Papin egzorcist (The Pope’s Exorcist) je još jedan horor koji je ovog vikenda prikovao 2.824 gledatelja za stolice u kinima i to mu je priuštilo treće mjesto najgledanijih. Russell Crowe više nije samo gladijator, već i vatikanski egzorcist koji se u toj ulozi već tri tjedna drži na vrhu najgledanijih, a ovog vikenda je zaradio 17.149 €.

     Biografska sportska drama Air je na četvrtom mjestu s 2.752 gledatelja i 15.896 € zarade, te je dokaz da i filmovi koji nisu žanrovski još uvijek imaju svoju kino publiku i mjesto pri vrhu. Naravno da se ovaj dio mora naglasiti jer u posljednjih par godina filmovi tog tipa pate zbog gubitka publike, no kad se u biografsku dramu ubace vrhunski glumci, kulerski stil filma koji ne prelazi granicu, Michael Jordan i ironičan humor, dobiva se hit poput Aira.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Dnevnik Pauline P. je definitivan hit već tjednima među publikom svih uzrasta, a pogotovo školaraca koji književni izvornik ovog filma imaju i za lektiru. U svom petom vikendu u kinima obiteljska komedija zasjela je na peto mjesto gledanosti s 4.180 gledatelja i 14.817 € zarade. Ova ekranizacija nije ni završila svoj pohod kino dvoranama, a svi već željno iščekuju nastavak i Paulinine dogodovštine iz ostalih knjiga serijala.

         Novi i domaći filmovi na listi najgledanijih

         Tri mušketira: D’Artagnan (Les trois mousquetaires: D’Artagnan) je donio novu viziju svjetski poznatog književnog klasika na velike ekrane i ovog vikenda je zauzeo 7. mjesto najgledanijih. Francuska visokobudžetna avantura je prava vizualna poslastica za ljubitelje ovog tipa filma, a nastavak je već snimljen te se planira izlazak krajem ove godine.

         Tri mušketira: D'Artagnan
         Vincent Cassel, Marc Barbé, Romain Duris, Eric Ruf, François Civil, i Pio Marmaï u filmu Tri mušketira: D’Artagnan (Foto: Pathé)

         Crnohumorna drama Praznik rada redatelja Pjera Žalice je izašao dva tjedna uoči istoimenog praznika koji se većinom slavi ne radeći, a ovog vikenda je na 15. mjestu najgledanijih. Ako ste publika željna tragikomičnog prikaza balkanskog mentaliteta, ne treba se tražiti dalje od Praznika rada.

         Od ostalih domaćih filmova među najgledanijima je kriminalistička drama Indigo Kristal koja je ovog vikenda na 14. mjestu, dok je animirana avantura Cvrčak i Mravica u svom rekordnom 16. tjednu u kinima zauzela 19. mjesto.

         Izvor: Box Office HR

         O autoru

         O autoru