I današnje cure žele samo zabavu: Sprema se remake popularnog filma

Projekt se tek “zakotrljao” pa ima još puno nepoznanica, no zna se da će scenaristica biti Marja-Lewis Ryan, dok će za produkciju biti zadužen uspješan dvojac iz Kokainskog medvjeda Elizabeth Banks i Max Handelman.

Novi projekt redateljice i producentice filma Kokainski medvjed (Cocaine bear, 2023.) Elizabeth Banks bit će remake filma Djevojke žele samo zabavu (Girls Just Want to Have Fun, 1985.). Naime, Banks bi, zajedno s Maxom Handelmanom (s kojim ima filmsku i televizijsku produkciju tvrtku Brownstone Productions), trebala biti producentica moderne verzije tog kultnog filma. Scenarij bi pak trebala napisati Marja-Lewis Ryan čiji je posljednji projekt bio Ljubav je ljubav: generacija Q (L Word: The Generation Q, 2019.), a u tome bi joj trebala pomoći kolegica iz spomenute serije, Allie Romano. Kao izvršna producentica spominje se Alison Small, no tko će preuzeti ulogu redatelja ili redateljice, još nije poznato.

Modernizacija

Pretpostavlja se da će radnja filma biti vrlo slična onoj iz 1985. godine, odnosno da će taj film biti tek moderniziran kako bi bio zanimljiviji današnjoj publici. Dakle, možemo očekivati “odu” ženskom prijateljstvu protkanu humorom i, dakako, plesom.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Priču originalnog filma potpisuje Amy Spies, redatelj je Alan Metter, a glumile su tadašnje zvijezde u usponu – Sarah Jessica Parker, Helen Hunt i Shannen Doherty. Glumačku postavu činili su još i Lee Montgomery, Jonathan Silvermante i Ed Laut.

     Podsjetimo, Parker je glumila Janey koja upoznaje Lynne (Hunt). Obje su učenice katoličke škole i obje maštaju o sudjelovanju u plesnom natjecanju Dance TV. Do probolema dolazi kad Janey prođe audiciju za natjecanje, a njezin strogi otac joj zabrani izlaske jer smatra da se u potpunosti treba posvetiti školi. Naravno, ona ne odustaje od plesa, a stvari postaju još kompliciranije kad se zaljubi u svog plesnog partnera Jeffa (Montgomery)…

     Sa ili bez Cyndi Lauper?

     Zanimljivo je da je originalan film inspiriran velikim uspjehom pjesme “Girls Just Want to Have Fun” koju je Cyndi Lauper objavila dvije godine prije negoli se film počeo prikazivati. Još je pak zanimljivije to što američka pop pjevačica nije dopustila korištenje njezine pjesme u filmu. Budući da je njezina pjesma zapravo remake pjesme Roberta Hazarda, u filmu se koristi originalna pjesma.

     Što se novog filma tiče, još nije poznato koja će verzija popularne pjesme biti uključena.

     O autoru

     O autoru