Box Office Hrvatska: ‘Čuvari galaksije Volume 3’ najgledaniji u vikendu bez velikih iznenađenja

‘Čuvari galaksije Volume 3’ najgledaniji je film vikenda, dok se poredak ostalih filmova naspram tjedan dana ranije nije previše mijenjao.

Nakon što su prošla četiri vikenda na vrhu bile animirane avanture, ovaj puta je igrani film zauzeo mjesto najgledanijeg, ali favoriti ta protekla četiri vikenda su odmah ispod ovotjednog hita.

 34.636 gledatelja ovaj se vikend odlučilo za posjet kinu, što čini za -12,2% manju posjećenost od vikenda ranije, a s manje publike u kino dvoranama manji je i box office rezultat. Tako su ovog vikenda kino dvorane utržile 209.464 € što je -3,8% manje naspram tjedan dana ranije.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Najgledaniji filmovi vikenda

     Prvo mjesto očekivano je zauzeo Čuvari galaksije Volume 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3), posljednji dio trilogije redatelja Jamesa Gunna koji je ujedno i opraštanje od najbolje ekipe likova iz Marvelovog filmskog svemira. Posljednju avanturu Čuvara pogledalo je 15.271 gledatelja ovog vikenda, a zaradio je 109.279 €. Od drugog dijela filma, Čuvari galaksije Volume 2 (Guardians of the Galaxy, Vol. 2), koji je izašao u isto vrijeme 2017. godine treći nastavak je pogledalo -24,42% gledatelja manje. Razlog tome može biti razočaranje obožavatelja na posljednjih nekoliko filmova koji uključuju strip junake, i interes za istima je jednostavno splasnuo jer su većina ‘na isti kalup’. Ali ovaj posljednji nastavak Čuvara obožavaju kritike i publika, te se možda barem dijelom vrati povjerenje u kvalitetu tih filmova a ne samo kvantitetu. Naravno, ako filmovi uspiju održati tu kvalitetu i inovativnost.

     Na drugom mjestu gledanosti je prošlotjedni broj jedan, ukrajinska animirana bajka Mavka: Čuvarica šume (Mavka. Lisova pisnya) koju je ovog vikenda u kinima pogledalo 4.524 gledatelja, a ostvarila je prihod od 20.441 €. Za razliku od Disneyevih animiranih priča ove tematike, Mavka je vizualnim izgledom bliži domaćoj publici jer na trenutke podsjeća na Čudesnu šumu (1986.) i Čarobnjakov šešir (1990.) koje su i starije generacije rado gledale.

     Nevini - L'Innocent
     Scena iz filma Nevin © MCF

     Prošlotjedni hitovi i dalje pri vrhu

     Uvijek popularni Super Mario Bros. Film (The Super Mario Bros. Movie) je kao i prošlog  vikenda na trećem mjestu, a pogledalo ga je 4.082 gledatelja što mu je donijelo zaradu od 20.010 € njegovog petog tjedna u kinima. Na globalnom box officeu film je zaradio preko milijardu dolara i trenutno je 24. najuspješniji film ikada. Još par tjedana i podignuti će se za nekoliko mjesta, s obzirom na to da Super Mario manija ne staje.

     Četvrto mjesto gledanosti pripalo je krimi komediji Mafija mama (Mafia Mamma). 2.381 gledatelja je prihvatilo ponudu koju nisu mogli odbiti gledajući ovaj film, a on je time zaradio 13.703 € svog drugog vikenda u kinima. Šarm i popularnost glavnih glumica Toni Collette i Monice Bellucci u istom filmu uvijek je dobar recept za dolazak u kino.

     Čuvari galaksije Vol. 3
     Bradley Cooper kao Rocket u filmu Čuvari galaksije Vol 3 (Foto: Marvel Studios)

     Zla smrt: Buđenje (Evil Dead Rise) je na petom mjestu gledanosti, a trećeg vikenda u kinima 1.491 gledatelja i zarada od 9.336 € omogućili su novi kino život novom početku kultne horor franšize. Iako je prvotno trebao zaobići kino dvorane, Zla smrt: Buđenje je nakon pozitivnih reakcija testne publike uklonjen s rasporeda na streaming servisima i vraćen u kino distribuciju. Takav potez se isplatio studiju, jer je uz približno uloženih 20 milijuna film zaradio 98 milijuna, a još uvijek je aktualan u svjetskim, kao i u hrvatskim kinima.

     Novi filmovi ovog vikenda

     Surealna horor tragikomedija redatelja Arija Astera Beau se boji (Beau is Afraid) svoje je putovanje kino dvoranama ovog vikenda započela na 10. mjestu. Mada glavnu ulogu tumači Joaquin Phoenix koji uvijek briljira u svemu gdje glumi, ovom tipu filma miješanog žanra često je problem pronaći publiku, ali oni koji vole ovaj tip filma ispunjen fantastičnim vizualima i Phoenixovom glumom bit će nagrađeni jednim posebnim kino iskustvom.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Francuska kinematografija uvijek ima nešto novo za ponuditi svijetu filma. Tako je ovog vikenda u hrvatskim kinima s prikazivanjem počela jedna takva francuska romantična/krimi komedija Nevin (L’innocent). Naizgled je možda već više puta viđene radnje, ali tijekom svog opuštenog putovanja gledatelja će odvesti na neočekivana mjesta i doista ponuditi nešto novo. Ako vam je dosta hollywoodskih eksplozivnih filmova, ovo je pravi izbor za opuštanje i uživanje u filmu, a Nevin je svog prvog vikenda u kinima na 17. mjestu gledanosti.

         Domaći filmovi

         Domaći film među najgledanijima je Dnevnik Pauline P. na 7. mjestu, a ekipa filma i svi uključeni maksimalno se angažiraju kako bi film što više približili publici gostujući na projekcijama, što indirektno može barem malim dijelom vratiti pomalo (nažalost) izgubljen interes u domaći film. Iako je Dnevnik Pauline P. ekranizacija dječje knjige, ovo je tip filma u kojem uživaju sve generacije, a koji će sve gledatelje izvući iz stvarnosti i uvući u svijet Pauline P. te pružiti sat i pol smijeha i zabave. A takvih sat i pol nam svima treba.

         Cvrčak i Mravica je još jedan hrvatski film vedrog karaktera, ali orijentiran je na ipak malo mlađu publiku. No to mu nikako ne oduzima na popularnosti jer već je 18 tjedana među najgledanijim filmovima, a ovog vikenda je na 19. mjestu.

         Dnevnik Pauline P.
         Scena iz filma Dnevnik Pauline P. © Fran Hitrec / Promo

         Izvor: Box Office HR

         O autoru

         O autoru