Posudi glas u novom kino crtiću

Posudite svoj glas u animiranom filmu i čujte ga na velikom platnu u društvu svoje djece, prijatelja, roditelja ili bake i djeda.

Koliko puta ste se zapitali tko su ljudi čije glasove slušamo u crtanim filmovima?

Zašto baš svi koji posuđuju svoje glasove uživaju u tome?

Gotovo da ne postoji ni jedan poznati hollywoodski glumac koji se barem jednom nije okušao u sinkronizacijh crtanih, a kladimo se da nema niti jedan koji takvo iskustvo ne bi želio ponoviti.

Glasovna gluma ili sinkronizacija odnosno posuđivanje glasova crtanim junacima je zaista poseban oslobađajući, zabavan osjećaj u kojem glumci skriveni u studiju, daleko od očiju javnosti, kamera i reflektora nesputano ulaze u karaktere crtanih junaka. Bezbroj puta smo vidjeli ogromno samopouzdanje i nevjerojatnu kreativnost, ponekad razigranost i glupiranje glumaca prilikom sinkronizacija ali istovremeno i vrhunske glumačke izvedbe koje su nam originalne likove potpuno približili i potaknuli nas da i sami poželimo posuditi glas.

Veliki većina glumaca smatra, da je ovo neponovljivo iskustvo puno bolje, prirodnije i svakako opuštenije od nastupa na televiziji u filmu ili kazalištu.

Sinkronizacija u Hrvatskoj

Iako su sinkronizacije studijskih crtanih filmova u Hrvatskoj krenule relativno skoro, točnije prije 38 godina, što je dosta kasnije nego u nekim drugim europskim državama, hrvatske sinkronizacije su svrstane u sami vrh svjetskih sinkronizacija.

Pero Kvrgić, Bojana Gregorić Vejzović, Ivica Vidović, Leon Lučev, Zrinka Cvitešić, Krešimir Mikić, Tarik Filipović, Ksenija Pajić, Rene Bitorajac, Filip Šovagović, Jadranka Đokić, Goran Bogdan, Goran i Bojan Navojec, Ivan Herceg, Janko Popović Volarić, Goran Grgić, Marko Makovičić, Nataša Janjić, Ranko Zidarić, Nina Violić…..su samo dio naših glumačkih zvijezda koje su posuđivale glasove u crtanim filmovima.

Hrvatski glumci posudili glas u crtiću Loši momci
Posudi glas – Loši momci – glumci

Poznato je da iskustvo u sinkronizaciji crtanih pomaže u razvoju samopouzdanja posebno kada temelji na elementima dramsko-scenskog odgoja i glumačkih tehnika.

To je posebno korisno djeci u školskoj dobi, jer poboljšava vještine glasa, govora, držanja, kreativnosti, prezentacijskih vještina i rješavanja treme.

Očito je da je pomoglo i nekim sportašima i trenerima, da steknu samopouzdanje i pobjednički mentalitet.Ti si na redu – tražimo nove talente

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     U sinkronizaciji filmova glavne uloge se uvijek povjeravaju iskusnim filmskim, televizijskim ili kazališnim glumcima koji prolaze zahtjevne glasovne testove za svaku ulogu posebno. One druge, manje zahtjevne uloge, ponovno nakon uspješno odrađenih glasovnih testova se dodjeljuju mlađim glumcima, glazbenicima, spikerima, te drugim osobama sa iskustvom u javnim nastupima ili pak talentiranim početnicima.

     Redatelj, tonski snimatelj, producent, prevoditelj, samo su dio ekipe koja talentirane početnike uvodi u svijet sinkronizacije crtanih filmova.

     Ovdje gotovo da nema dobnih granica, tako da već djecu od 7-8 godina postepeno uključujemo u sinkronizaciju. Nema granica ni kada su bake i djedovi u pitanju.

     Ispunite našu prijavu za sinkronizaciju i označite da želite primati informacije o sinkronizacijama i filmovima. Mi ćemo vašu prijavu pohraniti u bazu kandidata za sinkronizaciju. Kada se pojavi uloga koja odgovara starosnoj dobi kandidata, studio će vas direktno kontaktirati kako bi dogovorili glasovni test za određenu ulogu. Ako prođete glasovni test i budete izabrani za ulogu – to je to.

     Što trebate napraviti?

     Sljedeći korak vas već vodi u svijet snova – posuđujete glas nekom od crtanih junaka.

     Prijavite se i obavezno nagovorite prijatelja, sestru, brata, mamu ili baku da se i oni prijave. Možda je baš netko od njih neotkrivena zvijezda.

     Posudi glas obrazac
     Molimo vas da snimite audio poruku kako čitate tekst u nastavku te da ga uploadate.

     „Pozdrav svima, ja sam _______________ i imam___godina. Živim u __________ i oduvijek sam htio/htjela posuditi glas likovima iz animiranih filmova i zato se nadam da će vam se svidjeti moj glas.“

     Click or drag a file to this area to upload.
     Podignite ovdje vaš snimljeni zvučni zapis sa gore navedenom rečenicom koju ste pročitali. Dozvoljeni formati su: .mp3, .mp4, .wav, .mpeg, .zip, .rar, .mov, .wmv
     Max. veličina datoteke 5MB.
     NAPOMENA: Ukoliko vam formular ne dozvoli slanje prijave zbog neispravnog formata, konvertirajte vaš zvučni zapis u neki od dozvoljenih formata (proguglajte besplatni online konverter) te potom podignite konvertiranu datoteku.

     PRIVOLA


     Prihvaćanjem ove Privole suglasan sam da bez ikakvog mog daljnjeg privoljenja Editus d.o.o. prikuplja, obrađuje i čuva osobne podatke u svrhe kako je to navedeno u prethodnim točkama Politike privatnosti, koja čini prilog ove Privole te sam upoznat sa sadržajem predmetne Politike privatnosti.
     Posebno dajem pristanak da se moj glas koristi u svrhu sinkronizacije animiranih filmova i da se u druge svrhe neće koristiti.
     Potvrđujem da sam upoznat/a da imam pravo odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade osobnih podataka. Zahtjev za ispravak osobnog/ih podat(a)ka ili obavijest o odustanku od dane privole za obradu osobnih podataka dostavlja se u pisanom obliku (vlastoručno potpisano) elektroničkom poštom na adresu posudiglas@kinofilm.hr     Datum­­:

     Potpis:


      


     PRIVOLA


      Prihvaćanjem ove Privole roditelj/skrbnik suglasan je da Editus d.o.o. prikuplja, obrađuje i čuva osobne podatke u svrhe kako je to navedeno u prethodnim točkama Politike privatnosti, koja čini prilog ove Privole te sam upoznat sa sadržajem predmetne Politike privatnosti.
     Posebno dajem pristanak da se glas mog djeteta koristi u svrhu sinkronizacije animiranih filmova i da se u druge svrhe neće koristiti.


     Potvrđujem da sam upoznat/a da imam pravo odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade osobnih podataka.
     Zahtjev za ispravak osobnog/ih podat(a)ka ili obavijest o odustanku od dane privole za obradu osobnih podataka dostavlja se u pisanom obliku (vlastoručno potpisano) elektroničkom poštom na adresu posudiglas@kinofilm.hr     Datum­­:

     Potpis:

     Filmovi za koje tražimo nove talente: Super Mario Bros, Trolls 3, Amazing Maurice, My Fair Troublemaker i Migration.

     O autoru

     O autoru