Glavni lik u filmu Hit Man je obični profesor filozofije Gary Johnson, koji je posvetio sav svoj život proučavanju Kanta i brizi o svojim mačkama, čija su imena primjereno Id i Ego, ne ostavljajući vremena ni za uzbuđenja ni za ljubavni život.
Gary odlučuje pomoći policiji u malim tajnim zadacima za nadzor i na kraju se pretvara da je unajmljeni plaćeni ubojica, kako bi otkrio potencijalne naručitelje. Posao na kraju odvodi Garyja do Madison, koja ga unajmljuje da nekoga ubije. Njihov prvi susret uspostavlja njihov neobičan odnos.

Film je nastao prema novinskom članku iz 2001., objavljenom u magazinu Texas Monthly. U njemu je opisan slučaj policajca Garyja Johnsona, koji se pretvarao da je plaćeni ubojica kako bi uhitio one koji bi zatražili njegove usluge. Richard Linklater dugo je o njemu razmišljao, no tek kada mu je glumac Glen Powell predložio malo drugačiji zaplet, vidio je da u toj priči doista ima film.

Richard Linklater jedan je od najcjenjenijih američkih nezavisnih filmaša. Kroz cijelu svoju karijeru, još od debitantske humoristične drame Zabušanti preko trilogije započete filmom Prije svitanja pa sve do hvaljenog Odrastanja, teksaški je redatelj nudio svoj intimistički pogled na američki život. Bez velikih eksplozija i specijalnih efekata, kroz pronicljive priče prikazivao je najbogatije od onoga što život pruža.

Gary Powell i Linklater zajedno su napisali scenarij, a Powell je ujedno dobio i glavnu ulogu u filmu Hit Man.

Osim Powella, u filmu glume i Adria Arjona, Austin Amelio, Retta, Molly Bernard i Mike Markoff.

@pacadiiii

Nakon radnog dana bolje otici u kino nego spavati da ispunite cijeli dan.😊 Film i vi možete pogledati u svim kinima diljem Hrvatske 🫶

♬ original sound – pacadiiii
@mateoelezz

zaniiimljiv daaaan od stresa za ispit do licenja stresa ginon i dobrin filmon… probajte novi Malfy gin i pogledajte novi film Hit Man u kinimaaa 💪🏽

♬ original sound – Mateo Elez

@prepelic.josip

Jeste li vi ikada lagali curi? Film HIT MAN je u svim kinima diljem hrvatske od 20.6.

♬ original sound – Josip Prepelić
@v.vjeveric

NAPIŠI tebi najdraži film u komentare!✌🏼 #fyp #kinomood

♬ original sound – Vedran Vjeveric
@rafthechild

Označi prijatelja koji se uvijek uživi u ulogu kad pogleda novi film 😂 Novi film “HITMAN” možete pronaci samo u kinima od 20.6. ! Uživajtee u novoj top komediji🤎 #fyp #balkan #croatia

♬ original sound – rafthechild

Povezani članci

‘Hit Man’: Film koji već sada možemo prozvati ‘komedijom ovogodišnjeg ljeta’

Romantična krimi komedija Hit Man, američkog filmaša Richarda Linklatera, iznimno je duhovita i zabavana. U glavnim ulogama su Glena Powell i Adria Arjona, koji naprosto blistaju i nose ovaj film.

Kino program - Od danas u kinima 20.06.2024.

Od danas u kinima: ‘Hit Man’ i ‘Egzorcizam’

Možda danas u kina izlaze samo dva filma, ali će itekako oduševiti filmofile željne zabave.

Hit Man uskoro u kinima

‘Hit Man’: Glen Powell je lažni plaćeni ubojica u novom seksi trileru

Svi imaju vlastito viđenje kakav bi plaćeni ubojica trebao biti, a Gary Johnson će to pretvoriti u stvarnost. No postoji jedan problem – on nije pravi ubojica, no jedan susret će ga natjerati da posegne u svoju mračnu stranu.

‘Hit Man’: Domaći dečko Glen Powell glavna zvijezda teksaške svečane premijere

Svečana premijera novog filma Glena Powella, ‘Hit Man’ održana je u njegovom rodnom Austinu gdje i primljen u Texas Film Hall of Fame.

  Posjetite nas na Youtubeu