‘Hit Man’: Glen Powell je lažni plaćeni ubojica u novom seksi trileru

Svi imaju vlastito viđenje kakav bi plaćeni ubojica trebao biti, a Gary Johnson će to pretvoriti u stvarnost. No postoji jedan problem – on nije pravi ubojica, no jedan susret će ga natjerati da posegne u svoju mračnu stranu.

Hit Man prati Garyja Johnsona, mirnog profesora filozofije koji radi kao lažni ubojica za policijsku upravu New Orleansa. Nevjerojatno nadaren za uživljavanje u različite likove i njihove osobnosti kako bi uhvatio nesretne ljude koji se nadaju ubojstvu svojih neprijatelja, Gary se spušta na moralno sumnjiv teritorij kad ga počne privlačiti jedna od tih potencijalnih kriminalki, lijepa mlada žena po imenu Madison. Dok se Madison zaljubljuje u jednu Garyjevu personu ubojice – misterioznog, seksi Rona – njihova burna afera pokreće lančanu reakciju glume, prijevare i sve većih uloga.

Hit Man
Kadar iz filma ‘Hit Man’ (Foto: AGC Studios)

‘Hit Man’ je inspiriran stvarnim događajima… do jedne mjere

Hit Man se temelji na istinitim događajima opisanim u novinskom članku iz 2001. objavljenom u magazinu Texas Monthly, a kojeg je napisao Skip Hollandsworth. U njemu je opisan slučaj policajca Garyja Johnsona koji se pretvarao da je plaćeni ubojica kako bi uhitio one koji bi zatražili njegove usluge. Redatelj i ko-scenarist Richard Linklater dugo je o njemu razmišljao, no nije mogao pronaći centralnu priču koja bi sve držala skupa. Tada mu je glumac Glen Powell predložio malo drugačiji zaplet što se Linklateru svidjelo i vidio je da sada u toj priči ima potpun film.

Richard Linklater već je surađivao sa Skipom Hollandsworthom na filmu Bernie (2011.) kojeg je snimio inspiriran člankom kojeg je isto tako Hollandsworth napisao. Sam koncept radnje je inspiriran novinskim člankom, no Glen Powell je scenariju dao onaj filmski spin u već ionako ludu priču koja je sada s nemogućom romansom, ludim preokretima i apsurdno šašavim likovima ubojica postala film Hit Man. Pravi Gary Johnson je nažalost preminuo 2022. godine, no sigurno bi mu se svidjele urnebesne verzije ubojica koje je Glen Powell osmislio i odglumio kao Johnson.

Hit Man
Kadar iz filma ‘Hit Man’ (Foto: AGC Studios)

Redatelj Richard Linklater

Redatelj, scenarist i producent Hit Mana Richard Linklater oduvijek snima filmove u kojima su likovi i dijalozi realistični, a nerijetko imaju književni predložak ili su prikaz stvarnih događaja. Sve što je do sada snimio ima određenu dozu opuštenosti u sebi, a Hit Man nije iznimka. Njegovi najpoznatiji filmovi su romantična drama Prije svitanja (Before Sunrise, 1995.), komedija Munjeni i zbunjeni (Dazed and Confused, 1993.) i drama Odrastanje (Boyhood, 2015.). Linklater iza sebe ima 5 Oscar nominacija, dok je njih 3 dobio baš za dramu Odrastanje koja je pratila život jednog dječaka od njegova djetinjstva do odlaska na fakultet, a snimana je 12 godina s istim glumcima kako bi njihovo starenje u pravom životu pratilo i ono na filmu.

Tolika posvećenost filmu potvrda je onoga koliko Linklater voli realističnost, stoga mu je odskakanje od stvarnih činjenica s kojima je Hit Man inspiriran bila novina u stvaranju prave ideje. Srećom, ovdje je bio Glen Powell koji je uskočio i nadopunio taj prijeko potrebni dio, što dodatno podiže film.

Hit Man
Kadar iz filma ‘Hit Man’ (Foto: AGC Studios)

Glen Powell – novi miljenik Hollywooda

U ulozi profesora filozofije koji se pretvara da je plaćeni ubojica Garyja Johnsona mlada je hollywoodska zvijezda Glen Powell. Mada iza sebe ima više od 20 godina karijere na filmu i televiziji, Glen Powell je svjetsku slavu stekao ulogom samouvjerenog poručnika ‘Hangmana’ u Top Gun: Maverick (2022.), a uspjeh je nastavio s prošlogodišnjom hit romantičnom komedijom Samo ne ti (Anyone But You, 2023.). Ovo mu nije prvi susret s Richardom Linklaterom jer već su surađivali na filmovima Nacija brze hrane (Fast Food Nation, 2006.), Apollo 10,5: Djetinjstvo u svemirsko doba (Apollo 10½: A Space Age Childhood, 2022.) i vjerojatno najpoznatijem Te lude 80-e (Everybody Wants Some!!, 2016.).

Možda se proslavio u Top Gunu, ali Hit Man je film koji je pokazao koliko je svestran i sposoban glumac Glen Powell jer doslovno vlada svakom scenom u kojoj se nalazi. Dodatna draž filma je iščekivanje u kakvog ubojicu će se Powell pretvoriti u sljedećem kadru, a sa svakom novom pojavom sve je urnebesniji i zabavniji. Osim što je glavni glumac, Glen Powell je producent filma i uz Linklatera je napisao scenarij što mu je prvi izlet u scenarističke vode.

Hit Man
Kadar iz filma ‘Hit Man’ (Foto: AGC Studios)

Glumci u filmu

Nasuprot Glena Powella, Adria Arjona je u ulozi Madison, očajne žene koja želi naručiti ubojstvo svog nasilnog muža, no između nje i Glen Powellovog “ubojice” krenu frcati ljubavne iskre. Upravo taj susret odredit će budući odnos između lažnog ubojice i njegove klijentice, a ispunjen je lažima, seksom, napetošću, pitama, i ubojstvima. Kemija između dvoje glavnih glumaca je savršena, a osobnosti likova sami su osmislili što im dodatno daje na autentičnosti i dinamici.

U ostalim ulogama su Austin Amelio, Retta, Sanjay Rao, Molly Bernard, Gralen Bryant Banks, Mike Markoff, Bryant Carroll, i Kate Adair.

Ovo nije još jedan od krimi filmova koji prate šablonu – Hit Man donosi nešto novo u neo noir, kriminalistički žanr sa svojim humorom i seksi šarmom zahvaljujući njegovim zvijezdama. No kad je Richard Linklater na čelu filma, ispod blještave i zabavne površine ovaj film ima još puno toga za reći i pokazati što se može shvatiti tek gledajući ga.

U kinima od 20.06.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Glen Powell, Adria Arjona, Austin Amelio, Retta, Sanjay Rao, Molly Bernard, Gralen Bryant Banks, Mike Markoff, Bryant Carroll, Kate Adair
     REŽIJA: Richard Linklater
     SCENARIJ: Richard Linklater, Glen Powell
     PRODUCENTI: Richard Linklater, Glen Powell, Jason Bateman, Mike Blizzard, Michael Costigan
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Stuart Ford, Zach Garrett, Miguel A. Palos Jr, Shivani Rawat, Julie Goldstein, Vicky Patel, Steve Barnett, Alan Powell, John Sloss, Scott Brown, Megan Creydt
     ŽANR: akcija, kriminalistički, komedija, romansa

     O autoru

     O autoru