Glumica Emily Blunt i redatelj Steven Spielberg na korak do prve suradnje

Emily Blunt je u pregovorima za ulogu u novom filmu Stevena Spielberga s tematikom NLO-a. Ako se dogovor finalizira, to bi bila prva suradnja između nje i slavnog redatelja, koji je dugogodišnji obožavatelj njezinog rada.

Kultni redatelj Steven Spielberg trenutno radi na svom sljedećem projektu. Film s tematikom NLO-a temelji se na njegovoj originalnoj ideji, iako je scenarij napisao njegov dugogodišnji suradnik David Koepp (Jurski park/Jurassic Park, 1993., Indiana Jones i kraljevstvo kristalne lubanje/Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, 2008., Rat svjetova/War of the Worlds, 2005.). Za taj film možda je upravo pronašao svoju glavnu zvijezdu.

Velike šanse za suradnju

Prema Deadlineu, Emily Blunt je u početnim pregovorima da glumi u Spielbergovom filmu. Šanse za to su velike ali dogovor tek treba biti finaliziran. Riječ je o zanimljivoj ponudi za nju jer bi trebala glumiti jednu od dvije glavne uloge. Ako se dogovor finalizira, to bi bila njihova prva suradnje.

Šanse za to su velike jer je legendarni redatelj dugogodišnji obožavatelj njezina rada. Godine 2016. Blunt je odigrala hvaljenu ulogu u filmu Djevojka u vlaku (The Girl on the Train, 2016.), koji je producirala Spielbergova tvrtka Amblin. Osim toga, Spielberg je “zavolio” i njezin najnoviji film Kaskader (The Fall Guy, 2024.) u kojem je glumila uz Ryana Goslinga.

Kaskader
Ryan Gosling i Emily Blunt u filmu ‘Kaskader’ (Foto: Universal Pictures)

Spielberg je tako, možda, pronašao savršenu glavnu zvijezdu za svoj nadolazeći film. Njegova premijera zakazana je za svibanj 2026., što ga stavlja u sezonu ljetnih blockbustera. Spielberg je u biti i izmislio period “ljetni blockbuster” s filmom Ralje (Jaws, 1975.). Naime, njegov film Ralje često se opisuje kao ‘prvi ljetni blockbuster’ jer je bio prvi visokobudžetni film koji je prikazan tijekom ljetnih mjeseci. Film je u kina privukao svu vrstu publike i postigao ogroman uspjeh. Naprosto je zaludio svijet i dokazao da će publika i ljeti posjećivati kina ako im se osigura dovoljno spektakla i zabave. Ovim svojim najavljenim filmom on se i vraća nakon dugo vremena premijerom upravo za taj period.

Blunt i ljetni blockbusteri

Što se Blunt tiče, ona nije samo hvaljena glumica, nakon nominacije za Oscara za Oppenheimera Christophera Nolana, već je i vrlo sposobna voditi ljetni blockbuster. Njezini prošli filmovi to i dokazuju – Na rubu budućnosti (Edge of Tomorrow, 2014.), Mjesto tišine 2 (A Quiet Place Part II, 2020.), Oppenheimer (2023.) i već spomenuti Kaskader – svi su objavljeni u ljetno vrijeme.

Za Blunt, Spielberg bi bio najnoviji hvaljeni redatelj s kojim je surađivala tijekom godina, uključujući Christophera Nolana, Denisa Villeneuvea i Riana Johnsona. To bi također bilo dodavanje na popis Bluntovih nadolazećih projekata, budući da trenutno snima za A24 film The Smashing Machine uz Dwaynea Johnsona a koji režira Benny Safdie.

Ako dođe do suradnje između nje i Spielberga, to zasigurno obećava uzbudljivu suradnju i potencijalno vrhunac ljetne blockbuster sezone 2026.

O autoru

O autoru