Najavljen je novi ‘Jurski svijet’ kojeg piše scenarist ‘Jurskog parka’

Počinje rad na novom poglavlju ‘Jurskog svijeta’ čiji će scenarij napisati David Koepp, scenarist prva dva ‘Jurska parka’.

Ljubitelji prahistorijskih vladara Zemlje i avanturističkih blockbustera doći će na svoje jer najavljeno je novo poglavlje Jurskog svijeta (Jurassic World).

Scenarist ‘Jurskog parka’ radi na novom poglavlju ‘Jurskog svijeta’

Kako prenosi The Hollywood Reporter, dinosauri neće završiti u jantaru nakon posljednjeg filma Jurski svijet: Carstvo (Jurassic World: Dominion, 2022.), već ih Universal vraća na velike ekrane. Scenarij je navodno na dobrom putu da bude dovršen, a za njegovo pisanje zaslužan je David Koepp. Koeppu ovo nije prvi izlet u vrijeme Jure jer napisao je Steven Spielbergove Jurski park (Jurassic Park, 1993.) i Jurski park 2: Izgubljeni svijet (The Lost World: Jurassic Park, 1997.). Osim ta dva filma, Koepp je poznat i po svojim scenarijima za Nemoguću misiju (Mission: Impossible, 1996.), Carlitov način (Carlito’s Way, 1993.) i Spider-Man (2002.) što znači da je scenarij za nadolazeći film u itekako iskusnim rukama.

Jurski svijet: Carstvo
Posljednji film franšize, Jurski svijet: Carstvo, izašao je 2022. godine (Foto: Universal Pictures)

Steven Spielberg i producenti trilogije ‘Jurski svijet’ uključeni u novi projekt

Koliko je poznato, novi Jurski svijet još nema redatelja, ali se poznati producent Frank Marshall nakon trilogije Jurski svijet i spin-off serija vraća producirati novo poglavlje priče. Osim njega, Patrick Crowley koji je s dinosaurima od prvog filma Jurski svijet iz 2015. isto tako producira, dok je Steven Spielberg izvršni producent putem svoje produkcijske kuće Amblin Entertainment.

Potpuno nova priča koja bi ubrzo mogla stići u kina

O priči se ne zna ništa određeno, osim da bi trebala predstavljati “novo doba Jure” s potpuno novom pričom, što najvjerojatnije znači kako se Chris Pratt i Bryce Dallas Howard neće vratiti, kao ni Sam Neill, Laura Dern i Jeff Goldblum. Osim toga, naziv Jurski svijet nagovještava da je projekt korak naprijed, a ne vraćanje na izvornu trilogiju. Sa Steven Spielbergovim Jurskim parkom iz 1993. koji je zauvijek promijenio specijalne efekte na filmu i ‘probio led’ za franšizu, ona broji sveukupno šest filmova koji su zajedno zaradili preko 6 milijardi dolara.

Hoće li novo Universalovo poglavlje označiti početak nove trilogije kao što su to bili Jurski park i Jurski svijet, možda ćemo otkriti prilično brzo jer ako sve bude po planu, najavljeni film bi mogao izaći već 2025. godine.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru