Čitatelji Kinofilma ostvarili svoj san u akciji Posudi glas

Katja Tunjić, Dino Svilković i Vedran Vincetić prvi su čitatelji Kinofilma koji su zahvaljujući akciji Posudi glas dobili šansu sinkronizirati animiranoga junaka. Učinili su to s likovima iz crtića Nestašna Zubić vila. Pogledajte kako su se snašli u studiju.

Mali je korak potreban od uživanja u crtićima do davanja glasa u jednom od animiranih filmova. Uvjerili su se to i čitatelji Kinofilma koji su se odlučili prijaviti u akciju Posudi glas. Nekoliko klikova, jedna prijava i – vaš glas je oživio simpatičnog animiranog junaka.

Da je to doista tako jednostavno uvjerili su se Katja Tunjić, Dino Svilković i Vedran Vincetić. Sretni i spretni trojac prvi je uspio dobiti priliku sinkronizirati svoj lik u animiranom kino filmu.

„Prijavila sam se zato što kad narastem želim biti redateljica. Zato mi se i činilo jako zabavno posuditi glas liku u crtiću“, kazala je djevojčica Katja Tunjić nakon što je u studiju vidjela kako izgleda cijeli proces sinkronizacije.

Zubić vila za ostvarenje snova

Glasove za likove u crtiću Nestašna Zubić vila dali su u Rubikon Sound Factory, studiju s dugačkom tradicijom sinkronizacije animiranih filmova.

„Bilo mi je jako zabavno. Moj lik je stvarno smiješan. Rekli su mi da budem malo tužna, malo ljuta, ali s jako kreštavim glasom. Sve je bilo užasno zabavno“, rekla je Katja nakon što je lavovski odradila svoj posao.

Trojac odabranih nije se morao bojati da će nešto pogriješiti. U svim koracima pratio ih je Daniel Dizdar, hrvatski glasovni glumac, imitator i pjevač. Svojim golemim iskustvom pomogao je svima da se riješe treme i pokažu najbolje što znaju.

„Jako volim glumiti i izražavati emocije glumom. Već sam snimio nekoliko reklama, a sada sam odlučio pokušati dati glas“, kazao je tako Dino Svilković. „Bilo je jako zabavno. Ali malo i čudno. Kada sam prvi put u studiju čuo svoj glas zapravo nisam mogao shvatiti jesam li to ja ili netko drugi.“

I Vedran Vincetić nije mogao odoljeti akciji Posudi glas.

Kako je bilo? Oduševio sam se

„Sinkronizacija je već dugo bila moja golema želja. Kada sam na Kinofilmu vidio akciju Posudi glas odlučio sam se prijaviti. Doista me zanimalo kako sve to izgleda. I oduševio sam se. Same riječi pohvale za cijelu akciju i iskustvo“, kazao je Vedran.

Scena iz filma Nestašna Zubić vila (Foto: Editus)

Katja, Dino i Vedran tek su prvo troje čitatelja Kinofilma koji će dobiti priliku posuditi svoj glas animiranim junacima. U suradnji s distribucijskom kućom Editus organizirat ćemo da i ostali čitatelji pošalju svoje prijave za akciju Posudi glas.

Kako funkcionira akcija Posudi glas, kako se prijaviti i kako izgleda cijela procedura doznajte OVDJE.

O autoru

O autoru