‘Kapa’: U kina nam dolazi topla priča o prijateljstvu i dobroti s elementima urnebesne komedije i božićne bajke

‘Kapa’ je savršen film koji će zabaviti cijelu obitelj kroz svoje filmsko putovanje u najsjajnijoj noći uoči Božića

Riječ je o božićnom filmu za djecu koji prati priču devetogodišnjeg dječaka Erika koji živi u domu za nezbrinutu djecu i sedmogodišnje djevojčice Lucije koja dolazi iz dobrostojeće obitelji. Budući da je Božić, oboje se djece nadaju da će im se ostvariti najskrivenije želje. Erik bi Badnjak volio provesti sa svojim problematičnim roditeljima, a Lucija želi mlađu sestru i psa. Spletom okolnosti susreću se i zajedno proživljavaju pravu božićnu avanturu, koja u jednoj noći donosi ispunjenje njihovih želja, ali ne baš onako kako su očekivali.

Režiju ove božićne priče potpisuje Slobodan Maksimović, jedan od najpoznatijih filmskih i TV  redatelja u Sloveniji. Ovo je njegov prvi film za djecu, nakon dva dugometražna, nekoliko kratkih, te mnoštva televizijskih serija.

Kapa 2022 Beanie
Scena iz filma Kapa © PomPom Film

Glavne uloge tumače mladi Gaj Črnič i Kaja Podreberšek, a pridružuju im se Ajda Smrekar, hrvatski glumac Frano Mašković, Mojca Fatur i René Štúr.

Budući da je film sniman tokom pandemije, lockdown je u ovom slučaju donio i jednu dobru stvar, rekao je redatelj Maksimović. “Božićna Ljubljana bila je rezervirana za nas. Ulice su bile prazne i tihe, a uređeni grad bio je poput najljepšeg filmskog studija.”

A ta božićna Ljubljana je sa svojim blagdanskim svjetlima i stanovnicima pored dvoje mladih glumaca, isto imala jednu od glavnih uloga jer izgleda nevjerojatno idilično te vas potpuno uvuče u blagdanski duh i raspoloženje, kao da ste i sami usred tog božićnog blještavila. Za taj bajkovit izgled filma zaslužan je poznati hrvatski direktor fotografije Sven Pepeonik.

Kapa 2022 Beanie
Scena iz filma Kapa © PomPom Film

Iako tek počinje svoj festivalski i kino život, film Kapa je već ostvario dvije međunarodne nagrade: Najbolji film Dječjeg programa Sarajevo Film Festivala i Nagrada publike KinoKino film festivala u Zagrebu.

Ovo je božićna avantura u kojoj se stvaraju prijateljstva i ukazuje na dobrotu, te što zapravo znači imati nekoga pored sebe. Savršen film za obiteljski izlazak u kino, probuditi će u vama taj božićni duh jer sam Božić nam je već pred vratima.

Poželjeti ćete da već sutra otvarate poklone.

U kinima od 10.11.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Gaj Črnič, Kaja Podreberšek, Ajda Smrekar, Frano Mašković, Mojca Fatur, René Štúr
     REŽIJA: Slobodan Maksimović
     SCENARIJ: Saša Eržen
     PRODUCENTICA: Ida Weiss
     ŽANR: obiteljski

     O autoru

     O autoru