‘Super Mario Bros. Film’: Bowserova pjesma “Peaches” može konkurirati za Oscara

Odmah nakon što je objavljen na YouTubeu, spot je prikupio veliki broj pregleda, a i AMPAS je potvrdio da Bowserov pjevni izljev ljubavi u izvedbi Jacka Blacka zadovoljava sve kriterije te da pjesma može konkurirati za Oscara za najbolju originalnu pjesmu.

Nema kraja dobrim vijestima kad je Super Mario Bros. Film u pitanju. Nakon velikih gužvi u kinima, posljedično i odlične zarade na kinoblagajnama, pjesma “Peaches” u izvedbi antropomorfne kornjače privukla je pažnju ne samo publike, nego i američke Akademije filmskih umjetnosti i znanosti (AMPAS).

Naime, pjesma zadovoljava sve uvjete potrebne da bi mogla konkurirati za Oscara za najbolju originalnu pjesmu. Kako stoji u Akademijinim pravilima, da bi se za nju moglo glasati, pjesma se treba “sastojati od teksta i glazbe izvorno napisanih baš za film. I stihovi i melodija trebaju biti razumljivi i prisutni u samom filmu ili odmah na početku odjavne špice”.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Uspjeh za uspjehom

     Nova animirana adaptacija možda i najpoznatije franšize videoigara svih vremena, potpuna je suprotnost igranom filmu iz 1993. godine koji je obilježio neuspjeh o kojem zorno govori i podatak da zarada na kinoblagajnama nije dosegla budžet tog filma.

     Super Mario Bros. Film neće imati tu sudbinu s obzirom na to da je samo u prvih pet dana prikazivanja uprihodio 377,6 milijuna američkih dolara diljem svijeta čime je postavio novi rekord za najuspješnije otvaranje u povijesti animiranih filmova (nadmašivši Snježno kraljevstvo 2 i njegovih 358 milijuna dolara). Tu je i rekord za najbolje globalno otvaranje od svih dosadašnjih filmova iz 2023. godine (preskočio je Ant-Man i Wasp: Kvantumanija s 225,3 milijuna dolara prihoda), ali i onaj za najbolji prvi vikend od svih drugih filmova rađenih po predlošku igara (do sada ga je držao Warcraft s 210 milijuna dolara prihoda).

     Takvi rezultati adaptacije u osnovi jedne vrlo jednostavne videoigrice iznenadio je sve pa i glumačku postavu. Sve se više govori o nastavku filma, a kao šlag na sve dosadašnje uspjehe došla je sad Bowserova ljubavna pjesma “Peaches” u kojoj govori o svojoj ljubavi prema princezi Peach.

     Bowser je za klavirom pokazao svoju nježnu stranu (Foto: Universal Pictures)

     Glumac, pjevač i jedan od autora pjesme

     Pjesmu je, naravno, na originalan način otpjevao Jack Black koji paraleno s glumačkom, “gura” i glazbenu karijeru i to kao frontman grupe Tenacious D.

     On je, zajedno s redateljima Aaronom Horvathom i Michaelom Jelenićem te Ericom Osmondom i Johnom Spikerom,  i autor pjesme. Illumination Studios nedavno objavio i službeni spot pjesme koji je na YouTubeu vrlo brzo prikupio više od tri milijuna pregleda, a Jack Black i sam je snimio spot za pjesmu čiju režiju potpisuje poznati američki redatelj videospotova Cole Bennet.

     Među brojnim klikovima na YouTubeu zasigurno su i oni članova AMPAS-a koji su pojasnili za pjesma zadovoljava sve Akademijine uvjete te da će se za nju moći glasati u konkurenciji za najbolju originalnu pjesmu.

     Nominacije, pa čak i osvojene nagrade pjesama iz animiranih filmova nisu rijetkost. Između ostalih, zlatnog kipića dobile su pjesme “A Whole New World” iz Aladina (1992.), “Can You Feel the Love Tonight” iz Kralja lavova (1994.), “You’ll Be in My Heart” iz Tarzana (1999.) te “Let It Go” iz Snježnog kraljevstva (2013.).

     Hoće li pjesma “Peaches” na kraju biti nominirana ili osvojiti Oscara teško je sada predvidjeti, no nema sumnje da će popularnost pjesme, baš kao i samog filma Super Mario Bros. Film još rasti. Kad već pjesmom nije osvojio princezu, možda Bowseru pođe za rukom da osvoji Oscara.

     O autoru

     O autoru