‘Super Mario Bros. Film’ već zaradio više od 375 milijuna dolara

Velika očekivanja Super Mario je još više nadmašio. Animirani film Super Mario Bros. Film Michaela Jelenica i Aarona Horvatha u prvih pet dana prikazivanja srušio je niz rekorda u zaradi.

Baš kao i u vidoeigri, brkati vodoinstalater Mario nadmašio je sva očekivanja. Naime, animirani hit Super Mario Bros. Film uspio je u prvih pet dana prikazivanja zaraditi više od 375.6 milijuna dolara u cijelom svijetu. Time je postigao najbolje otvaranje za neki animirani film, a, sasvim logično, ujedno je to i najbolje otvaranje za animacijski studio Illumination.

Uoči dolaska u kina predviđalo se da bi Super Mario Bros. Film mogao u SAD-u zaraditi oko 120 milijuna dolara, dok se svjetska zarada procjenjivala na 220 milijuna. Kada su se počele pojavljivati različite filmske kritike (nekim se kritičarima film svidio, drugima nije, pa trenutno ima 56% na stranici Rotten Tomatoes) pojavila se bojazan kako će publika reagirati.

Super Mario u lovu na rekorde

Uskoro se pokazalo da je publika objeručke prihvatila filmsku adaptaciju Super Marija. Sa svakim novim danom procjena zarade se samo povećavala da bi na kraju stala na impresivnih 204 milijuna za SAD te 377 milijuna dolara za cijeli svijet. Sasvim dovoljno da se odmah počne šuškati o nastavku.

Budžet filma je, navodno, bio 100 milijuna dolara. Čak i kada se nadodaju troškovi promocije, koji znaju biti i nekoliko desetaka milijuna dolara, već sada je očito da je Super Mrio Bros. Film veliki uspjeh za Nintendo, Illumination i Universal.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Uz SAD, i drugi su teritoriji dobro prihvatili film Michaela Jelenica i Aarona Horvatha. Jedno od rijetkih tržišta na kojima film nije dominirao bila je – Kina. Američki filmovi nakon pandemije slabije prolaze kod kineske publike, a Super Mario Bros. Film nije se pokazao kao izuzetak. U prvom danu zaradio je „samo“ 4.7 milijuna dolara. Dovoljno za najbolje otvaranje nakon pandemije nekog hollywoodskog crtića, ali nedovoljno da postane najgledaniji film u Kini. Ta čast je pripala hitu Jackieja Chana Ride On, akcijskoj komediji o umirovljenom kaskaderu, koji je u istom vremenu zaradio 11.7 milijuna dolara.

     Raznovrsna publika

     Najveći dobitak Super Marija je da je u kina privukao svu publiku. Prema podacima iz SAD-a, film nisu došli pogledati samo obitelji s klincima, već i stariji od 30, koji su videoigru igrali prije 20-ak godina, ali i tinejdžeri koji i danas vole poći u avanturu sa Super Marijem.

     Zbog svega navedenog, analitičari predviđaju da će Super Mario Bros. Film bez problema prijeći granicu od zarađenih milijardu dolara.

     O autoru

     O autoru