‘Super Mario Bros. Film’: Čekanju je kraj, Super Mario dolazi na velike ekrane

Nakon gotovo 40 godina od izlaska originalne video igre koja je zaludjela svijet, najpoznatiji vodoinstalater na svijetu napokon dolazi u kina ovog travnja u spektakularnoj animiranoj avanturi.

Iz Nintenda i Illuminationa dolazi novi animirani film inspiriran svijetom iz popularne igrice. Super Mario Bros. Film (The Super Mario Bros. Movie) su producirali osnivač i izvršni direktor Illuminationa Chris Meledandri i Shigeru Miyamoto iz Nintenda, koji je ujedno i tvorac Super Maria.

Vodoinstalater iz Brooklyna po imenu Mario spletom okolnosti završi u Kraljevstvu gljiva zajedno sa svojim bratom Luigijem kojeg otima opaki Koopa po imenu Bowser. Uz pomoć princeze Peach i brbljave gljive Toada, Mario se sprema obračunati sa svemoćnim Bowserom kako bi spasio brata i spriječio njegove planove da osvoji svijet.

Bowser - Super Mario Bros. Film
Jack Black kao Bowser u filmu Super Mario Bros. Film (Foto: Nintendo i Universal Studios)

Od prve najave iz 2018. da će se snimati film temeljen na vjerojatno najpoznatijim likovima video igrica na svijetu, Super Mario Bros., svi su s nestrpljenjem čekali kad bi film mogao ugledati svjetlo dana. Ili u ovom slučaju, svjetla projektora kino dvorana.

Prvi pogled na film je došao početkom listopada 2022. u obliku teaser trailera na sveopće oduševljenje obožavatelja, da bi kroz iduće mjesece Illumination i Nintendo izbacivali dodatne materijale i dva trailera za film koji su samo još više povećavali iščekivanje filma. Kad se radi na ovakvom projektu uz čije su korijene odrastale generacije, zna biti teško zadovoljiti stariju i novu publiku dobro poznatog lika Super Maria, ali suradnja Illuminationa i Nintenda je to ostvarila.

S obzirom koliko veliku bazu obožavatelja Super Mario ima, usudili bi se reći i najveću u svijetu video igara budući da su generacije odrastale uz njega, Super Mario Bros. Film će nedvojbeno biti jedan od najvećih hitova 2023. godine.

Mario i Luigi - Super Mario Bros. Film
Chris Pratt kao Mario i Charlie Day kao Luigi u filmu Super Mario Bros. Film (Foto: Nintendo i Universal Studios)

Za režiju filma zaslužan je redateljski dvojac kojeg čine Aaron Horvath i Michael Jelenic koji su zajedno radili na animiranoj seriji Teen Titans Go! (2013.), a zbog hrvatskih korijena redatelja, jedna od epizoda Teen Titans Go! se odvijala na otoku Pašmanu, rodnom mjestu oca redatelja Michaela Jelenica.

Prema riječima obojice redatelja, svojski su se potrudili da novi Super Mario film zadrži autentičnost mnoštva video igara koje su upotpunile likove i čitave svjetove i da se obožavatelji ne smiju osjećati prevarenima. S obzirom na ono što se može vidjeti iz trailera filma, uspjeli su u tome, ali konačnu presudu će svi moći donijeti ovog travnja u kinima.

Toad i Peach - Super Mario Bros. Film
Keegan-Michael Key kao Toad i Anya Taylor-Joy kao Princeza Peach u filmu Super Mario Bros. Film (Foto: Nintendo i Universal Studios)

Glasove likovima u originalnoj verziji na engleskom posudili su Chris Pratt (franšize Jurski svijet i Čuvari galaksije), Anya Taylor-Joy (Sjevernjak, 2022., Damin gambit, 2020.), Charlie Day (Uvijek je sunčano u Philadelphiji, 2005., Lego Film, 2014.), Jack Black (Rock’n’Roll škola, 2003., King Kong, 2005.), Seth Rogen (Pineapple Express, 2008., Fabelmanovi, 2022.) i Keegan-Michael Key (Predator, 2018., Key i Peele, 2012.).

Kraljevstvo gljiva, stižemo!

U originalnoj i sinkroniziranoj verziji u kinima od 06.04.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLASOVI (hrvatska verzija): Tin Rožman, Iskra Jirsak, Vini Jurčić, Fabijan Pavao Medvešek, Daniel Dizdar, Duško Valentić
     REŽIJA: Aaron Horvath, Michael Jelenic
     SCENARIJ: Matthew Fogel
     PRODUCENTI: Shigeru Miyamoto, Christopher Meledandri
     ŽANR: animirani, komedija, avantura

     O autoru

     O autoru