Redatelj Michael Jelenic iznenadio publiku na hrvatskoj premijeri Super Mario Bros. Filma

“Ovo je poseban trenutak za mene, ali i za moju obitelj”, kazao je Jelenic, koji je Super Mario Bros. Film režirao s Aaronom Horvathom. Američki Hrvat iz San Pedra uoči premijere posebno je istaknuo svoje hrvatske korijene s Pašmana i Ugljana.

Veseli i hrabri vodoinstalater Mario krenuo je iz Brooklyna spašavati svijet, a na tom putu zaustavio se i u Hrvatskoj. Naime, sinoć je u Zagrebu održana hrvatska premijera dugo očekivanog animiranog filma Super Mario Bros. Film. Nakon premijere, Super Mario Bros. Film u distribuciji tvrtke Editus od četvrtka, 6. travnja 2023., dolazi u kina diljem Hrvatske.

Puna dvorana Cinestar IMAX s nestrpljenjem je dočekala vidjeti avanture u koje su krenuli Marijo i njegov brat Luigi, a svi su ostali iznenađeni kada im se prije projekcije obratio koredatelj filma Michael Jelenic.

Pozdrav svima!

„Pozdrav svima!“, započeo je na hrvatskome Jelenic svoju video poruku posebno snimljenu za zagrebačku premijeru. „Ja sam Michael Jelenić, jedan od redatelja Super Mario Bros. Filma. Također sam i američki Hrvat čiji roditelji dolaze s otoka Pašman i Ugljan. Ne vjerujem da je moja obitelj uopće mogla zamisliti da će njihov sin i unuk jednoga dana imati filmsku premijeru u Zagrebu. Ovo je poseban trenutak za mene, ali i za moju obitelj.“

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Michael Jelenic je redatelj i producent s bogatom karijerom u animaciji. Super Mario Bros. Film je njegov drugi dugometražni animirani film koji je stvorio sa svojim dugogodišnjim umjetničkim partnerom Aaronom Horvathom.

     Super Mario Bros. Film nastao je prema jednoj od najpopularnijih računalnih igara svih vremena. Od prvog pojavljivanja 1985., do sada je prodano više od 396 milijuna primjeraka računalne igre, a procjenjuje se da je time zarađeno oko 22 milijarde dolara. Američki kino analitičari predviđaju da će Super Mario Bros. Film nastaviti taj uspješni niz te će postati prvi ovogodišnji film sa zaradom većom od milijardu dolara.

     Suradnja dva titana

     Kako bi popularnog brkatog vodoinstalatera doveli na veliko platno, snage su udružila dva medijska titana – Nintendo i Illumination. Japanska tvrtka za računalne igre stvorila je Super Marija te je pažljivo birala kome će dati u ruke svojeg najvrjednijeg junaka. Odabrala je Illumination, animacijski studio poznat po hitovima Kako je Gru ukrao mjesec, Malci, Zapjevajte s nama… Film u svijetu distribuira Universal Pictures, a u Hrvatskoj Editus.

     U originalnoj verziji filma glasove su animiranim junacima posudili Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black i drugi. U hrvatskoj verziji glas Mariju dao je mladi glumac Tin Rožman, njegov brat Luigi je Ognjen Milovanović, princeza Peach je Vini Jurčić, dok je Bowser Fabijan Pavao Medvešek, a Toad Daniel Dizdar.

     Posebni gosti premijere bili su popularni kreatori – Nika Pavičić, Filip Miloš, Mirsad Kadić, Andrea Pacadi i Josip Bačić. Oni su ujedno i ambasadori filma, koji su u akciji KinoMood razveselili obožavatelje i omogućili im da među prvima pogledaju Super Mario Bros. Film.

     O autoru

     O autoru