Box Office Hrvatska: ‘Brzi i žestoki 10’ zavladao kinima diljem Hrvatske

S dosad najvećim glumačkim ansamblom, ‘Brzi i žestoki 10’ ostavili su daleko iza linije cilja ostale kino naslove po pitanju box office rezultata.

Unatoč sunčanim danima, box office rezultat vikenda je veći za 40,7% od vikenda ranije, te iznosi 373.063 €. Publika je kino dvoranama isto tako pohrlila u većem broju, njih 59.159 što je više za 27,2%, a od tog cjelokupnog rezultata 57,76% pripada samo ovotjednom broju jedan na ljestvici najgledanijih.

Najgledaniji filmovi vikenda

Brzi i žestoki 10 (Fast X), film kojem ne treba previše predstavljanja ovotjedni je broj jedan u hrvatskim kinima s 34.172 gledatelja u svom prvom vikendu. To mu je donijelo 233.878 € zarade što ga čini filmom s najboljim otvaranjem ove godine u hrvatskim kinima. Osim što je osvojio hrvatsku publiku, u cijelom svijetu najgledaniji je film sa zaradom od 320 milijuna dolara. Ovo je drugi najbolji rezultat serijala odmah iza Brzi i žestoki 8 (The Fate of the Furious, 2017.) koji je imao otvaranje iznad 530 milijuna. Deseti nastavak serijala koji je ujedno eksplozivna ‘uvertira’ u posljednje poglavlje sage Brzih i žestokih na dobrom je putu prelaska granice od milijardu dolara što ćemo gotovo sigurno i dočekati u nadolazećim tjednima.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Najgledaniji film protekla dva vikenda Čuvari galaksije Vol. 3 (Guardians od the Galaxy, Volume 3) na drugom je mjestu s 5.884 gledatelja i 41.427 € zarade. Posljednji film redatelja Jamesa Gunna pod Marvelom prije nego je zasjeo na čelno mjesto DC-a, u velikom stilu se oprostio s voljenim likovima Čuvara galaksije i obožavateljima superherojskih filmova vratio vjeru u kvalitetu ovog filmskog svijeta. Trenutno je na 659 milijuna dolara svjetske zarade u tri vikenda od izlaska, te bi lako mogao nadmašiti prvi nastavak serijala koji je sveukupno zaradio 771 milijuna, a možda čak i drugi koji ima 869 milijuna ukupnog box officea.

     Romantična komedija i animirani hitovi

     Na trećem mjestu gledanosti je romantična komedija Ponovno ljubav (Love Again) koja je ovog vikenda privukla 2.512 gledatelja i to mu je donijelo zaradu od 14.969 €. Osim Priyanke Chopre Jonas i Sama Heughana, glavnu ulogu tumači Celine Dion kojoj je ovo prva velika uloga u filmu, a osim što glumi samu sebe u urnebesnoj ulozi, izvršna je producentica filma i svojim pjesmama daje glazbenu pozadini čitavoj romantičnoj priči.

     Ponovno ljubav
     Sam Heughan i Priyanka Chopra Jonas u romantičnoj komediji Ponovno ljubav (Foto: Sony)

     Super Mario Bros. Film (The Super Mario Bros. Movie) svog sedmog vikenda u kinima na četvrtom je mjestu gledanosti. Animiranom nostalgijom i akcijom nabijeni kino hit zaradio je 14.045 €, a pogledalo ga je 2.953 gledatelja. Trenutno je 22. najuspješniji film u povijesti, a samo par milijuna ga dijeli od 21. mjesta što će vjerojatno uspjeti dostići za nekoliko dana.

     Peto mjesto zauzela je animirana avantura Drevna mišologija (Pattie et la colère de Poséidon) s 2.804 gledatelja i 13.068 € zarade. Osim što je zabavna, ova priča o najneobičnijoj posadi broda u vrijeme grčke mitologije može zainteresirati najmlađe da svijet bogova s Olimpa istraži još više, a to je izvrsna odskočna daska za rasplamsavanje mašte i kreativnosti.

     Novi i domaći filmovi na box officeu

     Osim rekordera Brzi i žestoki 10 i romantičnog Ponovno ljubav, novi film ovog vikenda u kinima među 20 najgledanijih je Na krilima časti (Devotion). Jonathan Majors i Glen Powell predvode akcijski ratni film o dvojici elitnih borbenih pilota američke mornarice koji na kraju postanu najslavniji vojnici mornarice tijekom “zaboravljenog” Korejskog rata. Svog prvog vikenda u kinima je na 9. mjestu gledanosti s 5.892 € zarade, a čijem se letu pridružilo 1.071 gledatelj.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Od domaćih filmova, Dnevnik Pauline P. u svom devetom vikendu osvajanja kino publike ovaj puta je na 12. mjestu gledanosti, a sveukupna zarada filma od izlaska je 71.971 €. Ovo je odličan rezultat za domaći igrani film i nadamo se da će ta brojka biti što veća u nadolazećim tjednima.

         Ljeto kada sam naučila letjeti prošlog vikenda se pojavio među 20 najgledanijih nakon 40 tjedana otkad je izašao u hrvatska kina, te je sada u 41. vikendu po redu zasluženo na 18. mjestu. Ako ovako nastavi, i ovog ljeta će letjeti box office listama.

         Prvi hrvatski 3D animirani crtić Cvrčak i Mravica najdugovječniji je domaći film na ovoj listi koji je izašao 2023. godine, te je na 20. mjestu gledanosti u svom 20. vikendu prikazivanja.

         Izvor: Box Office HR

         O autoru

         O autoru