Box Office Hrvatska: ‘Mavka’ je najgledaniji film vikenda, a novi naslovi i prošlotjedni favoriti na vrhu

Novi naslovi su bili najtraženiji ovog produženog prvomajskog vikenda, dok su prošlotjedni hitovi i dalje držali visoka mjesta.

Ovogodišnji Praznik rada se dobro uklopio u radni tjedan, jer za većinu to je značilo produženi vikend i opuštenija nedjelja kada se moglo duže vremena provesti u kinu. To je bilo vidljivo i u konačnom rezultatu box officea, a čiji su rezultati došli dan kasnije jer – svima je bio odmor.

Ovog vikenda kina je posjetilo 40.029 gledatelja, što označava porast za 6,94% naspram vikenda ranije, dok je ukupan box office iznosio 221.887 €, što ga čini većim za 11% od tjedan dana prije.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Najgledaniji filmovi ovog vikenda

     Najgledaniji film posljednjeg vikenda travnja je ukrajinska animirana bajka Mavka: Čuvarica šume (Mavka. Lisova pisnya) koja je osvojila 9.560 gledatelja i pritom zaradila 49.807 € u svom prvom vikendu prikazivanja. Ova univerzalna priča o ljubavi i suživotu s prirodom je ekranizacija stihovne drame spisateljice Lesye Ukrainke, a o kojoj uče u ukrajinskim školama. Vizualno prelijep film koji će osvojiti publiku svih uzrasta svojim likovima i porukom.

     Drugo mjesto najgledanijih pripada kriminalističkoj komediji Mafija mama (Mafia Mamma) gdje se Toni Collette pokušava naviknuti na novi život vladarice mafijaškog carstva u Italiji kojeg joj je ostavio njen pokojni djed, a Monica Bellucci joj pomaže u tome. Ova ‘fish out of water’ komedija je svog prvog vikenda u kinima privukla 6.256 gledatelja i ostvarila zaradu od 39.365 €.

     Mafija mama
     Scena iz filma Mafija Mama (Foto: Bleecker Street)

     Prošlotjedni favoriti

     Super Mario Bros. Film (The Super Mario Bros. Movie) je nakon tri tjedna vladavine box officeom ovaj puta na trećem mjestu gledanosti, te ga je ovog vikenda pogledalo 6.007 gledatelja, i zaradio je 31.364 €. U svojih 26 dana od izlaska u kina, zaradom na globalnom box officeu Super Mario prešao je milijardu dolara, te je prvi film kojem je to uspjelo ove godine, i time je ujedno najuspješniji film temeljen na video igri.

     Na četvrtom mjestu gledanosti je horor Zla smrt: Buđenje (Evil Dead Rise) koji je posljednji u nizu filmova kultne horor franšize Zla smrt Sama Raimija. U drugom vikendu pohoda na hrvatska kina, Zla smrt: Buđenje na krvavi put terora odveo je 3.639 gledatelja s 21.677 € zarade.

     Omiljena junakinja ovogodišnjeg domaćeg filma Paulina P. je na petom mjestu gledanosti, i u svom šestom vikendu u kinima Dnevnik Pauline P. pogledalo je 3.223 gledatelja, s ostvarenom zaradom od 11.490 €. Mada je književni predložak orijentiran na mlađe generacije te je dio školske lektire, u kina ova  obiteljska komedija jednako privlači sve generacije jer savršeno opisuje dječje i roditeljske životne zavrzlame, a kako je ovo domaći film, s njime se više nego bilo kojim holivudskim svi mogu poistovjetiti i prvenstveno – zabaviti i nasmijati.

     Superćelija
     Scena iz filma Superćelija (Foto: Highland Film Group)

     Novi i domaći filmovi

     Osim Mavke i Mafija mame, novi film među 20 najgledanijih ovog vikenda je avanturistička drama Superćelija (Supercell) u kojoj sin legendarnog lovca na oluje kreće stopama svog pokojnog oca, te ga njegova potraga dovodi licem u lice s jednom od najjačih zabilježenih oluja. Superćelija koju predvode glumci Skeet Ulrich, Anne Heche i Alec Baldwin je na 12. mjestu gledanosti.

     Lokalni filmovi na listi su krimi drama Indigo Kristal koji je ovog vikenda bio na 17. mjestu, a animirana avantura Cvrčak i Mravica je na 18. mjestu najgledanijih.

     Izvor: Box Office HR

     O autoru

     O autoru