Box Office Hrvatska: Posljednji dio trilogije ‘Čuvara galaksije’ i dalje na vrhu box officea

Nakon nekoliko filmskih podbačaja, ‘Čuvari galaksije Volume 3’ vratio je nadu u Marvelovu kvalitetu superherojskih filmova uz rijetko malen pad gledanosti naspram vikenda ranije.

Kino dvorane u Hrvatskoj protekloga vikenda posjetio je 47.321 gledatelj, što je više za čak 40% nego vikend ranije. Naravno, to izravno utječe i na financijski rezultat, pa je vikend box office iznosio 269.389 €, što znači da je od prethodnog vikenda veći za 31,2%.

Najgledaniji vikend filmovi

Čuvari galaksije Volume 3 (Guardians of the Galaxy Vol. 3) najgledaniji je film vikenda s 12.666 gledatelja i zaradom od 92.911 €. U svom drugom vikendu imao je pad rezultata od samo -15%, što do sad nije uspjelo niti jednom filmu iz Marvelovog filmskog svemira (MCU) u hrvatskim kinima, a sveukupno ih je 32. Odlične kritike su mu očito pomogle i usto, serijal Čuvara ipak je malo bliži Ratovima zvijezda i seriji Firefly (2002.) nego Spider-manu i Iron Manu što mu osigurava dodatnu publiku ljubitelja znanstvene fantastike koje možda i ne interesira ‘čisti’ superherojski žanr.

Drevna mišologija
Drevna mišologija (Foto: Blitz)

Nova animirana avantura odličnog naziva Drevna mišologija (Pattie et la colère de Poséidon) na drugom je mjestu gledanosti s 6.273 gledatelja i 29.523 € box office zarade u svom prvom vikendu. Grčki bogovi, argonauti, kiklopi, brodovi, i životinje koje pričaju dovoljan su razlog kako bi pored ciljane mlađe publike ovu pustolovinu pogledali i stariji gledatelji, zaljubljenici u drevne mitologije (ili u ovom slučaju – mišologiju).

Prošlotjedni hitovi i novi misteriozni triler

Super Mario Bros. Filmu (The Super Mario Bros. Movie) popularnost ne jenjava niti više od mjesec dana od izlaska u kina, te je i ovaj puta na trećem mjestu gledanosti. Osim što drži mjesto na ljestvici, gledanost i zarada mu je porasla za 37%, te je u Kraljevstvo gljiva ovog vikenda krenulo 5.594 gledatelja, a zaradio je 27.417 €, tj. novčića.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Još jedno animirano ostvarenje, Mavka: Čuvarica šume (Mavka. Lisova pisnya), nalazi se među pet najgledanijih, a ovog vikenda je na četvrtom mjestu. Poput Super Maria, i Mavka je zabilježila porast gledanosti i zarade naspram vikenda ranije, i to za 18%. Ovu šumsku bajku pogledalo je 5.017 gledatelja, a zaradila je 24.115 €.

     Jedini film među pet najgledanijih koji nije animiran ili avantura je akcijski krimi triler Lov na ubojicu (To Catch a Killer). Kako sam naslov filma objašnjava i radnju, ne treba previše opisivati o čemu se ovdje radi, ali publika ga obožava i uspoređuje s filmovima Davida Finchera i klasičnih trilera obavijenih misterijom. Lovu na ubojicu pridružilo se 3.632 gledatelja, te je u svom prvom vikendu zaradio 21.386 €.

     42 sekunde
     Tarik Filipović u filmu 42 sekunde (Foto: Blitz)

     Novi filmovi u kinima

     Nastavak hit komedije iz 2018. godine, Klub zadovoljnih žena 2: Novo poglavlje (Book Club: The Next Chapter), u vikendu kad se obilježava Majčin dan zaradio je 14.084 € što mu je osiguralo šesto mjesto najgledanijih. Hollywoodske dive Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen i Candice Bergen na svoj pu u Italiju povele su 2.628 zadovoljnih gledatelja svoj prvi vikend u kinima.

     Sportska biografska priča 42 sekunde (42 segundos) o španjolskom vaterpolo timu na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine pogledalo je 903 gledatelja, što mu je donijelo zaradu od 5.054 €. Domaća publika može prepoznati svima znano lice u jednoj od ključnih uloga u filmu, ondašnjeg najstrožeg svjetskog trenera Dragana Matutinovića kojeg glumi Tarik Filipović. Film je na 11. mjestu gledanosti.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Domaći film

         Dnevnik Pauline P. u svom osmom tjednu u kinima nalazi se na 9. mjestu najgledanijih, te je zabilježio porast gledanosti od 34,6% naspram vikenda ranije.

         Nakon mnogo mjeseci odsustva s ove liste, na 17. mjesto vratila se obiteljska komedija Ljeto kada sam naučila letjeti koja je obilježila vikend rekord u porastu prihoda ako ga usporedimo s vikendom ranije – za čak 1.920,3% .

         Izvor: Box Office HR

         O autoru

         O autoru