‘Zla smrt: Buđenje’: Najkrvavije izdanje kultnog horor serijala ovog travnja se vraća na velika platna

Jedan od najkreativnijih i najkrvavijih serijala horor filmova koji je započeo 1978. godine, ovog travnja dobiva novo lice terora spremno istinski zastrašiti publiku.

Premisa čitavog serijala vrti se oko drevnog sumeranskog teksta Necronomicon Ex-Mortisa, odnosno verzije Knjige mrtvih koja služi kao portal koji vodi u dimenziju punu demona.

Uvrnuta priča o dvije otuđene sestre kreće kada Beth posjeti svoju stariju sestru Ellie koja sama odgaja troje djece u malom stanu u Los Angelesu. Njihovo ponovno okupljanje prekinut će otkriće tajanstvene knjige duboko u unutrašnjosti Elliene zgrade koja će omogućiti buđenje zastrašujućih demona i natjerati Beth u bitku za preživljavanje dok je suočena s najstrašnijom verzijom majčinstva koju si itko može zamisliti

Zla smrt: Buđenje
Scena iz filma Zla smrt: Buđenje (Foto: Warner Bros.)

Horor putovanje originalnog redatelja i scenarista Sama Raimija, glavnog glumca Brucea Campbella i producenta Roba Taperta krenulo je niskobudžetnim kratkim filmom Within the Woods 1978. godine, kojim su zapravo željeli prikupiti dovoljno financijskih sredstava za pravi film, a to su uspjeli 1981. godine i publici predstavili dugometražni horor Zla smrt (The Evil Dead).

Kroz godine, serijal je zaživio još nekoliko puta na velikim i malim ekranima, stranicama stripa, video igrama i gotovo svim mogućim medijima. Ono što ovaj serijal čini popularnim su glavni protagonisti koji su obični ljudi, nikad pravi heroji, te veoma krvave i kreativne scene koje su nerijetko na granici slapstick humora koju nikad ne prelazi, već zadržava ozbiljnost situacije u kojoj se likovi nalaze.

Začetnici originalnih filmova i TV serije Sam Raimi, Bruce Campbell i Rob Tapert u ovom najnovijem filmu sudjelovat će kao producenti, dok će Zla smrt: Buđenje (Evil Dead Rise) režirati Lee Cronin kojeg je Sam Raimi osobno izabrao za tu ulogu. Lee Cronin je do sada režirao nekoliko kratkih filmova, horor The Hole in the Ground (2019.) i epizode TV serije 50 States of Fright (2020.) na kojoj je radio zajedno s Raimijem.

Zla smrt: Buđenje
Scena iz filma Zla smrt: Buđenje (Foto: Warner Bros.)

Ljubitelji originalnih filmova nemaju se čega bojati jer iako glavni glumac originalne trilogije Bruce Campbell nije u ovom filmu u ulozi Asha, prve reakcije publike i kritike su i više nego odlične, te hvale glumu, krvave scene po kojoj je original poznat i ono najbitnije – nimalo ne odskače od kvalitete svojih prethodnika.

U glavnim ulogama su Alyssa Sutherland (Vikinzi, 2013., Magla, 2017.), Lily Sullivan (Barkskins, 2020., I Met a Girl, 2020.), Morgan Davies (Dječak oluje, 2019., Potpuni doživljaj, 2016.), Gabrielle Echols (Putovanje kroz sjećanja, 2021.) i Nell Fisher (My Life Is Murder, 2019., Northspur, 2022.).

U kinima od 20.04.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Alyssa Sutherland, Lily Sullivan, Morgan Davies, Gabrielle Echols, Nell Fisher
     REŽIJA: Lee Cronin
     SCENARIJ: Lee Cronin
     PRODUCENT: Rob Tapert
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Sam Raimi, Bruce Campbell, Romel Adam, Richard Brener, Macdara Kelleher, John Keville, Dave Neustadter, Victoria Palmeri
     ŽANR: horor

     O autoru

     O autoru