‘Transformers: Uspon zvijeri’: Bitka za naš planet počinje ovog lipnja

Sedmi po redu film franšize ‘Transformers’ donosi nam više likova i akcije nego se moglo vidjeti u ijednom nastavku do sada.

Transformers: Uspon zvijeri (Transformers: Rise of the Beasts) povratak je akcijskom spektaklu uz nove Autobote i brojne glumačke zvijezde. Franšiza koja je oduševljavala gledatelje diljem svijeta iznova vodi u nezaboravnu pustolovinu, ovoga puta s radnjom u 90-im godinama i novom vrstom Transformera, Maximalima, koji ulaze u postojeću bitku između Autobota i Decepticona.

Optimus Prime
Peter Cullen kao Optimus Prime (Foto: Paramount Pictures)

Film po uzoru na omiljenu seriju franšize

Nakon uspjeha posljednjeg filma iz svijeta Transformersa, Bumblebee (2019.), studio je odlučio da odvijanje radnje ostane u vrijeme 90-ih, te se Uspon zvijeri nastavlja na taj film i biti će prvi od tri planirana nova nastavka Transformers filmova. Jednim dijelom novi film temeljen je na animiranoj seriji Beast Wars: Transformers (1996.) koja je omiljena kod svih fanova i koja je još više popularizirala franšizu, no u ovom novom filmu očito je da će se događati puno više toga nego u animiranoj inačici.

Za razliku od serije, ovdje je drukčija radnja i vanzemaljskih rasa robota je više. Uz već poznate Autobote koji su u prethodnim dijelovima serijala, ovdje se na strani Autobota pojavljuju Maximalsi, roboti koji poprimaju oblik životinja. Oni se zajedno bore protiv Terrorconsa i Predaconsa, a koji su u službi najopasnijeg neprijatelja Autobota i cijelog svemira – Unicrona.

Elena i Noah
Dominique Fishback i Anthony Ramos kao Elena Wallace i Noah Diaz (Foto: Paramount Pictures)

Reboot ili prequel?

To je možda veoma mnogo apstraktnih imena odjednom, no ovdje se zapravo odvija klasična priča dobrog protiv zla; Unicron je Žderač planeta i Donositelj kaosa (kako ga nazivaju u stripovima) a ovaj puta krenuo je proždrijeti Zemlju, dok Autoboti i Maximalsi moraju zaustaviti njega i njegovu vojsku. Iz trailera filma koji je na kraju ovog teksta može se vidjeti kolike razmjere ta borba poprima, i samo ta scena je vrijedna cijene kino ulaznice.

Prema svemu sudeći, Uspon zvijeri mogao bi biti reboot originalnih filmova koji su izašli prije Bumblebeeja, a koje je režirao Michael Bay. Jedan detalj navodi ka tome – u prvom filmu serijala, Transformers (2007.), Autoboti nikad prije nisu bili na Zemlji sve do 2007. godine, a radnja ovog filma odvija se 90-ih godina. Da li se možda dogodi nešto između tih filmova poput putovanja kroz vrijeme i svjetove ili je ovo doista reboot serijala, saznat ćemo ovog lipnja.

Najopakiji zlikovac do sada

Kako se Bay umirovio od režiranja serijala, ovdje je redateljsku palicu preuzeo Steven Caple Jr. koji je najpoznatiji po filmu Creed II (2018.). Za razliku od prijašnjih filmova, Caple Jr. odlučio je da novi Transformers ‘vuče’ u horor vode na način da publika iskače iz stolice gledajući film, a sve kako bi cjelokupan dojam filma bio još više prijeteći i da su ulozi u njemu veliki.

Bumblebee i Scourge
Peter Dinklage kao Scourge, vođa Terrorconsa (Foto: Paramount Pictures)

Isto tako, učinio je jednog od glavnih negativca još strašnijim. Scourge, vođa Terrorconsa, radi trofeje od Autobota i Maximalsa skidajući njihove embleme koje postavlja na sebe kao podsjetnik svima koliku pustoš donosi sa sobom. Prema svima uključenim u film, izgledno je da će ovdje biti poprilično žrtava na obje strane.

Uspon zvijeri se čini kao prava kino zabava ispunjena specijalnim efektima i borbama koje su stvorene za veliko platno, a obožavatelji su ovdje da prisustvuju filmskom spektaklu u nadi da neće biti pojedeni od strane Unicrona zajedno s cjelokupnom planetom.

U kinima od 08.06.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Anthony Ramos, Dominique Fishback, Tobe Nwigwe, Peter Cullen, Ron Perlman, Peter Dinklage, Michelle Yeoh, John DiMaggio, Pete Davidson, Colman Domingo, David Sobolov, Michaela Jaé Rodriguez, Cristo Fernández
     REŽIJA: Steven Caple Jr.
     SCENARIJ: Joby Harold, Darnell Metayer, Josh Peters, Erich Hoeber, Jon Hoeber
     PRODUCENTI: Michael Bay, Tom DeSanto, Lorenzo di Bonaventura, Duncan Henderson, Don Murphy, Mark Vahradian
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Steven Spielberg, Valerii An, David Ellison, Bradley J. Fischer, Dana Goldberg, Brian Goldner, Don Granger, Brian Oliver
     ŽANR: akcija, avantura, sf

     O autoru

     O autoru