‘Harry Potter’ TV serija službeno potvrđena

Nimbusi 2000 i čarobni štapići se napokon mogu početi pakirati za Hogwarts jer Max, novo rebrendirani HBO Max, potvrdio je da će se serija temeljena na originalnim knjigama o malom čarobnjaku početi snimati.

Za sve obožavatelje svijeta čarobnjaka i Harryja Pottera dolazi odlična vijest, a to je da se napokon sklopio dogovor o snimanju nove serije koja će se temeljiti na sedam originalnih knjiga J. K. Rowling.

Autentična serija prema izvornim knjigama

Direktor Warner Bros. Discovery-ja David Zaslav je u srijedu otkrio kako se platforma HBO Max rebrendira u jednostavnije ime Max, a predstavio je i plan nove igrane serije o Harryju Potteru.

Harry Potter i zatočenik Azbakana 2004
Harry Potter i zatočenik Azbakana (Foto: Warner Bros.)

Priče iz svake od Rowlingičinih knjiga o Harryju Potteru postat će desetljeće duga serija stvorenom s istim epskim umijećem, ljubavlju i brigom po kojoj je ova globalna franšiza poznata. Serija će sadržavati novu glumačku postavu koja će predvoditi novu generaciju obožavatelja, puna fantastičnih detalja, omiljenih likova i dramatičnih lokacija koje obožavatelji Harryja Pottera vole više od 25 godina. Svaka sezona bit će autentična prema izvornim knjigama i donosi Harryja Pottera i ove nevjerojatne avanture novoj publici diljem svijeta, dok će oni originalni, klasični i omiljeni filmovi ostati u središtu franšize i dostupni za gledanje diljem svijeta.“

Serija će više zaći u dubinu i detalje knjiga

Originalni filmovi o Harryju Potteru su i danas veoma popularni, no jedina stvar koju su pojedini obožavatelji knjiga zamjerali je da su, prema njima, važni dijelovi knjiga izostavljani kako bi se zadovoljio format filma u trajanju od dva sata, a sav taj dodatni materijal nije stao u filmove. Tako da bi jedna sezona serije mogla ‘pokriti’ jednu knjigu sa svim detaljima bogatog svijeta kojeg je Rowling stvorila. Ona je novu seriju komentirala:

Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga važna mi je i veselim se što ću biti dio ove nove adaptacije koja će omogućiti stupanj dubine i detalja koji mogu pružiti samo dugotrajne televizijske serije.“

Harry Potter i Darovi smrti 2. dio
Harry Potter i Darovi smrti 2. dio (Foto: Warner Bros.)

Dovoljno velik budžet koji bi održao kvalitetu serije

Casey Bloys, predsjednik i direktor HBO i Max programa je rekao kako će budžet nove Harry Potter serije biti u rangu Igre prijestolja (Game of Thrones, 2010.) i Zmajeve kuće (House of the Dragon, 2022.) koji je primjerice iznosio 125 milijuna dolara za prvu sezonu Kuće, čak i više ako održivost kvalitete Harry Potter serije to bude zahtijevala.

Zaslav je dodao da su „slobodni raditi što god žele,“ i da „Neka područja trebamo raditi zajedno s J.K., a za druga područja imamo punu sposobnost gurati dalje. Ovo je potpuna implementacija Harryja Pottera na Max. I dalje možemo razvijati nove stvari.”

O autoru

O autoru