‘Zla smrt’: Sam Raimi želi novi nastavak s Bruceom Campbellom

Sam Raimi kaže da ima mjesta za sve verzije filmova ‘Zla smrt’, od nastavaka do spin-offova, i još uvijek se nada da će uspjeti režirati Brucea Campbella u jednom od njih.

Nakon što je TV serija Ash protiv zlih mrtvaca (Ash Vs Evil Dead, 2015.) svoj krvavi put privela kraju, Bruce Campbell rekao je da se službeno povlači iz uloge Asha, heroja franšize Zla smrt (Evil Dead) , lika kojeg je glumio u četiri filma i tri sezone serije tijekom četrdeset godina. Mada je u četvrtom filmu imao veoma kratko pojavljivanje, i to na kraju reboota serijala iz 2013. godine.

Cambell je umirovio Asha, ali Raimi se nada suprotnom

Međutim, postoji izuzetak za ulogu Asha: Campbell je još uvijek voljan dati glas liku, tako da se Cambella moglo čuti u video igrici Evil Dead: The Game (2022.), i zbog toga postoji još mala nada da će se Ash protiv zlih mrtvaca vratiti kao animirana serija. Ali tvorac franšize Sam Raimi se ne prestaje nadati da će Cambella moći staviti pred kamere i režirati novu Zlu smrt s njim kao Ashom.

Prošlo je tri godine otkad je Raimi rekao: “Volio bih režirati novi film Zla smrt… ali stvarno bih to želio učiniti s Bruceom. On kaže da je umirovio taj lik. Nadam se da nije.”

Zla smrt 2 - Evil Dead II 1987
Bruce Campbell kao zli Ash u filmu Zla smrt 2 (Foto: Renaissance Pictures)

Dobri partneri za film

U novom intervjuu za magazin Empire, Raimi je rekao nešto slično: “Volim raditi s Bruceom i Robom (producentom). Volim to kao producent jer su stvarno dobri partneri, ali volim što me podržavaju i kao redatelja. Stoga se nadam da će to na kraju biti moguće.”

U međuvremenu, Raimi je sam odabrao Leeja Cronina da napiše i režira sljedeći film u serijalu, Zla smrt: Buđenje (Evil Dead Rise), koji je najavljen za izlazak u kina 20. travnja.

Tijekom intervjua za Empire, Raimi je također potvrdio da su razmišljali o snimanju nastavka filma Zla smrt (Evil Dead) Fedea Alvareza iz 2013. u kojem bi se junakinja Mia (Jane Levy) udružila s Campbellovim Ashom.

Zla smrt - Evil Dead 2013.
Jane Levy kao zla Mia u filmu Zla smrt (Foto: Sony Pictures)

Ima mjesta za sve vrste filmova Zla smrt

Taj lik, Mia, bio je sjajan, pa sam bio jako zainteresiran. Razgovarali smo o Zla smrt 4 za drugu granu tog svemira i bili smo pomalo zabrinuti zbog njihova sudara. Ash protiv zlih mrtvaca je ono u što se to pretvorilo. Ali uvijek sam mislio da ima mjesta za oboje. Još uvijek mislim da ima mjesta za sve vrste filmova Zla smrt. Ne mislim da poništavaju jedni druge.”

Campbell već godinama zvuči veoma odlučan u tome što je objesio motornu pilu o klin, ali kad se u Hollywoodu godinama provlači isto pitanje oko ponovnog povratka glumaca u njihove uloge, u većini slučajeva to može uroditi plodom. Od franšize se očito može očekivati svašta, ali ono što svi obožavatelji najviše priželjkivaju je sigurno novi film s Bruceom Cambellom u ulozi Asha, sa Sam Raimijem u redateljskoj stolici. Trenutno Campbell i Raimi sudjeluju u novom Zla smrt: Buđenje, ali ovaj puta samo kao producenti.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru