Box Office Hrvatska: Ovog vikenda publika se najviše zaželjela jeze uz novi ‘Vrisak 6’

Malo je horor filmova koji mogu napuniti kino dvorane no ako je dio uspješne višedesetljetne franšize s trenutno najpopularnijim mladim glumcima poput ‘Vrisak 6’, tada nije problem privući publiku po novu dozu straha.

Drugog vikenda mjeseca veljače izašlo je podosta novih filmova, Hrvatske i svjetske dvorane punili su filmovi nominirani za Oscara kao priprema za same dodjele, no sve njih je s pozicije najgledanijih filmova eliminirao horor film.

Najgledaniji filmovi ovog vikenda

Uvjerljivo najgledaniji film vikenda bio je Vrisak 6 (Scream VI), šesti po redu nastavak jedne od najpoznatije horor franšiza s kultnim negativcem žanrovskog filma – Ghostfaceom. Na prvo mjesto gledanosti dovelo ga je 13.640 gledatelja sa zaradom od 91.691 €. Iako je peti po redu, prošlogodišnji film jednostavna naziva Vrisak (Scream, 2022.) ostvario je dobar rezultat, ali ovotjedni  Vrisak 6 ga je po zaradi ipak ‘prešišao’ i to za 76,5%, a ujedno je bio i najbolje otvaranje filma iz cjelokupnog serijala globalno.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Creed III je u meču s Vriskovim Ghostfaceom ipak osvojio drugo mjesto, za razliku od prošlotjednog zlata na box officeu. Jer ne možeš boksačkim rukavicama protiv noža i sačmarice. Dobre kritike filma i aktualna glumačka postava ga drže veoma visoko na svjetskom box officeu, a ovog vikenda pogledalo ga je  5.812 gledatelja uz zaradu od 36.675 €. Mada je ovo prvi film bez začetnika originalne franšize Sylvestera Stallonea, serijal Creed je i više nego uspješno dokazao da samostalno može stajati na svojim nogama.

     Nova animirana avantura, romantična komedija i Marvel

     Treće mjesto pripalo je animiranoj avanturi Marmaduke: Buntovnik na četiri noge (Marmaduke) koja je druga po redu ekranizacija popularnog stripa objavljivanog od sredine 1950-ih pa sve do danas. Klempavu, ali simpatičnu njemačku dogu u animiranoj verziji pogledalo je 6.591 gledatelja, a zaradio je 30.777 €.

     Na četvrtom mjestu gledanosti je romantična komedija Uzimam, možda (Maybe I Do) koja je svog drugog vikenda u kinima privukla 2.896 gledatelja, a zaradila je 17.024 €. Veći interes za naslov je svakako pridonio nedostatak ovog tipa filma, a i vikend je započeo nakon obilježavanja Dana žena, koje su u većini slučajeva ciljana publika romantičnih komedija.

     Marmaduke
     Marmaduke: Buntovnik na četiri noge (Foto: Netflix)

     Marvelov Ant-Man i Wasp: Kvantumanija (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) je pogledalo 2.030 gledatelja i pritom je zaradio 13.043 €, što mu je priskrbilo peto mjesto najgledanijih. Ovo je već drugi vikend po redu kako Jonathan Majors glumi glavnog negativca u dva filma koji se nalaze među najgledanijim, a osim Ant-Mana drugi je Creed III.

     Novi filmovi ovog vikenda u kinima

     Vrisak 6 i Marmaduke su zauzeli svoja mjesta među pet najgledanijih, a ostali novi naslovi u kinima su ipak malo ispod te crte.

     Dugometražni prvijenac redatelja Radislava Jovanova Gonze Punim plućima koji u filmu okuplja staru ekipu prijatelja po uzoru na Lawrence Kasdanovu Veliku jezu (The Big Chill, 1988.). Svog prvog vikenda u kinima Punim plućima je na 17. mjestu.

     Noćni putnici
     Noćni putnici (Foto: Zagreb Film Festival)

     Noćni putnici (Les passagers de la nuit) je francuska drama o Élisabeth, majci koja način za financijsku skrb o svojoj obitelji početkom 1980-ih pronalazi u kasnonoćnoj radioemisiji Noćni putnici, talk showu gdje stječe nezaboravna poznanstva. Film je svoje mjesto pronašao na 20. mjestu najgledanijih filmova u svom prvom vikendu prikazivanja.

     Od domaćeg filma animirana avantura Cvrčak i Mravica su i dalje aktualni, pa su se u svom desetom vikendu kino distribucije s prošlotjednog 15. mjesta ovaj vikend podignuli na 8. mjesto. Priče s univerzalnim porukama o dobroti i prihvaćanju su uvijek in.

     Konačan vikend rezultat

     Ovog vikenda kina je posjetilo 47.468 gledatelja, što je čak za 23,9% više nego prethodnog. Ovako veliki brojevi same publike donijeli su i veću zaradu. Tako je ovotjedni box office od 257.562 € veći za 16,6% od vikenda ranije, a bilo bi lijepo da se takav trend nastavi i nadolazećih tjedana.

     Izvor: Box Office HR

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         O autoru

         O autoru