Scott Derrickson je napustio Marvelov ‘Doktor Strange 2’ kako ne bi snimio monstruoznost

Par mjeseci prije početka produkcije, redatelj Scott Derrickson napustio je projekt jer Marvel nije želio snimiti punokrvni horor.

Nakon što je ostvario velik uspjeh u horor svijetu s filmovima Crni telefon (The Black Phone, 2021.) i Zla kob (Sinister, 2012.) te snimio Marvelovog Doktor Strange (Doctor Strange, 2016.), za redatelja Scotta Derricksona se prvi mračniji Marvelov film činio kao savršen idući projekt.

Kad studio i redatelj rade različite filmove, događa se ono najgore

Scott Derrickson je bio spreman režirati nastavak Doktora Strangea, što bi trebao biti prvi horor film Marvelovog filmskog svemira, ali na kraju je napustio najavljeni film par mjeseci prije početka produkcije. Na njegovo mjesto redatelja uskočio je Sam Raimi, poznat po serijalu Zla smrt (The Evil Dead) i Spider-Man s Tobeyem Maguireom.

Doktor Strange u Multiverzumu ludila
Scott Derrickson je otišao, a na mjesto redatelja je uskočio Sam Raimi (Foto: Marvel Studios)

Rijetki su redatelji koji napuštaju Marvelovu gažu, te se zbog takvog slijeda događaja počelo nagađati kako se krije velika drama iza kulisa, no objašnjenje je puno jednostavnije. Tijekom razgovora za The Playlistov The Discourse podcast, Derrickson je pojasnio svoj razlog odlaska iz filma Doktor Strange u Multiverzumu ludila (Doctor Strange in the Multiverse of Madness, 2022.).

Sve što mogu reći jest da je ono što smo javno rekli potpuna istina“, rekao je Derrickson. “Imali smo prave kreativne razlike. Znate, film koji sam želio snimiti i kako sam ga želio snimiti bio je drugačiji nego – samo je bilo sve očitije da se međusobno sukobljavamo. I mislim da se tako napravi stvarno loš film. Kada producent ili studio i redatelj rade različite filmove, završite s monstruoznošću i, znate, zato sam morao otići.”

Unatoč njegovom odlasku pred snimanje, Derrickson i Feige su u dobrim odnosima

Redatelj je, prema njegovim riječima, želio snimiti “istinski horor“, no Marvel Studios očito nije htio slijediti Derricksonovu viziju koja bi se atmosferom previše udaljila od prvog Doktor Strange filma. Unatoč kreativnim nesuglasicama i odlasku, između Derricksona i studija nema loše krvi, te je bio nazočan na premijeri Multiverzuma ludila.

Doktor Strange u Multiverzumu ludila
Elizabeth Olsen je kao Scarlet Witch imala pravi krvavi pir Marvelovim svijetom (Foto: Marvel Studios)

Da, otišao sam na premijeru“, rekao je. “Još uvijek sam prijatelj s Kevinom [Feigeom] i sve između mene i Marvela je stvarno cool. Pozvali su me na premijeru i otišao sam. Prijatelj sam i sa Samom [Raimijem]. Volim Sama, tako da tu nema zle krvi.”

Najnasilniji Marvelov film

Film je bio veliki uspjeh i globalno je zaradio 955,8 milijuna dolara. Marvel možda nije želio punokrvni horor kao Derrickson, ali ga je u filmu itekako bilo. Sam Raimi je unio svoj prepoznatljivi crnohumorni stil u MCU, te je do danas Doktor Strange u Multiverzumu ludila najnasilniji i najkrvaviji Marvelov film do te mjere da se mnogi pitaju kako mu je prošla klasifikacija dobnog ograničenja 13+. Kako li je tek Derricksonova verzija trebala izgledati?

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru