Novi ‘Alien’ počinje sa snimanjem ove veljače

Jedno od najpoznatijih svemirskih čudovišta dobiva svoj novi film. Snimanje počinje iduće godine pod redateljskom palicom Fede Alvareza

Popis filmova u produkciji koji je objavio Film & Television Industry Alliance otkrio je da bi novi film iz serijala Alien trebao režirati Fede Alvarez (Evil Dead: Zla smrt, 2013., Ne diši, 2016.) ima radni naslov Alien: Romulus, te da je početak snimanja zakazan za 6. veljače u Budimpešti u Mađarskoj.

Redatelj originala Ridley Scott kao producent

Prošlog mjeseca objavljeno je da će Cailee Spaeny (Teška vremena u motelu El Royale, 2018., Bitka za Pacifik: Ustanak, 2018.)  glumiti u filmu koji nam dolazi iz Momentum i 20th Century Studiosa, a Ridley Scott producira preko svoje producentske kuće Scott Free Productions.

Alien osmi putnik
Alien: Osmi putnik © Twentieth Century Fox

Film se snima za streaming platformu Hulu, na kojoj je ranije ove godine izašao film Plijen (Prey) iz franšize Predator, a pokazao se kao jedan od boljih nastavaka tog serijala.

Kad je film najavljen početkom ove godine, rečeno je da je Alvarez ideju za novog Alien filma dao Ridleyu Scottu prije mnogo godina. I očito ga se dojmila, s obzirom da je Scott krajem prošle godine nazvao Alvareza i pitao želi li još uvijek snimiti film Alien film. Odgovor je očito bio da želi.

Predsjednik odjela 20th Century Studiosa Steve Asbell rekao je za The Hollywood Reporter da su projekt prihvatili „čisto zahvaljujući snazi Fedeove priče. Bila je to stvarno dobra priča s hrpom likova koje još niste vidjeli.

Alien vs Predator
Alien vs Predator © Twentieth Century Fox

Asbell je dodao da, budući da se film radi za streaming umjesto za kina, „Ovo nije film koji mora biti svašta za sve ljude i s golemim budžetom. Mogu biti ono što stvarno jesu. A to je bliže njegovim žanrovskim korijenima.“

Iako Alvarez nema mnogo dugometražnih filmova snimljenih, dva koja je snimio – Evil Dead: Zla smrt i Ne diši su moderni žanrovski klasici, te se nimalo ne sumnja u njegov Alien film. Nova Alvarezova priča nije povezana s ostalim pričama u Alien franšizi.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru