Redatelj Joe Russo predviđa da filmove umjetne inteligencije gledamo već za dvije godine

Umjetna inteligencija je u posljednje vrijeme sve više prisutna tema u cijelom svijetu, a redatelj Joe Russo podijelio je što misli o njenom utjecaju na svijet filma.

Koji god portal čitali ili pratili svjetske vijesti, sve je prisutnija tema umjetne inteligencije (AI). S porastom korištenja ChatGPT-a, izrade umjetnosti generirane umjetnom inteligencijom i još mnogo toga, svima je već jasno da bi ova tehnologija mogla imati velike posljedice za industriju zabave, kao i za sve ostale.

Umjetna inteligencija stvara film po želji

U razgovoru za Collider, suredatelj hitova Osvetnici: Rat beskonačnosti (Avengers: Infinity War, 2018.) i Osvetnici: Završnica (Avengers: Endgame, 2019.) Joe Russo govorio je o budućnosti umjetne inteligencije i koliko bi dugo moglo proći prije nego što je vidimo da se koristi za generiranje cijelog filma.

Matrix 1999.
Scena iz filma Matrix (Foto: Warner Bros.)

Dakle, ono što potencijalno možete učiniti s njom je koristiti ju za stvaranje priče i promjenu priče“, rekao je Russo. “Dakle, imate priču koja se stalno razvija, bilo u igri ili na filmu, ili TV emisiji. Mogli biste ući u svoju kuću i spremiti AI na svoju streaming platformu. ‘Hej, želim film u kojem glumi moj fotorealni avatar i fotorealni avatar Marilyn Monroe. Želim da to bude romantična komedija jer sam imao težak dan’, i on izradi vrlo pristojnu priču s dijalogom koji oponaša vaš glas. Oponaša vaš glas i odjednom sada imate romantičnu komediju s vama u glavnoj ulozi koja traje 90 minuta. Tako da možete imati svoju priču posebno za sebe.”

Dvije godine do izlaska prvog AI filma

Na pitanje može li pogoditi koliko će proći do izlaska prvog filma potpuno smišljenim i stvorenim od strane umjetne inteligencije, Joe Russo je predvidio “dvije godine“. Kako se umjetna inteligencija očito razvija nevjerojatnom i pomalo zastrašujućom brzinom, možda bi svima trebala nova umjetna inteligencija kako bi nas štitila od postojeće.

Član sam odbora nekoliko AI kompanija, i govorit ću iz svog iskustva u upravama tih kompanija da postoje AI tvrtke koje razvijaju AI kako bi vas zaštitile od AI-ja”, rekao je Russo.

Westworld 2016.
Scena iz serije Westworld (Foto: HBO)

Kako se zaštititi u takvoj budućnosti?

Nažalost, mi smo u tom svijetu i trebat će vam umjetna inteligencija u vašem životu, jer bez obzira na to želimo li je mi razvijati ili ne, ljudi koji nisu prijateljski raspoloženi ionako je mogu razviti. Dakle, to će biti naša budućnost. Pitanje je kako se onda zaštititi u toj budućnosti?“

Sljedeći projekt Joea i Anthonyja Russoa je Citadel, visokobudžetna špijunska serija gdje AI nije potreban, a glavne uloge su Richard Madden (Igra prijestolja, 2011., Vječnici, 2021.) i Priyanka Chopra Jonas (Spasilačka služba, 2017., Matrix: Uskrsnuća, 2021.) gdje njih dvoje glume tajne agente izbrisanih sjećanja.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru