Arnold Schwarzenegger: Umjetna inteligencija je ‘Terminatora’ pretvorila u stvarnost

Arnold Schwarzenegger govori kako je umjetna inteligencija James Cameronovog ‘Terminatora’ pretvorila u stvarnost.

Uspon umjetne inteligencije tijekom prošle godine bio je zapanjujuć do te mjere da je postao i zastrašujuć, ali za Arnolda Schwarzeneggera to je početak budućnosti predviđene u Terminatoru (1984.) Jamesa Camerona.

‘To nije više fantazija niti nešto futuristički’

Budućnost u filmu Terminator je ona u kojoj umjetna inteligencija poznata kao Skynet postaje samosvjesna i uništila je velik dio čovječanstva. Srećom, nismo još u toj fazi, no Arnold Schwarzenegger nedavno je na promociji svoje nove knjige govorio o filmskom predviđanju umjetne inteligencije.

Danas se svi boje toga, kuda će ovo ići“, rekao je glumac na ‘Večeri s Arnoldom Schwarzeneggerom’ u Los Angelesu. “A u ovom filmu, u ‘Terminatoru’, govorimo o strojevima koji postaju samosvjesni i preuzimaju sve. Sada nakon nekoliko desetljeća, to je postalo stvarnost. Dakle, nije više fantazija ili nešto futuristički. Danas je ovdje. I to je izvanredno pisanje Jima Camerona.“

Terminator 2
Scena iz filma Terminator 2: Sudnji dan (Foto: TriStar Pictures)

Predviđanje AI svijeta Schwarzenegger pripisuje Jamesu Cameronu

Glumac ovakvo predviđanje svijeta pripisuje Jamesu Cameronu. “On je tako izvanredan pisac i tako je nevjerojatan redatelj, i opet, ovo je jedna od onih stvari za koje bih volio da mogu preuzeti zasluge, za ovaj film. Mogu si samo pripisati zasluge za likakojeg sam glumio i načinu na koji sam ga glumio. Ali mislim, on je stvorio ovaj lik. On je to tako dobro napisao, on je tako dobro napisao film, i zato je on, znate, redatelj broj jedan na svijetu.”

Vječno zaposlenog i inspirativnog Arnieja može se pogledati u njegovoj novoj akcijskoj seriji FUBAR, gdje glumi CIA agenta koji sa svojom kćeri koja je isto tako CIA agent, mora krenuti na opasnu misiju, a iznenađenje za njih oboje je kad saznaju da je ovo drugo agent CIA, budući da su oboje skrivali obitelji kako rade kao agenti.

Za one koje više interesira kako je izgledao Schwarzeneggerov put do zvijezde kakva je danas, obavezno je za pogledati dokumentarnu seriju od tri dijela ‘Arnold‘, koja ga prati kroz njegove sportske, glumačke i političke dane sve do danas.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru