‘Avatar: Put vode’: Najiščekivaniji film godine dolazi u kina ovog prosinca

Nastavak najuspješnijeg filma svih vremena dobiva svoj nastavak 13 godina kasnije s filmskim kreativcem i inovatorom Jamesom Cameronom u redateljskoj fotelji.

Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Neytiri su osnovali obitelj i dobili djecu. Kolonizirajuće su se snage vratile na Pandoru kako bi završili prvotnu potragu za rijetkim mineralom, prisiljavajući Jakea i Neytiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući do tada nepoznate dijelove Pandore gdje će se upoznati s ljudima Metkayine, klanom domorodaca koji žive okruženi morem.

Avatar Put vode - Avatar The Way of Water
Scena iz filma Avatar: Put vode © 20th Century Studios

Redatelj James Cameron kao tvorac nekih od najvećih filmskih hitova

Redatelja zaslužnog za franšizu Avatar Jamesa Camerona ne treba posebno predstavljati, ali za svaki slučaj, trebalo bi naglasiti kako je svaki film koji je režirao bio hit i stvorio je nešto novo u svijetu filma što se do tada nije moglo vidjeti na velikom platnu.

Svaki od režiranih filmova od strane Camerona je bio inovativan na svoj način, primjerice samom pričom poput Terminatora (1984.) i Alien 2 (1986.), tehnikom snimanja i vizualnih efekata kao u Terminator 2: Sudnji dan (1991.) i Bezdan (1989.), ili rekordima na kino blagajnama poput Titanik (1997.) i Avatar (2009.).

Svakako možemo očekivati epsku avanturu u Avatar: Put vode vrijednu gledanja u kino dvoranama, i to u 3D formatu, kako je i namijenjeno.

Avatar Put vode - Avatar The Way of Water
Scena iz filma Avatar: Put vode © 20th Century Studios

Stari i novi glumci u nastavku

Većina glumaca iz prvog filma se vraća i u novom nastavku, poput Sama Worthingtona kao Jakea Sullyja, Zoe Saldane kao Neytiri i Giovannija Ribisija u ulozi glavnog korporativnog administratora rudarskog projekta na Pandori.

Osim njih, vraćaju se i glumci čiji su likovi u prvom dijelu umrli – Sigourney Weaver koja je glumila dr. Grace Augustine, ali se sada vraća u potpuno drukčijoj ulozi, i Stephen Lang koji je glumio pukovnika Milesa Quaritcha dobiva drugu šansu.

Novi likovi osim postojećih dolaze u svijet Avatara,  a utjelovit će ih Kate Winslet kojoj je ovo prva suradnja s Cameronom nakon Titanika (1997.), Cliff Curtis, Michelle Yeoh, Edie Falco i mnogi drugi.

Avatar Put vode - Avatar The Way of Water
Scena iz filma Avatar: Put vode © 20th Century Studios

Nastavci novog filma već gotovo snimljeni?

Nakon Puta vode, najavljeno je još 3 dodatna nastavka filma koji bi izlazili svake dvije godine, a gotovo cijeli treći film Avatar i mali dio četvrtog su navodno već snimljeni. Fanovi filma ne mogu biti sretniji.

Iako je Avatar: Put vode najavljen prije 13 godina, Cameronu je trebalo vremena da svaki, pa i najmanji detalj u filmu dovede do savršenstva. Stoga ne čudi što i nakon prvog teaser trailera za Avatar: Put vode koji je izašao početkom svibnja ove godine, da će ovaj film doista biti nešto posebno.

U kinima od 15. 12. 2022.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Kate WInslet
     REŽIJA:
     James Cameron
     SCENARIJ: James Cameron, Rick Jaffa, Amanda Silver
     PRODUCENTI: James Cameron, Jon Landau
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Richard Baneham, David Valdes, Peter M. Tobyansen
     ŽANR: akcija, avantura, fantazija, znanstvena fantastika

     O autoru

     O autoru