‘Tri mušketira: D’Artagnan’: Raskošna adaptacija čuvenog romana donosi klasičnu avanturu na velika platna

Roman ‘Tri mušketira’ Alexandra Dumasa doživio je mnoge filmske adaptacije, ali nova pustolovina je najambicioznija do sada.

Nevjerojatna, herojska priča, govori o mladiću po imenu d’Artagnan koji od kuće odlazi u Pariz, nadajući se da će postati mušketir garde. Unatoč neuspješnoj regrutaciji, on ipak postaje dio trojice najdojmljivijih mušketira – Athosa, Aramisa i Portosa – i ubrzo se uklopi u njihov način života. U kraljevstvu podijeljenom vjerskim ratovima i pod prijetnjom britanske invazije, šačica muškaraca i žena ukrstit će mačeve i vezati svoju sudbinu za sudbinu Francuske.

Tri mušketira: D'Artagnan
Vincent Cassel, Marc Barbé, Romain Duris, Eric Ruf, François Civil, i Pio Marmaï u filmu Tri mušketira: D’Artagnan (Foto: Pathé)

Nova epska povijesna saga o mušketirima koji se bore za pravdu i Francusku sastavljena je od dva dijela; prvi je Tri mušketira: D’Artagnan (Les trois mousquetaires: D’Artagnan) koji ovog travnja dolazi u kina. Drugi dio, Tri mušketira: Milady (Les trois mousquetaires: Milady) je najavljen za izlazak krajem ove godine, a oba filma su snimani usporedo jedan s drugim.

Film je režirao Martin Bourboulon koji je poznat po serijalu romantičnih komedija Razvod na francuski način (Papa ou maman) i povijesnoj biografskoj drami Eiffel (2021.). Kako je Bourboulon i ranije radio na povijesnom filmu te uspješno prenio to vrijeme na velike ekrane, nije čudno kako je izabran za ulogu redatelja u novom francuskom epskom serijalu o mušketirima.

Tri mušketira: D'Artagnan
Eric Ruf i Eva Green u filmu Tri mušketira: D’Artagnan (Foto: Pathé)

Prema prvim slikama i traileru se može zaključiti da se može očekivati i vizualno bogat film ispunjen svime što avantura ovog tipa treba sadržavati, a to je svakako jedna od stvari kojoj su se tvorci ovog filma veoma posvetili kad se još ranije najavljivao kao visokobudžetna pustolovina za ljubitelje klasične priče.

U glavnim ulogama su François Civil (U mraku katakombe, 2014., Netko, negdje, 2019.), Vincent Cassel (Crni labud, 2010., Državni neprijatelj broj 1, 2008.), Vicky Krieps (Fantomska nit, 2018., Ostarjeli, 2021.), Romain Duris (Rez!, 2022., U iščekivanju Bojanglesa, 2021.), Pio Marmaï (Događaj, 2021., Sve je to zbog ljubavi, 2018.) i Eva Green (Penny Dreadful, 2014., Casino Royale, 2006.).

U kinima od 20.04.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï, Eva Green
     REŽIJA: Martin Bourboulon
     SCENARIJ: Matthieu Delaporte, Alexandre de La Patellière, Alexandre Dumas (roman)
     PRODUCENT: Dimitri Rassam
     IZVRŠNI PRODUCENT: Matthieu Prada
     ŽANR: akcija, avantura, povijesni

     O autoru

     O autoru