‘Wonder Man’: Yahya Abdul-Mateen II u naslovnoj ulozi Marvelove serije

Yahya Abdul-Mateen II će imati glavnu ulogu u nadolazećoj Disney+ superherojskoj seriji Wonder Man.

Glumac Yahya Abdul-Mateen (Candyman, 2021., Hitna pomoć, 2022.) koji je ljubiteljima stripa već poznat kao Black Manta u filmu Aquaman (2018.) iz DC filmskog svijeta i po izvrsnoj ulozi u TV seriji Watchmen (2019.), preuzima ulogu Wonder Mana u najnovijoj Marvelovoj Disney+ seriji.

Wonder Man je jedan od Marvelovih najstarijih likova koji datira iz 1964. godine kada se pojavio u stripu Osvetnici. Svoju karijeru na stranicama stripa započeo je kao negativac, ali je u međuvremenu promijenio stranu te postao heroj i Osvetnik kasnih 1970-ih.

Yahya Abdul-Mateen II - Black Manta
Yahya Abdul-Mateen II u filmu Aquaman © Warner Bros.

Wonder Manovo pravo ime je Simon Williams i bio je jedan od osnivača Osvetnika sa Zapadne obale u Los Angelesu. Od Marvelovih likova, najviše je vezan za Visiona i Wandu/Scarlet Witch. Nakon što je Vision u stripu rastavljen, Wonder Man se počeo zaljubljivati u Wandu.

Iz razloga što je usko povezan sa to dvoje likova, uskoro bi moglo biti naznaka za povratak Elizabeth Olsen (Tragovi u snijegu, 2017., I Saw the Light, 2015.) kao Scarlet Witch. A budući da Marvel radi i na seriji Vision Quest, gotovo sigurno ne bi tek tako propustili nove prilike za dodatnu dramu u svojoj MCU franšizi. Naravno, to su za sada špekulacije dok nove informacije ne budu dostupne.

Ben Kingsleyev povratak u MCU

Mada se u ovom trenutku ne zna ništa o radnji, poznato je da će se u seriju Wonder Man vratiti lik Trevor Slattery kojega glumi oskarovac Ben Kingsley (Gandhi, 1982., Schindlerova lista, 1993.). Iako se već mjesecima tragalo za glavnim glumcem u Wonder Man-u, povratak Kingsleyevog lika u novoj seriji je najavljen mnogo ranije.

Ben Kingsley - Trevor Slattery
Ben Kingsley u filmu Shang-Chi i legenda o deset prstenova © Walt Disney Studios

Javljaju se i neki fanovi koji negoduju zbog izbora glumca iz razloga što je u neku ruku daleki odmak od lika. Točnije, Wonder Man je bijelac, dok je Yahya Abdul-Mateen  tamnoput. Ono što bi u ovom slučaju trebalo istaknuti je to da Samuel L. Jackson (Pakleni šund, 1994., Zmije u avionu, 2006.) u MCU glumi Nick Furyja koji je u svim inačicama stripa bijelac. I sada, nakon toliko godina i filmova se ne može ni zamisliti da ga glumi osoba sličnija liku u stripu nego sam Jackson koji ga je utjelovio.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru