Box office: ‘Black Adam’ i dalje na prvom mjestu, dok su mu horori i komedije za petama

Akcijski spektakl ‘Black Adam’ predvođen Dwayne Johnsonom u glavnoj ulozi je na prvom mjestu gledanosti drugi vikend zaredom.

U posljednjem vikendu listopada superheroji su prevladali nad ostalim naslovima kako navodi boxoffice.hr, a tradicionalno u ovo doba godine horori budu najveća aktualnost u kino dvoranama. Naravno, svima nam treba i malo smijeha uz film od kojih su komedije isto tako u vrhu gledanosti.

Black Adam je očekivano i drugi vikend na prvom mjestu gledanosti sa 9.724 gledatelja i zarađenih 470.106,00 kn. Kao i inače, u drugom tjednu prikazivanja gledanost filma opadne, a u ovom slučaju opala je za 46,4% naspram prošlog vikenda. Možda se čini mnogo, ali u usporedbi sa ovogodišnjim superherojskim filmovima, to je daleko bolji rezultat jer Thor: Ljubav i grom je u drugom vikendu opao za 61,9% a Doktor Strange u Multiverzumu ludila za 63,8%. Oba naslova su ostala nekoliko mjeseci na listi najgledanijih filmova te zaključili odličan rezultat.

Horori i komedije pri vrhu posjećenosti

U svom prvom vikendu prikazivanja, na drugom mjestu gledanosti je Đavolji plijen koji je najviše privukao sve ljubitelje horora, točnije 8.405 i pritom zaradio 334.296,00 kn. Ovom filmu o egzorcizmu kritike nikako nisu sklone, ali publika definitivno je. Jer tko je zadnji puta poslušao kritičare i nerijetko si uskratio dobru kino zabavu, kakva god ona bila?

Marginalci Kerekeš
Marginalci © Press

Treće mjesto gledanosti je zauzela domaća komedija Kerekesh teatra Marginalci kojoj je glavni zadatak bio nasmijati i zabaviti publiku. To su definitivno uspjeli učiniti za svih 8.470 gledatelja i na taj način zaradili 319.870,00 kn u svom prvom vikendu prikazivanja. Nimalo ‘politički korektan’ i potpuno direktan, ovaj hrvatska komedija će, nadamo se, još dugo nasmijavati publiku u kinima.

Na četvrtom mjestu gledanosti je romantična komedija Karta za raj koja i nakon četiri vikenda od izlaska u kina privlači brojnu publiku – 3.735 gledatelja sa 168.355,00 kn zarade. Jer tko može odoljeti Georgeu Clooneyu, Juliji Roberts i nevjerojatnom krajoliku bajkovitog Balija?

Peto mjesto gledanosti je rezervirano za horor Smiješak kojem popularnost ne opada i u svom petom vikendu od izlaska zastrašio je 3.100 gledatelja i zaradio 140.156,00 kn.

Burazi - Bros
Burazi © Universal Pictures

Novi film na listi najgledanijih je i romantična komedija Burazi koja je uspjela nasmijati 344 gledatelja i zaraditi 14.339,00 kn u prvom vikendu prikazivanja. Iako je ostvario nezavidan rezultat, Burazi će vas uspjeti nasmijati svojom iskrenošću i šarmom.

Domaći filmovi i uvijek popularne animirane avanture

Osim filma Marginalci koji je na trećem mjestu gledanosti, domaći naslovi na listi najgledanijih su Nosila je rubac črleni na 13. mjestu (6. vikend prikazivanja) i Ljeto kada sam naučila letjeti koji je zauzeo 14. mjesto (12. vikend prikazivanja).

Uvijek aktualni animirani filmovi koji već dugo drže mjesta na ljestvici najgledanijih filmova su DC Liga Super-ljubimaca na 12. mjestu (14. vikend prikazivanja), Tuljani specijalci na 15. mjestu (12. vikend prikazivanja) i Malci 2: Kako je Gru postao Gru sa zauzetim 19. mjestom (18. vikend prikazivanja).

Malci 2 Kako je Gru postao Gruc - Minions Rise of Gru
Malci 2: Kako je Gru postao Gru © Universal Pictures

Ovaj vikend za kino zabavu su se odlučila 58.660 gledatelja i pritom su izdvojili 2.051.959,00 kn kako bi uživali u sedmoj umjetnosti. U usporedbi sa prošlim vikendom, pad u prihodima filma je zanemarivih 2,67%,dok je sam broj gledatelja veći za 17,25%.

Iako je posjećenost bila bolja a prihod manji nego prošli vikend, te brojke ovise o visini cijena ulaznica u raznim kinima, pogotovo ako je neki film bolje prošao u lokalnim kinima koja imaju manju cijenu ulaznica ili su za neke projekcije akcijske cijene u multipleks kinima.

O autoru

O autoru