Nagađanja postala stvarnost: Započeo razvoj nove verzije kultne serije ‘Dosjei X’

Disney novu seriju razvija s producentom Ryanom Cooglerom, poznatim po režiranju Marvelovih filmova Black Panther, ali i oživljavanju bokasačke franšize Rocky filmom Creed.

Ono o čemu se već dugo vremena nagađalo, sad je napokon potvrđeno: Disney razvija novu seriju Dosjei X (The X Files) i to s redateljem Marvelovih filmova Black Panther, Ryanom Cooglerom kao producentom.

I to je uglavnom to što se za sada zna o ovom projektu. Poznato je još nekoliko sitnih detalja, a jedan od njih otkrio je Bloomberg u kojem je objavljeno da će to biti nova verzija kultne serije.

“Disney, koji je iznjedrio ideju ‘kinematografskih svemira’, razvija novu verziju Dosjea X koju bi producirao Ryan Coogler, redatelj Black Panthera i Creeda“, objavio je ovaj globalni medijski servis.

Nastavak odobrio i “tata” serije

Tu je vijest potvrdio i autor hit znanstveno-fantastične serije koja se prikazivala od 1993. do 2002., Chris Carter. On je, naime, u nedavnom intervjurekao da Ryan Coogler radi na novoj verziji serije Dosjei X u kojoj će, za razliku od originalne serije, ponuditi raznolikiju glumačku postavu.

“Razgovarao sam s mladićem… Ryanom Cooglerom… koji će ponovno snimiti Dosjee X s raznolikom glumačkom postavom. Dakle, pred njim je puno posla jer smo u seriji puno toga dotakli”, rekao je Carter.

A svi oni koji znaju seriju, znaju i Muldera i Scully. Dvoje agenata FBI-a ujedno su i glavni likovi u seriji čiji je istražiti neriješene slučajeve, dosjee X, koji nerijetko uključuju paranormalne pojave. I dok Fox Mulder (David Duchovny) vjeruje u postojanje izvanzemaljaca i paranormalno, Dana Scully (Gillian Anderson) ne vjeruje, dapače, ona je zadužena za znanstvene analize Mulderovih otkrića. Iako se razilaze u mišljenjima, među njima se stvara bezuvjetno povjerenje, a njihov odnos, kako je serija odmicala, prešao je s platonske na romantičnu razinu.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Hoćemo li opet vidjeti Muldera i Scully?

     Budući da je i SF serija Quantum Leap prošle godine obnovljena te s obzirom na to da su se u njoj pojavili potpuno novi glumci, no radnja se referira na likove i događanja iz originalne serije, mnogi se pitaju je li to put koji će izabrati i novi Dosjei X. Naravno, mnogi priželjkuju u novoj seriji vidjeti i Muldera i Scully, barem u cameo ulogama, a hoće li do toga doći, u ovom trenutku još nije poznato.

     Njihov eventualni povratak u seriju tema je gotovo svakog razgovora poznatog dvojca s novinarima pa je tako David Duchovny nedavno rekao za ComicBook.com jasno rekao što bi se sve trebalo “poklopiti” da bi se vratio u seriju.

     “Meni su Dosjei X oduvijek imali tri glavna sastojka – Chrisa Cartera, Gillian i mene. Nikad nisam razmišljao o drugačijoj verziji seriji i ne znam hoću li ikad”, rekao je Duchovny dok je njegova partnerica u seriji, Gillian Anderson još 2012. godine rekla da joj se povratak u seriju čini “starom idejom”.

     “Govorilo se o tome, razmišljala sam o tome i na kraju nije bilo sretnog završetka. Da bismo uopće mogli razgovarati o toj ideji, i trebao bi postojati čitav niz scenarista koji bi dobro poznatu priču učinili novom i naprednom”, rekla je prije dvije godine Anderson, no nije poznato što o tome misli sad kad je ideja o oživljavanju serije aktualna.

     O autoru

     O autoru