Nova serija imat će ‘istu energiju i zgodne ljude’, baš kao i ‘Face’

Još sredinom listopada najavljena je nova serija koju će napraviti kreator Faca. No, iako se o novoj seriji govori, o njoj se malo zna.

Nije rijetkost da minimalna količina informacija stvara maksimalno očekivanje. Upravo to se događa s najavljenim spin-offom serije Face (Suits, 2011.-2019.) o čemu se prva vijest pojavila u listopadu ove godine te je među fanovima serije stvorila veliki “hype”. A broj fanova sve je veći, ponajprije stoga što je svih devet sezona sad dostupno za gledanje i na Netflixu te Peacocku.

Ono što je tada objavljeno jest da tvorac Faca, Aaron Korsh, razvija novu seriju koja neće biti remake, reboot ili pak klasičan spin-off poput serije Pearson (2019.) te da se radnja neće događati (kao u Facama) u New Yorku, nego, najvjerojatnije, u Los Angelesu.

Sada, pak, mjesec i pol dana kasnije, izvršna direktorica Universal International Studiosa (UIS), Beatrice Springborn, govorila je o novoj seriji, a da zapravo nije ništa konkretno rekla. Ipak, privukla je pažnju javnosti tepubliku originalne serije učinila još nestrpljivijom.

Najavljeni zgodni likovi

Ona je, dakle, ponovila da je nova serija još uvijek u fazi razvoja, a opisala ju je kao “Suits L.a.” seriju koja će se događati “u istom vremenskom okviru” kao i Face. Dodala je da nova serija imati istu energiju kao i originalna te da će i u njoj glavni likovi biti – “zgodni ljudi”.

Zgodni, dobro odjeveni glumci bit će ‘adut’ i nove serije (Foto: Netflix)

“Ljudi na streaming platformama traže serije s puno nastavaka, koje su lake za gledanje. Naša serija Face gotovo nevjerojatno je popularna na Neflixu. Baš kako sugerira naziv serije, u njoj je riječ o ljudima koji odlično izgledaju u odličnoj odjeći, no to nije dovoljno za uspjeh. Treba priču ispričati na sjajan način i osmisliti zanimljivu interakciju među likovima. Dakle, treba osmisliti seriju koja će i brojem nastavaka zadovoljiti publiku, zainteresirati ju i na neki način nadovezati se na seriju koju svi, i nekoliko godina nakon što je završila, žele gledati”, sumirala je Springborn ne otkrivši zapravo ništa novo o najavljenoj seriji.

Veliko zanimanje za završenom serijom iznjedrilo novu

Dakle, i dalje jedine reference na novu seriju treba tražiti u – Facama. Autor i izvršni producent popularne serije je  Aaron Korsh, a glumačku postavu činili su Patrick J. Adams, Gina Torres, Gabriel Macht, Meghan Markle, Amanda Schull, Dulé Hill, Rick Hoffman i Sarah Rafferty. U središtu radnje serije je Adamsov lik, Mike Ross, koji nije završio pravni fakultet, no zahvaljujući fotografskom pamćenju, pokazuje zavidno znanje i vještine te postaje suradnik odvjetnika Harveyja Spectera u elitnoj njujorškoj odvjetničkoj tvrtki.

Prema Nielsenovoj ljestvici koja prati gledanost TV programa, serija Face je na Netflixu i Peacocku generirala ukupno 45 milijardi minuta pregleda. Upravo ovo ogromno zanimanje publike za seriju, navelo je NBC Universal da se udruži s kreatorom serije, Aaronom Korshom, za još uvijek bezimeni projekt koji će na neki način biti povezan s Facama.

O autoru

O autoru