Snimanje druge sezone nije ni počelo, a već se planira spin-off serije ‘Wednesday’

Na krilima ogromnog uspjeha serije Wednesday, Netflix već razrađuje spin-off seriju koja će u prvi plan staviti jednog od najpopularnijih likova obitelji Addams.

Posljednjih 10-ak godina Hollywoodom vladaju franšize, a tom trendu ne nazire se kraj. Naime, model je to kojemu se okreću i streaming platforme pa je tako ovih dana snažno odjeknula vijest da Disney razvija novu verziju popularne SF serije Dosjei X, ali i ona da Netflix, usporedo s pripremama za snimanje druge sezone horor-komedije Wednesday, već radi na spin-off seriji u kojoj bi glavni junak bio ujak Fester.

“Prije nego što započne produkcija druge sezone, streaming div već je počeo s razvojem serije o još jednom članu obitelji Addams ujaku Festeru”, izvijestio je Bloomberg te dodao, da baš kao i u slučaju bilo koje druge televizijske serije, nema jamstva da će spin-off uistinu i biti snimljen, no s obzirom na ogroman uspjeh serije, teško je povjerovati da neće.

Naime, iako je do sada snimljena i objavljena samo jedna sezona serije koja broji tek osam epizoda, Wednesday, producenta Tima Burtona, prometnula se u jednu od najgledanijih Netflixovih serija koja broji više od 250 milijuna pregleda, a koju podjednako hvali i publika i kritika. Pohvale se posebno odnose na naslovnu junakinju koju tumači Jenna Ortega, a jedna od najprepoznatljivijih scena prve sezone je svakako njezin ples na pjesmu “Goo Goo Muck” grupe The Cramps.

Snimanje druge sezone serije ‘Wednesday’ počinje u proljeće 2024.
(Foto: Matthias Clamer/Netflix)

Što se, pak, ujaka Festera tiče, on je predstavljen u prvoj sezoni, a tumači ga bivši sudionik Saturday Night Livea, Fred Armisen.

Spin-off serija još je uvijek u vrlo ranoj fazi razvoja, odnosno scenaristi tek trebaju smisliti priču, a Netflix treba potpisati ugovore s ljudima koji će raditi na njoj i, naravno, treba odabrane pojedince međusobno uskladiti, odnosno vidjeti podudaraju li se s obzirom na njihove već ugovorene angažmane. Imajući u vidu veliku popularnost serije Wednesday, nema sumnje da je spin-off visoko na popisu Netflixovih prioritetnih projekata baš kao i što nema sumnje da se već razmišlja i o drugim članovima obitelji Addams u smislu njihovog franšiznog potencijala.  

Snimanje druge sezone Wednesdayja trebalo bi početi u proljeće 2024. godine te je Ortega zbog toga morala odustati od nekih drugih projekata, među kojima i filma Vrisak 7. Kako je najavljeno, druga sezona serije temeljit će se na događanjima iz prve sezone u kojoj su Wednesday i njezin brat pohađali Nevermore akademiju te riješiti misterij u koji su, prije 25 godina, bili upleteni i njihovi roditelji tijekom njihovog obrazovanja. Jenna Otrega je pak nedavno otkrila da se se druga sezona više okrenuti hororu, a manje romansi.

Dakako, ne bi to bila (i nije) jedina franšiza ove streaming platforme. Tako se već naveliko radi na spin-offu akcijskog filma Extraction (2020.), ali i kriminalističke serije Peaky Blinders (2013.-2022.).

O autoru

O autoru