Tvorac ‘Faca’ radi na novoj seriji

Iako nema još puno detalja, poznato je da Aaron Korsh razvija novu seriju koja neće biti remake, reboot ili pak spin-off Faca.

Novi likovi i novo mjesto radnje, ali isti autor najkraći je opis izdanka popularne serije o kojoj se trenutačno pregovara. Naime, prema pisanju Deadlinea, tvorac serije Face (Suits, 2011.-2019.), Aaron Korsh, radi za NBCUniversal na novoj seriji koja se uvelike naslanja na ovu popularnu odvjetničku seriju.

Iako predstoji dogovor niza detalja, među kojima i onaj na kojoj streming platformi će serija biti prikazivana, ono što je poznato jest da nova serija neće biti remake, reboot ili pak spin-off Faca. Očekuje se da će mjesto radnje serije biti Los Angeles. Podsjetimo radnja originalne serije (Face) odvija se u New Yorku, iako je serija većinom snimana u inozemstvu, točnije Torontu, inače rodnom gradu glumca Patricka J. Adamsa koji u seriji glumi Michaela Rossa, mladića koji je izbačen sa studija prava na Harvardu, no slučajno se nađe na razgovoru za posao u elitnoj  njujorškoj odvjetničkoj tvrtki “Pearson Hardman” te zahvaljujući svom fotografskom pamćenju, dobiva posao.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Što se pak, spin-off serije Pearson (2019.) tiče, koju je Aaron Korsh osmislio zajedno s Danielom Arkinom, radnja se odvija u Chicagu, a u njezinom središtu je Jessica Pearson koju, baš kao i u Facama, tumači Gina Torres.

     Popularnost ne jenjava

     Gledanost originalne serije značajno je porasla kad je Netflix otkupio prava na nju. Naime, ne samo da je serija pronašla put do nove publike, nego ju je i ona koja ju poznavala, iznova gledala te se Face već 12. tjedan zaredom nalaze na vrhu Nielsenove ljestvice koja prati gledanost TV programa.

     Odlična gledanost originalne serije, naveo je Peacock da ponovo gledateljima ponudi spin-off Pearson što je također izazvalo pozitivnu reakciju publike.

     U svijetlu tih informacija, ne iznenađuje da se sprema nova serija koja će, nema sumnje, izazvati zanimanje publike, no bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti reakcija na nove likove, glumačku postavi i radnju s obzirom na to da su Face visoko postavile letvicu.

     Isti DNK

     Baš kao i u Facama, i u novoj seriji Aaron Korsh će biti i producent te je sasvim jasno da će novi projekt imati isti DNK kao i popularna serija. Zanimljiva je činjenica da je danas 56-godišnji tvorac serije Face nekada radio kao investicijski bankar, a prije negoli je smislio Face i Pearson, pisao je scenarije za niz popularnih serija među kojima su i Svi vole Raymonda (Everybody Loves Raymond, 1996.-2005.) te Slobodni strijelci (Just Shoot Me!, 1997.-2003.).

     Između 2011. i 2019. snimljeno je i prikazano devet sezona serija Face, a posebno uspješna bila je posljednja u kojoj se od serije oprostila Meghan Markle koja je tumačila lik Rachel Zane.

     Osim nje i već spomenutih Patricka J. Adamsa i Gine Torres, glumačku ekipu činili su i Gabriel Macht (Harvey Spectre), Rick Hoffman (Louis Litt), Sarah Rafferty (Donna Paulsen), Amanda Schull (Katrina Bennett), Dulé Hill (Alex Williams), Katherine Heigl (Samantha Wheeler) i brojni drugi.

     Zanimljivo je spomenuti da su s vremenom zvijezde serije – Gabriel Macht i Patrick J. Adams – postali i producenti serije, a Macht je upravo u Facama imao i svoj redateljski debi i to u četvrtoj sezoni serije kad je režirao jednu epizodu.

     Sve sezone serije moguće je gledati na Netflixu i Peacocku.

     O autoru

     O autoru