Stephenu Amellu glavna uloga u kalifornijskoj verziji serije ‘Face’

U ožujku počinje snimanje serije Suits L.A. čiji je autor, baš kao i originalne serije Face (Suits), Aaron Kors. U centru nove priče je bivši njujorški tužitelj Ted Black, koji je prije radio s Harveyjem Specterom, a kojeg tumači zvijezda serije Arrow.

Ono što je bio Gabriel Macht u seriji Face (Suits, 2011.-2019.), bit će Stephen Amell u spin-off seriji Suits L.A.

Face su serija koju je osmislio Aaron Korsh, a koja je originalno prikazivana na USA Networku te je u to vrijeme bila vrlo popularna. O tome svjedoči i devet snimljenih sezona, ali i činjenica da je serija, kad ju je u lipnju 2023. u svoju ponudu uvrstio Netflix, iznova postala senzacija. Uz Machta koji je tumačio vrhunskog korporativnog odvjetnika Harveyja Spectera, glavnu postavu činili su i Patrick J. Adams kao Mike Ross, Rick Hoffman kao Louis Litt, Sarah Rafferty kao Donna Paulsen, Gina Torres kao Jessica Pearson te Meghan Markle kao Rachel Zane. Markle je, zajedno s Adamsom i Torres seriju napustila nakon sedme sezone s obzirom na to da je postala članicom britanske kraljevske obitelji, a glumačku postavu u posljednje dvije sezone serije pojačala je Katherine Heigl koju pamtimo kao liječnicu Izzie Stevens u, još uvijek aktivnoj, seriji Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy) u kojoj je Heigl glumila u razdoblju od 2005. do 2010. godine.

Mikea Rossa i Rachel Zane glumili su Patrick J. Adams i Meghan Markle (Foto: USA Network)

Novi život stare serije

Nakon što su se Face pojavile na Netflixu, serija je u vrlo kratkom vremenu postala jedna od najgledanijih serija na platformi i zauzela prva mjesta u top deset nekoliko zemalja. Na veliki uspjeh serije koja se tad već četiri godine nije prikazivala, brzo su reagirali Aaron Korsh i NBC koji su najavili su novi projekt vezan uz franšizu, premještajući radnju u Los Angeles. Bit će to druga spin-off serija Faca jer je 2019. prikazana politička serija Pearson u kojoj je glavnu ulogu imala Gina Torres koja je reprizirala ulogu Jessice Pearson, no serija je prekinuta već nakon prve sezone.

Gabriel Macht i Patrick J. Adams glume dinamičan suradnički duo Specter-Ross (Foto: USA Network)

Glumačka postava novog spin-offa još nije poznata. Objavljeno je tek da će u središtu priče biti lik kojega će tumačiti kanadski glumac Stephen Amell najpoznatiji po ulozi Olivera Queena, odnosno superjunaka Greena Arrowa u seriji Arrow (2012.-2020.). U toj seriji on je isprva razmaženi milijarder i playboy, no nakon nesreće na jahti, isprva biva proglašen nestalim, a onda i mrtvim. No, Oliver Queen pet godina provodi na izoliranom otoku i to ga iskustvo mijenja zauvijek. On se u Starling City vraća kao (maskirani) borac za pravdu odlučan da grad očisti od korupcije i kriminala.

Nova priča, novi likovi

Kako je najavljeno, Suits L.A. imat će potpuno nove likove, a glavni među njima bit će bivši tužitelj iz New Yorka, Ted Black (Amell) koji je nekad radio s Harveyjem Specterom. On je reputaciju stekao zastupajući neće od najmoćnijih ljudi u Los Angelesu, a iako se mnogima čini da živi život iz snova, to je daleko od istine. Naime, njegova tvrtka nalazi se u krizi, a kako bi ju prevladao, primoran je prihvaćati slučajeve koje ne želi raditi te ih je ranije odbijao, a na površinu isplivavaju i neki drugi događaji iz prošlosti…

Kako je više puta isticano, nova serija ni reboot ni nastavak popularnih Faca, nego nova priča unutar poznatog (pravničkog) svijeta s novim likovima i njihovim novim odnosima.

Dakle, za razliku od originalne serije čija se radnja odvijala u New Yorku, mjesto radnje bit će na zapadnoj američkoj obali, u Los Angelesu, no kalifornijska verzija popularne serije, baš kao i ona njujorška, bit će snimana u kanadskom gradu Vancuveru. Snimanje bi trebalo započeti već u ožujku ove godine, a producenti serije, uz Korsha, su David Bartis, Doug Liman i Gene Klein – uigrani tim koji je u originalnoj seriji obavljao zadatke izvršnih producenata.

O autoru

O autoru