Marvel otpustio Jonathana Majorsa nakon što je proglašen krivim za napad i uznemiravanje

Jonathan Majors je proglašen krivim za napad i uznemiravanje bivše djevojke, i Marvelu nije trebalo dugo da se ogradi od glumca otpustivši ga sa svih daljnjih projekata.

2023. godina je za Jonathana Majorsa krenula i više nego obećavajuće s mnogim filmskim i TV hitovima, da bi se na kraju okončalo na najgori mogući način za glumca.

Policija je privela Majorsa nakon što je on sam pozvao pomoć

Njujorška porota proglasila je Jonathana Majorsa krivim za napad i uznemiravanje bivše djevojke Grace Jabbari, britanske profesionalne plesačice. Nakon što je Majors pronašao Jabbari onesviještenu u njihovom stanu pozvao je pomoć, da bi ga na kraju policija privela zbog pronađenih ogrebotina iza uha te nagnječenog i slomljenog prsta na Jabbari. Tijekom svjedočenja, Jabbari je opisala napad koji se dogodio nekoliko sati ranije koji su prethodili dolaskom policije.

Svađa između Majorsa i Jabbari je nastala kad je na njegovom mobitelu vidjela poruku ‘Oh, kako bi te sad ljubila,’ te mu pokušala uzeti mobitel. On ju je uhvatio za ruku i desnu šaku, zavrnuo joj podlakticu i udario po glavi kako bi ju odmaknuo od telefona. Jonathan Majors se izjasnio nevinim, no porota je odlučila drukčije.

Jonathan Majors više nije dio Marvelovog svijeta

Nedugo nakon što je porota donijela svoju presudu, istu su donijeli Disney i Marvel Studios kako Jonathan Majors više neće biti dijelom Marvelovog filmskog svemira. Majors je kao Kang osvajač trebao biti novi superzlikovac Marvela, te se već pojavio u filmu Ant-Man i Wasp: Kvantumanija (Ant-Man and the Wasp: Quantumania) i TV seriji Loki (2021.). Osim ta dva projekta, gotovo sigurno bi se pojavio u još nekoliko filmova kao Kang prije glavnog okršaja s Marvelovim junacima u Osvetnici: Dinastija Kang (Avengers: The Kang Dynasty) koji je najavljen za izlazak 30. travnja 2026. godine.

Jonathan Majors
Jonathan Majors kao Victor Timely, jedna od verzija lika Kanga u Marvelovoj seriji ‘Loki’ (Foto: Marvel Studios)

Za Marvel je ovo još jedan udarac koji dolazi nakon većeg broja neuspješnih projekata koje je studio izbacio u posljednje vrijeme. Od Kvantumanije, serije Tajna invazija (Secret Invasion), do posljednjeg studijskog podbačaja Marveli (The Marvels), studio se bori da povrati povjerenje publike, a ovo im nikako nije trebalo budući da se sad dugoročni i najavljeni planovi moraju mijenjati. S obzirom na to da je multiverzum postao sveprisutan u MCU, studio Marvel bi mogao bez problema zamijeniti Majorsovog Kanga novim glumcem za daljnje filmove ili se okrenuti novom, dovoljno snažnom zlikovcu te potpuno ignorirati Kanga. Što će se dalje dešavati po tom pitanju – još nije poznato.

Nakon uloge karijere, dogodio se pad

2023. se činila kao da će biti Majorsova godina. Pojavio se u filmovima Ant-Man i Wasp: Kvantumanija, Creed III, novoj sezoni serije Loki, a kritike i publika su njegovu ulogu amaterskog bodybuildera u drami Magazine Dreams proglasili najboljom ulogom karijere nakon premijere na Sundanceu. Magazine Dreams je trebao izaći u kina ovog prosinca, no povučen je s rasporeda ovog listopada i gotovo je sigurno kako će završiti direktno na streamingu nakon što se prašina oko presude slegne.

U ovom trenutku glumcu prijeti do 12 mjeseci zatvorske kazne za počinjeno, no najavio je da će se žaliti na presudu i dokazati kako je optužba lažna. Prema obrani, ovo je osveta uzrokovana Jabbarinom ljubomorom. Čak ako Jonathanu Majorsu žalba i uspije, u ovom trenutku je šteta već učinjena.

O autoru

O autoru