‘Creed III’: Najiščekivaniji meč godine počinje ovog ožujka

Redateljski prvijenac Michaela B. Jordana koji se vraća kao Adonis Creed u trećem dijelu poznate boksačke franšize dolazi u kina ovog ožujka.

Nakon uspjeha u svijetu boksa, Adonis Creed napreduje i u karijeri i u obiteljskom životu. Kada se nakon odslužene zatvorske kazne pojavi njegov prijatelj iz djetinjstva, i nekadašnje boksačko čudo, Damian će zaželjeti priliku u ringu. Sučeljavanje bivših prijatelja više je od obične tučnjave. Kako bi poravnao račune, Adonis mora staviti svoju budućnost na kocku kako bi se borio protiv Damiana – borca koji nema što izgubiti.

Creed III - Michael B. Jordan
Michael B. Jordan u filmu Creed III © Warner Bros.

Priča Rockyja Balboe i Apollo Creeda je krenula 1976. godine kad je za film Rocky (1976.) Sylvester Stallone napisao scenarij i odbio ga prodati studijima i snimiti film prema scenariju, ako on ne bude glavna uloga. United Artists su na kraju pristali snimiti film prema Slyjevom scenariju s njime u glavnoj ulozi i ostalo je filmska povijest.

Nakon šest filmova o Rockyju, 2015. je izašao Creed, gdje je ovaj puta Stallone bio u ulozi trenera sinu svojeg pokojnog prijatelja Apollo Creeda. Apollovog sina, Adonisa “Donnie” Johnsona Creeda glumi Michael B. Jordan koji se proslavio u seriji Žica (The Wire, 2002.), te filmovima Kronike (Chronicles, 2012.) i Stanica Fruitvale (Fruitvale Station, 2013.).

Creed III - Tessa Thompson i Michael B. Jordan
Tessa Thompson i Michael B. Jordan u filmu Creed III © Warner Bros.

Creed (2015.) je bila druga suradnja B. Jordana i redatelja Ryana Cooglera budući da je Coogler režirao Stanica Fruitvale gdje je B. Jordan bio glavna uloga. Nakon Creeda, još jednom su udružili snage kao redatelj i glumac u Marvelovom hitu iz 2018. Black Panther, no ovaj puta Michael B. Jordan glumio je negativca Killmongera.

Za Creed (2015.) i Creed 2 (2018.) producenti originalnih filmova Rocky su i ovdje bili uključeni, kao i Stallone koji se vratio ulozi Rockyja Balboe no ovaj puta u ulozi trenera, a ne borca. Za treći nastavak franšize, Creed III koji izlazi ovog ožujka u kina, Stallone je potvrdio kako se ne vraća svojoj ulozi u najnovijem nastavku.

Creed III - Jonathan Majors
Jonathan Majors u filmu Creed III © Warner Bros.

Creed III je ujedno i redateljski debi glavnog glumca franšize Michaela B. Jordana, koji je ujedno i producent filma. Kakav će ovaj puta eksplozivni meč biti protiv svojeg nekada najboljeg prijatelja Damiana “Dame” Andersona kojeg glumi Jonathan Majors, saznat ćemo ovog ožujka.

Osim dvojice glavnih suparnika B. Jordana i Majorsa u filmu glume: Tessa Thompson (Sorry to Bother You, 2018., Thor franšiza), Florian Munteanu (Shang-Chi i legenda o deset prstenova, 2021., Vikinzi: Valhalla, 2022.) i Wood Harris (Sjećanje na Titane, 2000., Dredd, 2012.).

U kinima od 02.03.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Michael B. Jordan, Tessa Thompson, Jonathan Majors, Florian Munteanu, Wood Harris
     REŽIJA: Michael B. Jordan
     SCENARIJ: Keenan Coogler, Zach Baylin, Ryan Coogler
     PRODUCENTI: Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Charles Winkler, David Winkler, Irwin Winkler, William Chartoff, Ryan Coogler, Jonathan Glickman, Elizabeth Raposo
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Zinzi Coogler, Sev Ohanian, Adam Rosenberg, Nicolas Stern
     ŽANR: sportska drama

     O autoru

     O autoru