‘The Flash’: Dolazi novo doba DC superheroja

Film koji će preokrenuti DC-ev svijet i vratiti mnoga poznata lica iz omiljenih filmova ovog lipnja napokon dolazi u kina.

Svjetovi se sudaraju dok Barry Allen koristi svoje supermoći za putovanje kroz vrijeme kako bi promijenio događaje iz svoje prošlosti. Međutim, pokušaj da spasi svoju obitelj nenamjerno ga okreće u budućnost, ostavljajući Barryja zarobljenog u okrutnoj sadašnjosti u koju se general Zod vratio s prijetnjom uništenja, a Barry nema drugih superheroja koji bi mu priskočili u pomoć. Osim ako ne uspije izmamiti sasvim drugačijeg Batmana iz mirovine i spasiti zatočenog Kriptonca iz zatočeništva, iako ne onog kojeg traži. U konačnici, Barryjeva jedina nada da spasi svijet u kojem se našao i vrati u budućnost koju poznaje jest utrka s vlastitim životom. Ali hoće li konačna žrtva biti dovoljna da se uspostavi red u svemiru?

Uspostavio se red u svemiru ili ne, svi obožavatelji su ovdje kako bi vidjeli što će Ezra Miller kao Flash učiniti da preokrene cijeli DC svijet, i to uz pomoć po mnogima omiljenog Batmana: Michaela Keatona. Dok Keatonova pojava u filmu nije skrivana na sveopću radost obožavatelja, njegov lik nije jedino poznato lice koje će se vidjeti u novom filmu i iznenaditi gledatelje.

The Flash
Ezra Miller i Sasha Cale kao Flash i Supergirl (Foto: Warner Bros.)

Za sada je poznato par iznenađenja ako je vjerovati redateljevim izjavama i mnogim glasinama, ali lako je moguće da se puno veći broj likova DC svijeta okupi za ovaj film. Tko zna, možda će biti prilike vidjeti barem jednog Constantinea, Čudovište iz močvare ili još pokojeg Batmana osim Keatona i Bena Afflecka koji su potvrđeni za film.

Flash i Batman nisu jedini koji će se u novoj budućnosti suočiti s prijetnjom koja dolazi van ove Zemlje, jer u njihovom timu je i Sasha Cale kao Supergirl, Kriptonka s moćima poput onih koje posjeduje Superman.

Kako su krajem prošle godine na čelo DC Studiosa izabrani James Gunn i Peter Safran, DC s njima radi veliki ‘reset’ svih dosadašnjih filmova, serija i centralne priče DCEU-a koja je pokrenuta s Čovjek od čelika (Man of Steel, 2013.) redatelja Zacka Snydera. To znači da nakon filma Flash svaka priča i lik mogu krenuti od početka ili se vratiti, zavisno o tome kako je složen dugogodišnji plan nadolazećih filmova.

Kako će Flash ‘resetirati’ cijeli dosadašnji multiverzum filmova interesira mnoge, jer osim toga film publici obećaje superherojski spektakl, a prema prvim reakcijama direktora DC-a i redatelja trilogije Čuvara Galaksije Jamesa Gunna, Flash je ‘jedan od najboljih superherojskih filmova ikad snimljenih‘. Možda se na to gleda drukčije kad takav komentar dolazi od glave studija, ali jedan od najpoznatijih živućih glumaca, Tom Cruise, slaže se s time, ako ne i više od toga.

The Flash
Ezra Miller i Michael Keaton kao Flash i Batman (Foto: Warner Bros.)

Prema mnogim izvorima, Cruise je poželio pogledati Flasha, te mu je dostavljen doma u njegov dom na Bevery Hillsu. Nakon odgledanog filma na svojoj privatnoj projekciji, oduševljeni Cruise nazvao je redatelja filma Andyja Muschiettija kako bi mu čestitao na tako dobrom filmu i rekao da je Flashsve što želiš u filmu‘.

Mada je Muschietti najpoznatiji po režiji horor filmova Ono (It, 2017.) i Mama (2013.), prelazak na supeherojski žanr mu očito i više nego odgovara jer Flash je i nakon svoje premijere ovog travnja na CinemaCon-u samo potvrdio svačije riječi hvale koje je ranije dobio – ovo je film na koji je publika čekala. A kako je datum izlaska filma pred vratima, čekanju je uskoro kraj.

U kinima od 15.06.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Ezra Miller, Michael Keaton, Sasha Calle, Michael Shannon, Temuera Morrison, Maribel Verdú, Ron Livingstone, Antje Traue, Kiersey Clemons
     REŽIJA: Andy Muschietti
     SCENARIJ: Christina Hodson
     PRODUCENTI: Michael Disco, Barbara Muschietti,
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Toby Emmerich, Walter Hamada, Marianne Jenkins, Galen Vaisman
     ŽANR: akcija, avantura, sf, fantazija

     O autoru

     O autoru