‘Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet’: Rat među Spider-svjetovima stiže u kina ovog lipnja

Dugoiščekivani nastavak animiranog hita iz 2018. napokon dobiva svoj nastavak i donosi više novih Spider-Man lica nego je itko očekivao.

Miles Morales vraća se za sljedeće poglavlje Oscarom nagrađivane Spider-svijet sage, Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet (Spider-Man: Across the Spider-Verse). Nakon ponovnog ujedinjenja s Gwen Stacy, Brooklynov prijateljski nastrojeni Spider-Man iz susjedstva katapultira se preko Multiverzuma, gdje susreće tim Spider-ljudi zaduženih za zaštitu njegovog postojanja. Ali kada se heroji sukobe oko toga kako se nositi s novom prijetnjom, Miles se nađe suprotstavljen drugim Spiderima i mora redefinirati što znači biti heroj kako bi mogao spasiti ljude koje najviše voli.

Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet
Scena iz filma Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet (Foto: Sony Pictures)

Originalni film koji je sve iznenadio

Nakon što je Spider-Man: Novi svijet (Spider-Man: Into the Spider-Verse) 2018. izašao u kina, gotovo nitko nije očekivao da će kvalitetom i pričom praktički zasjeniti igrane verzije filmova o čovjeku pauku. Stil animacije Novog svijeta jedna je od stvari koja je izdvojila film od ostalih, bio je jedinstven te su ga prihvatili i ostali veliki studiji za svoje animirane filmove koji su uslijedili nakon njega.

Animacija, likovi, priča, glasovna gluma i humor savršeno se posložio u tom filmu i ljestvicu za sve daljnje nastavke digao veoma visoko. Sada, pet godina kasnije, dolazi nastavak koji je prema svemu sudeći iste kvalitete, ali je priču učinio još spekatakularnijom i uloge u njoj uvelike povećao.

Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet
Scena iz filma Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet (Foto: Sony Pictures)

Trojica redatelja okupljaju najveći ansambl Spider-Man likova

Ovaj puta priča će se odvijati u šest različitih dimenzija od kojih svaka ima svoj poseban stil animacije, te se samo iz trailera filma može ‘uhvatiti’ nekoliko desetaka različitih verzija Spider-Mana s kojima se Miles Morales sukobljava ili bježi od njih. Spider-Punk, Playstation Spider-Man, Manga Spider-Man, Doppelganger i Spider-konj Widow samo su neki od onih koji će biti u filmu.

Za režiju putovanja Spider-svijetom zaduženi su čak trojica redatelja. Joaquim Dos Santos ima velikog iskustva u superherojskom animiranom svijetu budući da je režirao mnoštvo DC-evih filmova, serije Avatar (Avatar: The Last Airbender, 2005.) i Voltron: Legendary Defender (2016.), Kemp Powers radio je na filmovima Duša (Soul, 2020.) i One Night in Miami… (2020.) te seriji Star Trek: Discovery (2017.). Justin K. Thompson već je dugi niz godina u velikim Sonyjevim projektima poput Angry Birds: Film (2016.), Oblačno s ćuftama (Cloudy with a Chance of Meatballs, 2009.) i Štrumpfovi: Skriveno selo (Smurfs: The Lost Village, 2017.).

Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet
Scena iz filma Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet (Foto: Sony Pictures)

Spominjanje MCU filma

Svaki od redatelja očito će unijeti potreban djelić onoga u čemu je najbolji i što je potrebno za film, od akcije, dubine priče i humora, a originalna postava glumaca koji posuđuju glasove likovima isto se tako vraća u novom nastavku. Spider-Man 2099 u traileru spominje Spider-Mana iz igranog filma Spider-Man: Put bez povratka (Spider-Man: No Way Home, 2021.) i Doktora Strangea, stoga tko zna što se sve može očekivati od ovog filma.

Osim originalne verzije na engleskom, u hrvatskim kinima prikazivat će se i sinkronizirana na hrvatski verzija filma. Putovanje u Spider-svijet može početi.

U sinkroniziranoj i originalnoj verziji u kinima od 01.06.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLASOVI: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Jake Johnson, Issa Rae, Daniel Kaluuya, Jason Schwartzman, Brian Tyree Henry, Jorma Taccone, Oscar Isaac
     REŽIJA: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson
     SCENARIJ: Phil Lord, Christopher Miller, Dave Callaham
     PRODUCENTI: Avi Arad, Amy Pascal, Phil Lord, Christopher Miller, Christina Steinberg
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman, Aditya Sood, Rebecca Karch, Brian Bendis
     ŽANR: animirani, akcija, avantura, sf, komedija, obiteljski

     O autoru

     O autoru