Box Office Hrvatska: ‘Elementi’ izborili prvo mjesto, nova komedija s Jennifer Lawrence ima najbolji rezultat od novih filmova

Mada je izašla prije tjedan dana, obiteljska animacija ‘Elementi’ ovog vikenda je bila najzanimljivija gledateljima, dok su novi naslovi ostvarili nezavidne rezultate.

S dolaskom ljeta i posjećenost kina se uspori, a tako je i ovog vikenda bilo 28.774 gledatelja, što je za -14,5% manje nego tjedan dana ranije, a to se odrazilo i na sveukupni box office koji je s 168.826 € ostvarene zarade bio -14,2% manji.

Najgledaniji filmovi vikenda

Prošlog vikenda je bio na drugom mjestu box officea, no ovaj puta došlo je vrijeme da Pixar/Disney animirana avantura Elementi (Elemental) preuzme glavnu riječ. Prvo mjesto osiguralo mu je 6.180 gledatelja što je donijelo 33.954 €, i time je najuspješniji film vikenda. Izgleda da se riječ pročula da su Elementi izvrstan obiteljski film te nije imao velik pad gledanosti naspram vikenda ranije, a ista stvar je i u ostatku svijeta – slabiji start, ali rezultati ne padaju danima kasnije što nije česta praksa s novim filmovima. Stoga bi Elementi mogao kroz duži period ostvariti još veći rezultat kako se i očekuje od Pixara.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Nova zločesta komedija Cura za sve (No Hard Feelings) s Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi svoj premijerni vikend je završila na drugom mjestu najgledanijih, i ujedno je jedini od novih naslova koji su izašli ovog četvrtka da se nalazi među pet najuspješnijih. 5.085 gledatelja se smijalo ovog vikenda uz ekipu filma s jednom neobičnom i urnebesnom radnjom, i time je ostvario zaradu od 30.659 €. Možda se doima tako, ali ovo nije još jedna ‘standardna’ glupa komedija, samo se ne boji otići korak dalje i iznenaditi gledatelja na sve načine.

     Superheroji i vanzemaljski roboti

     The Flash je za najbržeg čovjeka DC-a malo usporio i ovaj put je na trećem mjestu s 3.465 gledatelja i 24.106 € box office zarade. Po pitanju globalno lošeg uspjeha filma vjerojatno je mnogo stvari negativno utjecalo pa se ne može izdvojiti nijedna glavna, ali sve nekako navodi da je studio pogriješio obznanivši kako zaključno s ovim filmom prestaje stara era DC filmova i ‘resetira’ se cjelokupni stvoreni filmski svemir. Stoga je publika bila manje zainteresirana za Flasha jer – koji je smisao gledanja ako to ne vodi nigdje? Šteta, jer Flash je super zabavan i s uspjehom tog filma došao bi i samostalni Batman film s Michaelom Keatonom u glavnoj ulozi. Ali fanovi se još uvijek mogu nadati pozitivnoj promjeni.

     Misija Kandahar
     Gerard Butler i Navid Negahban u filmu Misija Kandahar (Foto: Open Road Films)

     Četvrto mjesto ovog vikenda zauzeo je drugi superjunak s filmom Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet (Spider-Man: Across the Spider-Verse), te ga je pogledalo 2.897 gledatelja uz box office zaradu od 16.800 €. Novi animirani Spider-Man je osim dobrih kritika, pobrao i odličnu box office brojku koja je trenutno na globalnoj razini 560 milijuna dolara. Još malo pa će biti za duplo uspješniji od prvog nastavka, a onda, tko zna – možda dođe i u klub filmova s milijardom dolara zarade.

     Transformers: Uspon zvijeri (Transformers: Rise of the Beasts) je ovotjedni broj pet po uspješnosti s 2.089 gledatelja i 14.001 € ostvarene box office zarade. Sedmi po redu film iz franšize polako vraća vjeru u serijal, i ovim tempom će sigurno na globalnom box officeu nadmašiti prijašnji nastavak, Bumblebee (2018.), dok će za Transformers: Posljednji vitez (Transformers: The Last Knight, 2017.) morati potegnuti malo više, ali gotovo sigurno će prijeći i taj prag.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Novi filmovi na box office ljestvici

         Misija Kandahar (Kandahar) sa svačijim omiljenim ‘everyday man’ akcijskim junakom Gerardom Butlerom u glavnoj ulozi svog prvog vikenda u kinima zauzeo je 7. mjesto na box officeu. U ovom adrenalinskom akcijskom trileru Gerard Butler je CIA operativac te on i njegov prevoditelj moraju spašavati živu glavu u razotkrivenoj misiji na Bliskom istoku, te stići na vrijeme u Kandahar, Afganistan. U ovakvom tipu filma, gospodin Butler nikad ne iznevjeri publiku.

         Slovenska komedija Djedica ide na jug (Dedek gre na jug) je na 15. mjestu box officea u svom prvom vikendu prikazivanja. Ova šarmantna priča o dvojici starih prijatelja koji kreću na put u potragu za davno izgubljenom ljubavi je ispunjena glazbom, smijehom, Romima, mutnim likovima i pravim balkanskim ‘štihom’. Svi koji vole filmove o vječnom prijateljstvu koje nadvladava sve a da se pritom mogu iskreno nasmijati i ispustiti pokoju suzu – ovo je savršena prilika za pogledati dobar film.

         Izvor: Box Office HR

         O autoru

         O autoru