‘Elementi’: Vatra i voda ne idu zajedno? Ovog lipnja uvjerite se u suprotno

Vizualno zapanjujuć Pixarov film stvoren je da ga se gleda na velikom ekranu, a ovog lipnja hrvatska publika moći će biti dijelom svijeta gdje žive ‘Elementi’.

Nova maštovita animacija studija Disney i Pixar koja govori o različitostima i njihovoj privlačnosti. Radnja filma smještena je u svijet u kojem četiri osnovna elementa vatra, zemlja, voda i zrak žive i koegzistiraju. Unatoč njihovim očitim i temeljnim razlikama oni će shvatiti da su mnogo sličniji nego što su mislili i da je ono što se nalazi iznutra puno važnije od onoga što je izvana.

Elementi 2023
Scena iz filma Elementi (Foto: Pixar)

Jedan od najpoznatijih svjetskih studija za animirane filmove i veliki studio, Pixar i Disney, donose novu priču koja će nas natjerati da naučimo nešto više o sebi, kao što je to učinio i njihov raniji animirani hit Izvrnuto obrnuto (Inside Out, 2015.). Prema svemu sudeći, Elementi (Elemental) su možda najosobniji Pixarov film do sada, jer kroz njega je redatelj prenio vlastito životno iskustvo.

Peter Sohn, redatelj filma Elementi poznat po svojem ranijem hitu Dobri dinosaur (The Good Dinosaur, 2015.), dijete je korejskih imigranata dok su u samom filmu obitelj vatrene Ember prikazani kao elementi koji su posljednji stigli u Element grad. Zbog toga su ona i njena obitelj rastrgani između asimilacije u novu kulturu i zadržavanja njihovog vlastitog kulturnog identiteta, baš kao što je to bio i sam Sohn i njegova obitelj.

Elementi 2023
Scena iz filma Elementi (Foto: Pixar)

Dok zemlja, zrak i voda žive na jednoj strani grada, vatra se nalazi na drugoj strani mosta koji razdvaja isti taj grad na dvije cjeline. Mada različiti elementi žive u istom gradu, nepisano pravilo je da se ne miješaju jer tako nešto nije moguće. Ili možda ipak je? Ember dolazi iz vatrenog dijela grada, a Wade je vodeni element i njih dvoje se na neočekivani načinu upoznaju, te će svima pokazati da iako su potpuno različiti, u konačnici su sličniji nego itko može zamisliti.

Neodoljivo šarmantan i sladak trailer otkriva gledatelju kako pojedini elementi funkcioniraju u blizini jedni drugih ili interakciji s drugim stvarima, a kreativnost u tome doista dolazi do neočekivanih i urnebesnih razmjera.

Elementi 2023
Scena iz filma Elementi (Foto: Pixar)

Kao i u svakom Pixarovom filmu do sada, svijet u kojem se radnja odvija priča je za sebe i ispunjen je tolikim detaljima da ih se vjerojatno neće moći ni pohvatati sa samo jednim gledanjem. Kako su gledatelje razmazili s Naprijed (Onward, 2020.) u svijetu bajki, i Coco i velika tajna (Coco, 2017.) u svijetu mrtvih, prema svemu sudeći ni Elementi u svojem svijetu neće nimalo razočarati.

A kad se povrh svega pogleda na velikom ekranu u 3D formatu za koji je i namijenjen, svaka iskra vatre ili kapljica vode bit će još bliža i dodatno će očarati publiku.

U kinima od 15.06.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLASOVI: Tea Harčević, Paško Vukasović, Sven Medvešek, Mirela Brekalo-Popović, Iva Mihalić, Biserka Ipša-Kunčević, Tom Rushaidat, Filip Riđički, Tereza Kesovija, Duško Ćurlić, Petar Grašo
     REŽIJA: Peter Sohn
     SCENARIJ: Brenda Hsueh, Kat Likkel, John Hoberg
     PRODUCENTICA: Denise Ream
     ŽANR: animacija, obiteljski, avantura, fantazija

     O autoru

     O autoru