Box Office Hrvatska: ‘The Flash’ je ovog vikenda prvi proletio kroz cilj, no utrka za prvo mjesto bila je tijesna

Prvo mjesto najuspješnijih filmova zauzeo je najbrži superheroj DC-a, no to mjesto gotovo je preuzela posljednja Pixarova animirana avantura.

Koliko je prošli vikend imao porast gledanosti, gotovo u istom postotku je ovotjedni pad. Jedan dio pada posjećenosti može se svakako pripisati navijačkom ludilu, a što brojke jasno i pokazuju. Tako je ovaj puta kino dvorane pohodilo 34.586 gledatelja, što je za -26,2% manje nego tjedan dana ranije. Sličan omjer je i u ukupnoj box office zaradi. 199.365 €      iznosi vikend box office, i on je -28,4% manji nego vikend ranije.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Najuspješniji filmovi vikenda

     Mada nije bio najgledaniji film, The Flash je ostvario najveću zaradu na box officeu i iz tog razloga nalazi se na prvom mjestu. Rezultat od 45.938 € bio je dovoljan kako bi bio najuspješniji film vikenda, dok ga je pogledalo 7.227 gledatelja, što je ipak manje od filma koji je na drugom mjestu. The Flash je možda prošao ispod očekivanja, jer ipak je ovo film u koji se Michael Keaton napokon vraća kao Batman, ali bio je uspješniji od posljednjeg DC filma, Shazam! Bijes bogova (Shazam! Fury of the Gods), od kojeg je ostvario veću zaradu za 32,9%. No Black Adamu koji je izašao prošle godine u listopadu ipak nije mogao parirati, te je za -60,2% bio slabiji od filma Dwaynea Johnsona po pitanju zarade. Možda na ‘duge staze’ The Flash ipak uspije ostvariti veće rezultate, jer film je stvarno zabavan, te jedan od najboljih novijih DC filmova uopće, a usto – pojavljuje se hrpa poznatih lica koji su veliko iznenađenje.

     Elementi (Elemental), posljednji Pixarov film na drugom je mjestu box officea s 45.759 € zarade, dok ga od prvog mjesta dijeli nepunih 200 €. No po pitanju gledanosti ipak je broj jedan, i to s 8.752 gledatelja, što je za 21% više nego ih je pogledalo The Flasha. No baš poput spomenutog najbržeg junaka DC-a, Elementi bi mogli ostvariti bolji rezultat kroz neko duže vrijeme, mada s dolaskom ljeta ciljana publika koja se sastoji od najmlađih posjetitelja možda radije vrijeme provodi vani nego u kino dvoranama? Saznat ćemo u nadolazećim tjednima kad se ipak malo više proširi riječ da je ovaj crtić super.

     Up Next
     You can skip ad in
     SKIP AD >
     Ad will start in..
     Advertisement
     Uključi zvuk
     LIVE
      / 
     • Speed1
     • Subtitles
     • Quality
     • Audio
     Quality
      Speed
      • 2x
      • 1.5x
      • 1.25x
      • 1x (Normal)
      • 0.5x
      Subtitles
       Audio
        Embed this video:
        Copy
        Copy video link:
        Copy
        Chapters
         • Copy video url at current time
         • Fullscreen Exit Fullscreen
         This content is private
         Submit
         Please enter valid password!
         Age Verification
         By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
         ENTER
         or
         EXIT
         Coming Next
         CANCEL

         Prošlotjedna tri favorita

         Treće mjesto zauzeo je Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet (Spider-Man: Across the Spider-Verse) koji je kombinacija dva filma koji su na mjestima iznad njega – animiranog i superherojskog. Ovog vikenda 4.886 gledatelja odlučilo se na putovanje Spider-svijetom što mu je donijelo zaradu od 32.767 €. S obzirom koliko je film apsolutno obožavan od kritike i publike (stvarno je odličan) te na temelju toga ostvaruje i fantastične rezultate posvuda u svijetu, ne bi bilo čudno da osvoji Oscara za najbolji animirani film iduće godine, te bi ponovio uspjeh svog prvog dijela. Ali do tada je još dug put.

         Transformers: Uspon zvijeri (Transformers: Rise of the Beasts), prošlotjedni broj jedan, ovog vikenda na četvrtom je mjestu s 18.496 € zarade i 2.835 gledatelja koji su svjedočili epskim borbama divovskih robota. Posljednji nastavak franšize svi nazivaju najboljim nakon prva dva originalna filma, a kad Uspon zvijeri krene u drugu polovicu filma, lako se može vidjeti i zašto je tako. Jedinu zamjerku što neki fanovi imaju je – što ljudi još rade u ovim filmovima, dajte nam samo robote koji se mlate!

         Crni demon
         Crni demon (Foto: Highland Film Group)

         Disneyeva Mala sirena (The Little Mermaid) i dalje očarava publiku te je ovaj vikend na petom mjestu gledanosti. 16.753 € je box office rezultat koji joj je osigurao mjesto među pet najgledanijih, a 3.065 gledatelja je to i omogućilo. Kao i ostali Disneyevi live-action remakeovi, i Mala sirena će još dugo plivati box officeom.

         Novi i domaći filmovi među najgledanijim

         Na šestom mjestu gledanosti nalazi se novi podvodni horor triler Crni demon (The Black Demon) gdje se obitelj naftnog magnata pronađe nasukana na propadajućoj platformi usred mora, a s masivnim megalodonom koji ih konstantno napada vode bitku za goli život. Definitivno za ljubitelje filmova gdje par desetaka redova krvoločnih zubiju divovskog morskog psa vrebaju ispod (i iznad) površine mora.

         Domaći obiteljski filmovi su i dalje najpopularniji kod publike, te je Dnevnik Pauline P. na 12. mjestu gledanosti, Cvrčak i Mravica su na 18. mjestu, a Ljeto kada sam naučila letjeti na 19. mjestu.

         Izvor: Box Office HR

         O autoru

         O autoru