‘Nemoguća misija: Odmazda – Prvi dio’: Ovog srpnja Tom Cruise se vraća u novoj misiji

Jedna od najpoznatijih i najdugovječnijih akcijskih franšiza, ovog ljeta dobiva svoj novi nastavak predvođen Tomom Cruiseom kao Ethanom Huntom.

Ethan Hunt i njegov IMF tim kreću u svoju najopasniju misiju dosad: ući u trag novom zastrašujućem oružju koje prijeti cijelom čovječanstvu prije nego što padne u pogrešne ruke. S kontrolom nad budućnošću i sudbinom svijeta na kocki, te pojavom mračnih sjena iz Ethanove prošlosti, smrtonosna utrka oko svijeta počinje. Suočen s tajanstvenim, svemoćnim neprijateljem, Ethan je prisiljen smatrati da ništa ne može biti važnije od njegove misije – čak ni životi onih do kojih mu je najviše stalo.

Nemoguća misija: Odmazda - Prvi dio
Ekipa IMF-a je na okupu: Tom Cruise, Ving Rhames, Rebecca Ferguson i Simon Pegg (Foto: Paramount Pictures)

Nemoguća misija: Odmazda – Prvi dio (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One) sedmi je po redu nastavak akcijske franšize špijunskih filmova s Ethanom Huntom kao glavnim protagonistom. Osim što Hunta glumi jedna od najvećih hollywoodskih zvijezda današnjice, serijal je postao poznat po svojim vratolomnim akcijskim scenama koje Tom Cruise radi sam.

Od penjanja po Burj Khalifi, najvećoj građevini na svijetu, zadržanja daha pod vodom više od 6 minuta, do držanja za avion ili helikopter u letu – Tom Cruise je to činio za svoj serijal Nemoguća misija, i najvjerojatnije da je baš takva posvećenost (i možda ludost) glavnog glumca revitalizirala serijal. Cruise, koji je u svojoj 60. godini života niti u novom nastavku neće razočarati fanove po tom pitanju.

Nemoguća misija: Odmazda - Prvi dio
Tom Cruise pred skok niz liticu (Foto: Paramount Pictures)

Ovaj puta će učiniti ono što sam naziva ‘najopasniji kaskaderski podvig ikad’, a to je vožnja i skok motorom s litice, skok s tog motora i let padobranom do dolje. Možda je ovo najopasnija stvar snimljena od strane nekog glumca, no redatelj Christopher McQuarrie najtežom stvari za snimiti je prozvao borbu Toma Cruisea i Esai Moralesa na krovu vlaka u vožnji. Na kraju je samo komentirao:
Da smo znali kad smo počinjali kakvi su sve izazovi pred nama, nikad ih ne bi učinili.“
Zadovoljna publika se neće složiti s redateljem, a u konačnici i oni sami su zadovoljni što su stvorili.

Nemoguća misija: Odmazda - Prvi dio
Hayley Atwell i Tom Cruise vezani lisicama tijekom jurnjave po Rimu (Foto: Paramount Pictures)

Christopher McQuarrie režirao je i napisao novi nastavak Nemoguće misije, kao i posljednja dva, dok on i Tom Cruise zajedno surađuju već dugi niz godina na različitim projektima. Posljednji zajednički film bio im je prošlogodišnji hit Top Gun: Maverick (2022.), nakon kojeg su najavili nove projekte koji nemaju veze s Top Gunom ili Nemogućom misijom, a jedan od njih bi trebao biti i mjuzikl.

Ali do realizacije novih projekata, Ethan Hunt i ekipa IMF-a moraju doći do svojeg zasluženog cilja čije putovanje počinje ovog srpnja, a završava idućim filmom serijala najavljenim za lipanj 2024.

U kinima od 13.07.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Tom Cruise, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Esai Morales, Hayley Atwell, Cary Elwes, Pom Klementieff
     REŽIJA: Christopher McQuarrie
     SCENARIJ: Christopher McQuarrie, Erik Jendresen
     PRODUCENTI: Tom Cruise, Christopher McQuarrie, Leifur B. Dagfinnsson
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Chris Brock, David Ellison, Dana Goldberg, Tommy Gormley, Don Granger, Susan E. Novick
     ŽANR: akcija, avantura, triler

     O autoru

     O autoru