‘Godzilla x Kong: Novo carstvo’: Novo doba titana počinje ovdje

Godzilla i Kong moraju udružiti snage u borbi protiv mnogobrojnijih i snažnijih čudovišta iz Šuplje Zemlje koji dolaze zavladati površinom planeta.

Epohalni novi film produbit će povijest titana, njihovo podrijetlo i tajne Otoka lubanja! Filmski Monsterverse studija Legendary donosi eksplozivni okršaj između Godzille i Konga u potpuno novoj avanturi koja stavlja moćnog Konga i strašnog Godzillu u borbu protiv kolosalne prijetnje skrivene unutar našeg svijeta, izazivajući njihovo vlastito postojanje – i naše.
Godzilla x Kong: Novo carstvo (Godzilla x Kong: The New Empire) dublje istražuje povijest ovih titana i njihovog podrijetla, kao i tajne Otoka lubanja i dalje, otkrivajući mitološku bitku koja je pomogla oblikovati ova izvanredna bića i zauvijek ih povezala s čovječanstvom.

MonsterVerse franšiza

Godzilla i Kong se vraćaju za novi film smješten u filmski svijet ispunjen legendarnim kaiju čudovištima u vječitoj borbi dobra protiv zla. Ono što je počelo 2014. godine s filmom Godzilla, pretvorilo se u uspješan i razgranat svijet koji slijedi svoju priču te sa svakim novim nastavkom postaje sve bogatiji i intrigantniji. Naravno, lik Godzille postoji više od sedam desetljeća, ali njegova najnovija zapadnjačka reinkarnacija je i više nego uspješna.

Godzilla x Kong: Novo carstvo
Kadar iz filma Godzilla x Kong: Novo carstvo (Foto: Warner Bros.)

Godzilla x Kong: Novo carstvo peti je po redu film MonsterVersea, a kojeg osim filmova čine i dvije serije. Franšiza filmova je do sad zaradila gotovo 2 milijarde dolara, a zajedno sa serijama uspjela je zadovoljiti kritičare i publiku. Iako je Godzilla iz 2014. snimljen samo kao američki reboot japanskih filmova bez namjere pokretanja velike franšize, studio Legendary je uspio dobiti prava i na ostale likove iz Godzillinog svijeta, a čiji je vlasnik japanski Toho. U sve je naravno uskočio i Kong (koji tek treba dobiti titulu King), i popularni MonsterVerse je stvoren.

Novi zajednički neprijatelji Godzille i Konga

Nakon 3 samostalna filma, Godzilla i Kong napokon su se susreli i odmjerili snage u Godzilla Vs Kong (2021.), a u novom filmu će unatoč međusobnim netrpeljivostima morati udružiti snage kako bi zajedno nadvladali daleko snažnijeg neprijatelja koji s ogromnom vojskom čudovišta dolazi na površinu Zemlje.

U Novom carstvu glavni negativac je Skar King, crvenodlaki majmun puno veći i snažniji od Konga koji vlada divovskim primatima i ostalim čudovištima u Šupljoj zemlji, svijetu duboko ispod Zemljine površine. Ali on nije sam, jer uz njega je i Shimo, drevni Titan koji je jedan od najstarijih svoje vrste, ako ne i prvi od njih.

Skar King i Shimo

Skar King i Shimo nisu iz originalnog Toho svijeta, već su novi likovi koji će se po prvi puta pojaviti u ovom filmu. Tijekom ranijih MonsterVerse filmova suptilno se najavljivao njihov dolazak, pogotovo Skar Kinga. U Kong: Otok lubanja (Kong: Skull Island, 2017.) na planini su istraživači vidjeli crveni otisak dlana, što se u traileru za Novo carstvo otkrilo da pripada Skar Kingu, dok se za hram u kojem Kong pronalazi borbenu sjekiru u filmu Godzilla Vs Kong pretpostavlja da je jedno od štovališta Skar Kinga.

Godzilla x Kong: Novo carstvo
Kadar iz filma Godzilla x Kong: Novo carstvo (Foto: Warner Bros.)

Dok su Titani čuvari prirode, veliki majmuni su zaštitnici čovječanstva. Skar King nije ništa od toga. Za Konga je redatelj izjavio kako sadrži neke najbolje značajke čovječanstva, dok je Skar King unaprijeđena verzija najgorih dijelova čovječanstva. Osim okrutnosti, nevjerojatno je snažan i ima kontrolu nad ostalim čudovištima što ga čini najgorim neprijateljem do sad.

Što se tiče Shimo, ona je navodno vanzemaljski titan koji je tijekom borbe s King Ghidorahom pala na Zemlju i prouzrokovala mutacije bića u Šupljoj zemlji pretvorivši ih u Titane. Mada je u Godzilla II: Kralj zvijeri (Godzilla: King of the Monsters, 2019.) rečeno kako su Godzilla i Mothra pobijedili Ghidoraha zatočivši ga u led, čini se da je uz njih bila i Shimo koja zapravo to i može učiniti svojim smrzavajućim napadima. Taj dio je samo jedna od teorija, ali je lako moguća. U kolikoj mjeri je istinita, otkrit će se u novom filmu ovog ožujka.

Redatelj, scenaristi i glumci

Za MonsterVerse franšizu ovo je prvi puta da isti redatelj režira dva filma, a nakon Godzilla Vs Kong, Adam Wingard je zasjeo u redateljsku fotelju i za Godzilla x Kong: Novo carstvo. Za scenarij su zaslužni Terry Rossio, Simon Barrett, i Jeremy Slater, dok je Rossio već radio i na prijašnjim MonsterVerse projektima kao scenarist.

Godzilla x Kong: Novo carstvo
Kadar iz filma Godzilla x Kong: Novo carstvo (Foto: Warner Bros.)

Svojim ulogama se vraćaju Rebecca Hall kao stručnjakinja za čudovišta dr. Ilene Andrews, Brian Tyree Henry je opet teoretičar zavjere Bernie Hayes, a Kaylee Hottle se vraća ulozi Kongove mlade prijateljice Jie. Osim njih, Dan Stevens će biti u jednoj od glavnih uloga, a pridružuju im se Rachel House, Alex Ferns, Mercy Cornwall, i Fala Chen.

Manje priče, više akcije

Redatelj je obećao kako će ovaj puta akcija i bitke Titana biti još eksplozivnije i luđe, a neće se događati jedna stvar koja je bila trn u oku ljubiteljima kaiju filmova. To su naravno razgovori ljudskih likova na koje se radnja prebacuje usred napete bitke divovskih čudovišta, a tako nešto ovaj puta neće smetati obožavateljima.

Ako uspije pobijediti Skar Kinga, ovo je vjerojatno Kongova prilika da od njega preuzme titulu King te dobije ime po kojem ga sve generacije poznaju. Konačni obračun počinje ovog ožujka.

U kinima od 28.3.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Rebecca Hall, Dan Stevens, Rachel House, Brian Tyree Henry, Alex Ferns, Kaylee Hottle, Mercy Cornwall, Fala Chen
     REŽIJA: Adam Wingard
     SCENARIJ: Terry Rossio, Simon Barrett, Jeremy Slater
     PRODUCENTI: Mary Parent, Alex Garcia, Eric Mcleod, Thomas Tull, Brian Rogers
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Adam Wingard, Jen Conroy, Jay Ashenfelter, Yoshimitsu Banno, Kenji Okuhira
     ŽANR: avantura, akcija, sf

     O autoru

     O autoru