Tom Cruise otkrio zašto i u svojim 60-ima sam snima sve opasne scene

Promocija Nemoguće misije 7 je u punom jeku, a glavna zvijezda filma otkrila je važan razlog zbog kojeg i dalje odbija usluge kaskadera.

Tom Cruise je, bez sumnje, jedan od najvećih holivudskim zvijezda, no laskavu titulu nije zaslužio samo zbog niza uspješnih filmova u kojima je glumio ili svojih sjajnih izvedbi, već i zbog toga što je jedan od rijetkih glumaca koji snimanje opasnih scena ne prepuštaju kaskaderima.

Iako nije primarno akcijski glumac, zahvaljujući franšizama Nemoguća misija (Mission: Impossible) i Top Gun, Cruise je pokazao sjajnu fizičku kondiciju, čak i u sedmom nastavku Nemoguće misije koji uskoro dolazi u kina. Štoviše, upravo je novim filmu glumac snimio, po mnogima, najopasniju scenu ikada. Riječ je o sceni u kojoj on s motociklom izlijeće s litice, pada u dolinu te otvara padobran kako bi sigurno sletio. Otkriveno je da su glumčeve pripreme samo za ovu scenu trajale godinu dana! No, zašto 60-godišnji, etablirani glumac nastavlja s opasnom praksom i riskira ozljede?

I glumac i gledatelj

Odgovor na to pitanje dao je sam Cruise i to tijekom jednog od brojnih razgovora s novinarima u sklopu promocije Nemoguće misije 7 (Mission: Impossible – Dead Reckoning). Naime, glumac je rekao da je to zato što je podjednako predan i kao glumac i kao gledatelj.

“Da, snimao sam puno zahtjevnih pa i pogibeljnih scena što možda znate bolje nego ja koji sam u njima pa nemam mogućnost promatranja ‘sa strane’. Stvar je jednostavna: ono što pokušavamo napraviti s ovim, ali i svim ostalim filmovima u kojima glumim, jest ponuditi najbolje od sebe. Jesam filmaš, ali volim i gledati filmove i znam što želim u njima vidjeti. Oduvijek sam si postavljao izazove i nastojao u svakoj ulozi dati najbolje od sebe”, objasnio je Cruise.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Iako je riječ o sedmom nastavku, novi nastavak Nemoguće misije, koji se u kinima očekuje 14. srpnja, bit će podjednako zanimljiv i onima koji su već pratili avanture tajnog agenta Ethana Hunta započete još 1996., Nemoguća misija 7 dobro funkcionira i kao uvod u cijelu franšizu te nema sumnje da će privući i novu publiku. Ili se Cruise barem nada da će se to  dogoditi.

     Prava epska avantura

     “Nova publika mogla bi upoznati s franšizom kroz ovaj film. Mogu vidjeti da je sve vrlo realno, stvarno. Osim toga, to je jedna prava epska avantura –  ima podmornice, pustinju, Rim, prekrasne lokacije u Abu Dhabiju, Norveškoj, vlak koji smo izgradili, akciju u vlaku i zanimljivu priču sa stvarno odličnom glumačkom postavom. Kad pogledate ovaj film bit će sasvim jasno što, prema mom mišljenju, definira dobru kinematografiju i zašto, rekao je Cruise.

     U najnovijem nastavku, Ethan i njegov tim suočavaju se s najopasnijom misijom dosad. Moraju pronaći opasno oružje koje bi, ako padne u pogrešne ruke, moglo postati velika prijetnja čovječanstvu. Stoga započinju utrku oko svijeta suočavajući se s tajanstvenim i moćnijim neprijateljem nego što su zamišljali, zbog čega Ethan mora odlučiti hoće li ispuniti svoju misiju i riskirati živote onih koje voli.

     S budžetom od čak 290 milijuna dolara, što novi film redatelja Christophera McQuarriea ubraja se među najskuplje filmove svih vremena, a osim Cruisea, u njemu glume i dobro znani glumci iz prethodnih nastavaka – Henry Czerny, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Vanessa Kirby, Ving Rhames i Frederick Schmidt – kojima se pridružuju i Hayley Atwell, Indira Varma Cary Elwes te Mark Gatiss.

     O autoru

     O autoru