‘John Wick 4’: Keanu Reeves se vraća s osvetom u četvrtom nastavku akcijskog spektakla

Ovog ožujka Keanu Reeves se vraća ulozi nezaustavljivog ubojice Johna Wicka koji se suočava s najsmrtonosnijim protivnicima do sada, a akcije po kojoj je serijal poznat niti ovdje ne manjka.

John Wick otkriva put do pobjede nad Visokim stolom. Ali prije nego što uspije zaslužiti slobodu, Wick se mora suočiti s novim neprijateljem i moćnim savezima diljem svijeta, te silama koje stare prijatelje pretvaraju u neprijatelje. Radnja novog filma odvija se diljem svijeta i donosi precizno-koreografiranu akciju posebne vrste. U potrazi za najmoćnijim igračima kriminalnog podzemnog svijeta, film vodi gledatelje u New York, Pariz, Osaku i Berlin.

Za režiju filma John Wick 4 (John Wick: Chapter 4) zaslužan je Chad Stahelski koji je režirao i prva tri filma iz serijala o John Wicku. To su mu ujedno i jedini redateljski uradci, ali po svemu sudeći – iznimno uspješni budući da kao redatelj ima najavljenih već 11 novih projekata.

John Wick 4
Scena iz filma John Wick 4 (Foto: Lionsgate)

Stahelski je još od početka 1990-ih radio kao kaskader i koordinator za akcijske scene, stoga ne čudi da filmovi o Johnu Wicku izgledaju toliko dobro s aspekta akcije, a pogotovo koreografijom vratolomija i akcijskih scena. Ono što u većini modernih filmova ‘bode u oko’ su brzi rezovi tijekom akcijskih scena gdje publika teško može shvatiti što se događa i tko koga mlati. Takav slučaj nije u ovom serijalu gdje se točno vidi što se odvija na platnu, od početka do kraja. To svakako ne bi bilo moguće bez glavnog glumca koji gotovo sve svoje akcijske scene obavlja sam: Keanu Reeves.

Za četvrti dio serijala, Keanu Reeves je vježbao tri mjeseca, između ostalog i okretanje auta za 180 stupnjeva pri punoj brzini dok mijenja municiju u oružju. Osim što su mu vožnja i baratanje nunčakama u borbi bili izazovni, jako se dobro zabavio snimajući scene. Barem tako kaže.

John Wick 4
Scena iz filma John Wick 4 (Foto: Lionsgate)

John Wick 4 će biti najduži film ove franšize, čak 2 sata i 49 minuta. A kako su redatelj i glavna zvijezda Reeves izjavili da ovaj nastavak sadrži najviše akcijskih scena, svi su sigurni da će gotovo 3 sata filma proći kao pola sata.

Osim Keanu Reevesa u naslovnoj ulozi, u filmu glume: Laurence Fishburne (Mistične rijeke, 2003., franžiza Matrix), Ian McShane (Pirati s Kariba: Nepoznate plime, 2011., Deadwood, 2004.), Bill Skarsgård (Ono, 2017., Castle Rock, 2018.), Lance Reddick (Žica, 2002., Godzilla Vs Kong, 2021.), Donnie Yen (Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda, 2016., Ip Man franšiza), Hiroyuki Sanada (Brzina metka, 2022., Mortal Kombat, 2021.) i Scott Adkins (X-Men početak: Wolverine, 2009., Plaćenici 2, 2012.).

U kinima od 23.03.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Keanu Reeves, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Lance Reddick, Donnie Yen, Scott Adkins, Ian McShane
     REŽIJA: Chad Stahelski
     SCENARIJ: Shay Hatten, Michael Finch, Derek Kolstad (tvorac likova)
     PRODUCENTI: Basil Iwanyk, Erica Lee, Chad Stahelski
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Keanu Reeves, David Leitch, Michael Paseornek, Louise Rosner
     ŽANR: akcija, kriminalistički, triler

     O autoru

     O autoru