‘Cura za sve’: Jennifer Lawrence spremna je na sve u najzločestijoj komediji ljeta

Jennifer Lawrence se ovog lipnja vraća na velike ekrane u novoj komediji koju nije briga hoće li vas uvrijediti, njen posao je da vas nasmije i zabavi, baš kako i treba biti.

Na rubu gubitka doma iz djetinjstva, Maddie nailazi na neobični oglas za posao: bogati i prebrižni roditelji traže osobu koja će izlaziti s njihovim introvertnim 19-godišnjim sinom, Percyjem, prije nego što ode na fakultet. Na vlastito iznenađenje, Maddie ubrzo otkriva da to neće biti lagan zadatak.

Cura za sve
Jennifer Lawrence i Moss-Bachrach u filmu Cura za sve (Foto: Columbia Pictures)

Zbog svoje vedre naravi i načina komunikacije tijekom intervjua u kojima uvijek nasmije sve prisutne, netko bi rekao da je Jennifer Lawrence stvorena za komediju i da ima puno iskustva u takvoj vrsti filma. Ali to ne može biti dalje od istine, jer najpoznatija je po svojim dramskim ulogama i ulozi Katniss Everdeen u franšizi Igre gladi (The Hunger Games), a Cura za sve (No Hard Feelings) je njena prva uloga u komediji gdje osim što glumi, i producira.

Možda baš zbog toga, nakon objave prvog trailera za film, u 24 sata isti je imao više od 50 milijuna pregleda i postao je najgledaniji trailer u povijesti za komediju s oznakom R (nije za one ispod 17 godina). S druge strane, Cura za sve je na neki način povratak ‘zločestim’ i nepristojnim komedijama koje su ne tako davno bile veliki hitovi, no u posljednjih desetak godina ih gotovo uopće nema. Samo neke od njih su Djeveruše (Bridesmaids, 2011.), Borat (2006.), Superbad (2007.) i serijal Mamurluk (The Hangover).

Cura za sve
Jennifer Lawrence i Andrew Barth Feldman u filmu Cura za sve (Foto: Columbia Pictures)

Redatelj filma Gene Stupnitsky ima iskustva s takvom vrstom filma, jer 2019. je režirao hit komediju Dobri dečki (Good Boys), te napisao scenarij za nju i Zločestu učiteljicu (Bad Teacher, 2011.). Ideju za Cura za sve dobio je kad su on i Jennifer Lawrence bili na večeri prije 4 godine te su vidjeli oglas identičan onome iz filma. Tada su se dobro nasmijali tome, a taj isti oglas na kraju je postao inspiracija za scenarij i pokretač radnje ove komedije.

Ekipa filma na snimanju svakodnevno se smijala tome koliko je apsurdna ideja filma i sve ono što se događa u njemu, te se u konačnici ista ta energija glumaca bez problema prenosi i na publiku. Prema svemu sudeći, Cura za sve definitivno je komedija koju se ne smije propustiti u kino dvoranama ovog ljeta.

U kinima od 22.06.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Jennifer Lawrence, Andrew Barth Feldman, Natalie Morales, Laura Benanti, Matthew Broderick, Ebon Moss-Bachrach, Scott MacArthur, Kyle Mooney, Hasan Minhaj
     REŽIJA: Gene Stupnitsky
     SCENARIJ: John Phillips, Gene Stupnitsky
     PRODUCENTI: Jennifer Lawrence, Naomi Odenkirk, Justine Ciarrocchi, Marc Provissiero, Alex Saks
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Kerry Orent, John Phillips
     ŽANR: komedija

     O autoru

     O autoru