Willem Dafoe još uvijek želi glumiti Jokera

Jedan od najzaposlenijih glumaca Hollywooda, Willem Dafoe, i dalje želi glumiti jednu verziju Jokera, a obožavateljima prenosi da ako i oni to žele, neka se obrate Warner Bros.-u

Od svih glumaca koji su tumačili Jokera tijekom godina, iznenađujuće je da najočitiji izbor nikada nije glumio tog lika. Naravno, riječ je o Willemu Dafoeu. Čini se da je glumac kao stvoren da glumi Gothamovog princa zločina, ali to se još nije dogodilo. Tijekom gostovanja u talk-showu The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, Willem Dafoe je izjavio da još uvijek želi glumiti Jokera ako ga Warner Bros. pozove.

Bilo bi super glumiti varalicu

Kad je voditelj Jimmy Fallon spomenuo da mnogi ljudi žele da Willem Dafoe glumi Jokera, glumac je odgovorio:
Znate, razgovarajte s Warner Brosom… Nedavno sam dao ideju, ali nije se baš ostvarila, pa…” Dafoe je nastavio, „Slušaj, nisam im to doista ponudio. Spomenuo sam to u jednom intervjuu i to je onda nekako završilo na internetu. Ali mislio sam da bi bilo super za mene glumiti varalicu — oponašati njegove stvari.”

Budući da Joaquin Phoenix i Barry Keoghan glume različite verzije Jokera, možda bi se našlo još malo mjesta i za Willema Dafoea da preuzme tu ulogu.

Willem Dafoe u filmu Svjetionik (2019)
Willem Dafoe u filmu Svjetionik © Focus Features

Willem Dafoe mašta o lažnom Jokeru

Willem Dafoe iznio je svoju ideju o Jokeru prije više od godinu dana dok je razgovarao s GQ-om. „Ima nešto zanimljivo u vezi s time da postoji lažni Joker”, rekao je Dafoe. „Bilo bi moguće ne imati dvoboj među Jokerima, nego nekoga tko kaže da je Joker, a nije Joker. I to na neki način otvara mogućnost zanimljive priče, osobito ako ste imali Jokera Joaquina Phoenixa, a onda imate nekoga tko ga je ili oponašao ili lažno uzimao zasluge za ono što je napravio. Maštao sam o tome.”

Novi film s Robertom Eggersom

Očekuje se da će se Willem Dafoe ponovno udružiti s Robertom Eggersom za njegov novi film Nosferatu, koji već uključuje Billa Skarsgårda, Lily Rose-Depp i Nicholasa Houlta. Nova reimaginacija klasične priče bit će „gotička priča o opsjednutosti između uklete mlade žene (Depp) u Njemačkoj 19. stoljeća i drevnog transilvanskog vampira (Skarsgård) koji je uhodi, uvlačeći ju u nezamislivi užas koji donosi sa sobom.“ Willem Dafoe je već dvaput radio s Eggersom, glumeći uz Roberta Pattinsona u Svjetioniku (The Lighthouse, 2019.) i glumeći epizodnu ulogu uz Alexandera Skarsgårda u Sjevernjaku (The Northman, 2022.).

O autoru

O autoru