Nicholas Hoult se pridružuje vampirskoj družini

Nakon Billa Skarsgåda i Lily-Rose Depp, glumačkoj ekipi intrigantne nove verzije kultnog filma Nosferatu trebao bi se priključiti i poznati engleski glumac Nicholas Hoult.

Glumačka postava za film Nosferatu postaje sve zanimljivija. Kako strani mediji javljaju, britanski glumac Nicholas Hoult u pregovorima je da glumi u najnovijoj adaptaciji horor remek djela. 

Već je ranije osebujni redatelj Robert Eggers najavio intrigantni izbor glumaca. U naslovnoj ulozi vampira tako ćemo gledati Billa Skarsgåda (Ono), dok je Lily-Rose Deep (Kralj) dobila ulogu fatalne djevojke za kojom žudi.

Još nije poznato za koju uloga pregovara Nicholas Hoult, ali objavljeno je da će nova verzija ovog filmskog klasika slijediti priču originala.

Najbolji film o mitskom biću vampiru umalo uništen zbog kršenja autorskih prava

Priča je to o ljubavnoj žudnji vampira prema mladoj ženi. Ono što je za njega strast, njoj je neizrecivi užas. Radnja filma događa seu Njemačkoj u 19. stoljeću.

Nosferatu, kultni film Friedricha Wilhelma Murnaua iz 1922., nastao je kao neovlaštena i neslužbena adaptacija Stokerovog romana Drakula iz 1897. godine. Zbog toga je skoro i zauvijek uništen. Naime, Murnau je odvažno “posudio” cijelu radnju romana i samo izmijenio imena, zbog čega su Stokerovi nasljednici pokrenuli tužbu. Sud je 1925. uvažio njihovu tužbu te zabranio daljnje prikazivanje filma. Ujedno je naredio da se sve kopije unište.

Srećom, nekoliko je kopija filma ipak preneseno u SAD. Kako je tamo na snazi bio drugačiji zakon o autorskim pravima, film se u Americi mogao prikazivati bez ikakvih prepreka. Niz projekcija doveo je do kultnog statusa, koji je održan do danas.

Brojne verzije vampirske priče

Popularnost Murnauovog filmskog remek djela dovela je do brojnih novih djela inspirianih originalom. Tako je 1979. Werner Herzog snimio Nosferatu the Vampyre. 2000. godine u kina je došla Vampirova sjena, jezoviti horor o snimanju kultnog Murnauovog Nosferatua.

Nicholas Hoult, foto: Lionsgate

Nema sumnje da će se karizmatični glumac Nicholas Hoult dobro uklopiti u Eggersovu viziju. Pred publiku je izašao još kao 11-godišnjak, kada je 2002. glumio uz Hugha Granta u filmu Sve zbog jednog dječaka. Kasnije se proslavio kao Beast iz četiri filma u filmskom serijalu X-Men, a zapažene uloge imao je i u filmovima Pobješnjeli Max: Divlja cesta, Miljenica, Lovac u žitu… Posljednji je uspjeh ostvario u popularnoj seriji Velika.

Osim pisanja scenarija i režije, Eggers će Nosferatu producirati zajedno s Jeffom Robinovom, Johnom Grahamom, Chrisom Columbusom i Eleanor Columbus.

O autoru

O autoru