Clint Eastwood u 93. godini kreće u snimanje posljednjeg filma

U filmu Juror No. 2, priči o porotniku koji shvati da bi mogao biti ubojica, redatelj Clint Eastwood volio bi da glavne uloge tumače Nicholas Hoult i Toni Collette.

Hollywoodski glumac i redatelj Clint Eastwood želi da njegov odlazak bude primjeren karijeri kakvu je imao. Nakon što je njegov prethodni film Cry Macho, premijerno prikazan 2021., dočekan uz ne baš bajne kritike, Eastwood je odlučio još jednom sjesti u redateljski stolac. U 93. godini života krenut će snimati film Juror No. 2 (Porotnik br. 2), a za glavne glumce volio bi vidjeti Nicholasa Houlta i Toni Collette.

Kako piše Hollywood Reporter, Eastwood već mjesecima pokušava stvoriti pravi glumački par za film. Na kraju se odlučio za Houlta i Collette, koji su u četvrtak dobili ponudu, ali tek treba vidjeti hoće li je prihvatiti.

Porotnik ili ubojica

Juror No. 2 je film o porotniku koji tijekom suđenja shvati da je zapravo mogao biti krivac za ubojstvo. Tada se nađe pred moralnom dilemom – hoće li priznati svoje sumnje uz opasnost da postane optuženik ili će pokušati manipulirati porotom kako bi se nekažnjen spasio. Hoult bi trebao tumačiti porotnik, dok je Clint Eastwood za Collette pripremio ulogu javne tužiteljice.

Iako je slavu stekao kao glumac, prvenstveno u vesternima, a zatim i u akcijskim filmovima, Clint Eastwood nesumnjivo je jedan od najznačajnijih američkih redatelja. Režirao je više od trideset filmova, a najplodonosnije razdoblje imao je u prvoj polovici devedesetih kada je od 1992. do 1995. snimio tri remek-djela – filmove Nepomirljivi, Savršeni svijet i Mostovi okruga Madison.

Inače, Clint Eastwood nije viđen u javnosti već dulje od godine dana. Tako su se i počele širiti glasine o njegovom sve slabijem zdravlju. Objavom novoga projekta, redatelj ih je barem nakratko utišao.

Ako snimi film Juror No. 2, Clint Eastwood neće postati najstarijim filmašem. Portugalski redatelj Manoel de Oliveria, koji je preminuo 2015., svoj je posljednji film snimio sa 103 godine. A, kada se već spominju veterani, 94-godišnji Alejandro Jodorowsky najavio da i on uskoro počinje snimati film.

O autoru

O autoru